17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преводът на alarm clock не е алармен часовник, а будилник.

и аз съм за свирката, после кафе:)

Има. Нарича се "сутрешна свирка" от хубава жена :)

Имам кафемашина с таймер. Струваше около 150 лева. Настройвам я за часа, в който трябва да ставам, и кафето ме чака. Събуждам се от аромата на прясно сварено кафе, не от будилник.

Изобретението е ново на световно ниво, има изобреталска стъпка и е промишлено приложимо. Може промишлено да се произвежда, спорно е дали е ново, защото кафе роботите имат таймер и със сигурност няма изобретателска стъпка. Всеки дори не специалист би се сетил за будилник и кафе машина или кафе автомат с аларма при готово кафе известно от уличните кафе автомати. Дизайнерът може да е създал дизайн, но не и изобретение. За изобретение и изобретател писахте по-рано днес. Активизирането на Т клетките за борба с рака си е изобретение. Много е важно точно да се говори кое е изобретение, кое полезен модел, кое дизайн. Призвание на медиите е да обяснят на хората, защото тогава и изобретателят, който може да лекува рак на белия дроб - най-чест при мъжете, може да срещне нужното разбиране и подкрепа. Иначе будилник с кафе машина, представен като изобретение си е смешка, което води до масово неразбиране какво е изобретение.

Има дизаин на нещо от химическа лаборатория.

За организма няма значение дали ще го буди будилник или рев на саблезъб тигър - стреса си е стрес. Но, робите трябва да работят. Винаги се сещам за Тодор Колев в "Опасен Чар": "от - до, от - до".

Някой е пропуснал черно/бялото кино без звук дори!!! Там будилника осигурава и препечена филийка и сварено яйце??? Да видим кой ще се сети...

"Царете на комедията" ли имаш предвид?

На конструкцията ѝ липсва компактност и е непрактична със стъкларията си. Когато ми дрънне алармата в ранни зори, нали се сещате как ще перна кафе-будилника и той ще отиде на кино. Просто на една компактна еспресо машинка трябва да й се монтира алармен часовник или пък тя да да има USB кабелче към съответен будилник.

Кенефа е по-умно изобретение. Голям кеф, пиеш кафе от нормална машина, отиваш до кенефа, и каквото си отделил отива някъде далеч, далеч от погледа. Подобен мащаб канализация, за милиони хора в нашата страна, е върховно инженерно постижение, много над някакъв будилник с кафе машина. Тази кафе машина къде ще бъде в спалнатя ли? Мифка ли ще стрябва да се сложи до нощното шкафче?

Яко :-)

Казва се будилник