Актьорът Тенох Уерта се обяви срещу "белотата" в киното

Според 41-годишния артист е нужна промяна, така че тъмнокожите му колеги да не играят само "непредставителни" роли

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние се противопоставяме срещу чернотата в киното. Откъде накъде филм само с чернилки. И като е измислено от белите кво се бутат !!!! Ние не се натягаме за редосеялките на царевицата!!! Нека всеки си греда призванието и да не хленчи фалшиво! Защо хората не разберат изначално къде им е мястото и там са се развиват? Тоз човек каква представителност иска? Той изглежда потен и мръсен.

Kalin

мен пък ми писна челни да играят роли на бели.Орфей негър разни графове крале също.Че даже и викинги негри се появиха.Каубои също.Егати порнографията.Остава Шака Зулу да го играе бял да видим как ще реагират!

Чий го дърви в Холивуд, да оди да снима в Уганда

"Записки по българските въстания". Джендо е още младеж и чиракува в Русчук. Минавайки през чаршията вижда нещо невиждано - този етюд трябва да влезе в Холивудската зала: Джендо за първи път вежда негър. При това не е роб а ЕФЕНДИЛЕР - богат негър мюсюлманин в ПОРОБЕНА БЪЛГАРИЯ. Само този етюд срива цялата Расистка пропаганда на Холивуд.

Черен расист

мангал...

Да бяга към Африка да прави каквито иска филми !!!

те искат ЧЕРНО в бялата култура. Да си създадат не мексиканска а индианска култура и да си снимат черни филми. И не филми на БЯЛАТА КУЛТУРА като "Любов по време на чума" по Маркес, "Сбогом на оръжията" по Хемингуей а цигански филми с ценности как масово се колят роби за да им се изтръгнат сърцата. Ако не бе БЯЛАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, до днес индианците нямаше да познават ЗАКВАСВАНЕТО а щяха да ядат сурово царевично брашно и да гонят в джунглите себеподобни за да им изтръгват сърцата. Същото се отнася и за черните. Нито един от черни и индианци в Америка НЕ ЗНАЕ ДРУГ ЕЗИК, освен езика на завоевателя си - испански и английски. Държавата Мехико да спре да се нарича по испански, да се съблекат голи по тръстика, да забравят испанския език и да спрат да правят кино по режисурата на АНТОН ПАВЛОВИЧ ЧЕХОВ и да снимат филми по школата в Холивуд на племенника на А.П.Чехов .....МИХАИЛ ЧЕХОВ. През тази Школа за актьорско майсторство преминава целият ЕЛИТ на Холивуд. Как в Япония няма нито бели, нито черни, нито мехико а японско кино, само с японци, което е на световно ниво? Отг: Защото Япония е ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Филмите на Акира Куросава още през 60-ге години влизат в Златния фонд на Човешкото наследство. "Седемте самураи" като никога са актуални за днешна България и днешно Мехико. Защото филма е дисекция на УНИВЕРСАЛНИ СОЦИАЛНИ ПРОБЛЕМИ.

крайно време е да не дават ролите само на артисти! искам и мен да поканят за някоя главна роля, и аз да взема милиончета от филмите...

Белият гений антисемит Мел Гибсън така и направи: с БЯЛА режисура и абсолютно обикновени неартисти индианци сътвори шедьовър. Този начин на организация на актьорите го създава Антон Павлович Чехов. Тай е Бащата на съвременният театър и кино режисура.

А, моля, моля. Мел не е антисемит, а е антиционист...

Да, сгреших. Вашият отговор е точният.

Хсйде стига глупости! Какъв го играеш/? Чехов не е режисьор, позьорче

Националния отбор по футбол на Сенегал е само от черни, това не е ли дискриминация за белите???

абсолютно!

Генералния спонсор(собственик) и там е Абрамович.

Повече осветление ще трябва,а това ще натовари енергийната система.

Ами след като от холивудски филм разбрах, че Орфей е негър, след като от някакъв филм за царска Русия, който гледаше жената видях, че половината руска аристокрация е била от негри мисля че има на къде да се върви. Китайски император - негър. Японски самурай - негър, Хитлер - негър, Айнщайн - негър, Ван Гог - негър ...

Снежанка и тя, заедно с дядо Мраз и дядо Коледа, са негра. Или индианци с пачи пера в косите. Абсолютни северни махедонци от Мехико.

Измет черна смръдлива

И аз се подведох под заглавието, но всъщност той е прав и не става дума за черен Орфей, а за мексиканските филми примерно, в които всички главни герои са руси и снеоки, въпреки че мексиканците по принцип не са баш такива. По-мургавите и индианците играят слугинката Мария и шофьора Педро...

Голяма част от Мексико са наследници на испанци, не на индианци въпреки, че има и такива. А Холивуд правят такава мешилка филмите им изглеждат ужасно неавтентични. Не може в The Witcher в някво средновековно село отделено от нищото вътре да има китаец, негър, латинос и някой друг бял. В сериала на Амазон по властелина на пръстените същата работата, хората от юг, са страшно омесени. Не е проблем, Толкин ги е описал тъмнокожи, направете ги всичките такива. В Нуменор можеха да ги направят да изглеждат средиземноморски тип, щото са островна държава в средата на океана, не, абсолютен микс. В Холивуд виждат света така както го виждат при тях в LA, но света е далеч по хомогенен извън големите мегаполиси.

Виждал си ти Мексико и Латинска Америка... Аристокрацията им е с европейски черти, а в Бразилия и Аржентина е пълно с руси и синеоки сред богатите. Аржентита и Чили са си с хептен европейски народи, щото там много индианци така или иначе е нямало, а са се изсипали сума италианци, германци, испанци, поляци и т.н.

Мангалите съвсем се самозабравха.

Жертва се чувствал , непредставителни роли им давали .Има два вида цветнокожи актьори - талнтливи като Дензъл Уошингтън, Куба Гудуинг Джуниър , Морган Фрийман , Форест Утаркър и тн. , които са харесвани и ценени от години и измекяри , които драпат да получат роля само зарди цвета на кожата си ,

Уил Смит забрави. Човекът изнесе целият "Денят на независимостта" и още и още ...

Не само него ..Синди Поатие ,Лорънс Фишбърн , Уеслли Снайпс - много са , за това писха "и тн."

Като прочетох непредставителни роли на чернокожите в киното и веднага ми изскочи образа на Морфей от Матрицата. Колко пък да е непредставителна тази роля? Или пък ролите на Морган Фрийман. От друга страна никоя представителна роля на Леонардо Дикаприо не му донесе роля, а трябваше да изиграе опърпан и изпаднал трапер.

Не му донесе Оскар исках да кажа

Помня един филм, дето Орфей го бяха докарали негър. Американски филм, разбира се. Мисля, че цветните имат не по-малко интересни и поучителни истории от белите. Захващайте се да пишете сценарии, да снимвате, да режисирате и хората ще ви оценят и ще гледат. С вопли и хленч нищо не става. вашето е някакъв вид духовна емиграция - напускаш своето родно място и тръгваш да гониш Михаля по света и да се буташ зорлем там, където не ти е мястото. Ами няма, няма роли за цветни в бяло кино, освен Отело и някакъв слугинаж - просто животът е такъв. Разказвайте своите истории, стига стояли с протегната шепичка.

Някой ще го гони ли за расизъм?

Елементатно е - в "цветните" държави почвате да правите хубави филми, тогава вие ще определяте правилата.

Първо че не е вярно и второ - ми направете си вие собствена киноиндустрия и си се снимайте само мургави в нея. Ей ви го например Боливуд - огромна индустрия, в която участват само цигани и си е за огромния цигански пазар. Не съм чул индийците да мрънкат, че белите не ги били пускали в киното, щото те си имат собствено такова и си им е много добре, щото е циганийка точно по техния вкус. А, пропо, нямам впечатлението нито електричеството, нито фотоапаратите, нито кинокамерите да са изобретени от индианци, та да имат претенции.

Там трябва да се оплакват белите. Аз бял в индийски съвременен филм не съм видял. Всъщност и индийски филм не съм видял.

Ти не си виждал, щото е за тамошния пазар. Обаче тези бълват на поразия и сd по-производителни от Холивуд и европейците взети накуп. Eто ти нагледно да видиш какво е качеството и да разбереш що бели не мрънкат и не се натискат за там - културата е "друга", но вървим към уеднаквяване: https://youtu.be/rDHnJvboy0c https://youtu.be/OVcwNoZdDko

и в техните главните герои са по светло зелени, а статистите - от по тъмно-зелените...

Запада от толкова борба с разсизма го обърна на обратно. До няколко години белите ще ги линчуват по улиците. Това е очевидно равенството дето търсихте.

Не е обърнат наобратно, а вече отива към расизъм към белите хора и така вече имаме дискриминация и към тях. Свръхлиберализмът е също толкова вреден, колкото обикновения расизъм. След като са му дали на този роля в "Марвел", да използва популярността си да се промотира, а не да дрънка глупости. В тия времена вече да те е страх да си бял или да кажеш нещо сакън да не се обиди някой либераст.

Като сте малодушни, нека ви е страх или срам. Мен нито ме е срам, нито ме е страх, а пък че разни бозави англосакси може да си мислят, че само германските племена като тях и франките са бели - не ми пука. Първо, германските племена са ни минимум братовчеди и второ - тях ако ги питаш, келтите и римляните също не са бели, нищо че цялата им култура произтича от тях.

Теб няма защо да те е страх, понеже не живееш в САЩ. Българите сме си расисти, а в Америка расистите са повече, понеже населението е многомилионно и затова има течение в другата посока, която е също толкова вредна. Има чудесни филми, на които кастът им е с над 90% черни хора и сценарият е подходящ за актьори с този цвят на кожата. Дори има читави филми, в които белите са лошите, а черните са добрите. Но... черни елфи, черни джуджета, черен Орфей, черна русалка, която в оригинал е с бяла кожа, аре бегай от тука.

Тва па що за довод е, че не съм бил живеел в САЩ? Че то аз и в Зимбабве и в ЮАР не живея, където срещу белите фермери извършиха геноцид и много от тях избиха с мачетета, за да им "национализират" земята и после да се окаже, че негрите не стават за земеделие.

Ми не е все тая къде живееш. Много ясно, че няма как да живееш на много места. Коментарът ти няма нищо общо с моя и даже се чудя защо въобще ме репликираш. Не проявявам нито расизъм, нито либерастия. Казвам само че в САЩ много обичат да изпадат в двете крайности, което не е добре за нормално (сиреч нито расист, нито лебераст) мислещ човек.

Напротив - много общо има. Ти генерализираш, че човек би трябвало да го бъдело страх, че бил бял, без да уточняваш, че говориш стриктно за някои квартали на Чикаго или на Уилмингтън. Нито в София, нито във Варшава това, че си бял е повод за криене или за кършене на пръсти. Западняците да си се оправят с проблемите, които сами си създават.

Аз пък не искам да плащам и да гледам печки

Тоя май не е гледал филми в последните 10 години..