17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има общоприето правило да не се насочва оръжие към хора - било то с бойни или халосни патрони. Така че и да е било с халосни, при положение, че не е спазил мерките за безопасност, които знае до болка всеки военен, примерно, Алек Болдуин си е виновен. Оръжие освен че никога не се насочва срещу хора освен при употреба с цел, трябва да се пълни и изпразва само по команда и контрол и в безопасно направление без сгради, препятствия, хора или животни. Алек Болдуин не е спазил мерките за безопаснот, а ако и някой му е заредил оръжието с бойни патрони, той също е виновен. Отделен въпрос е дали някой е правил инструктаж на участвалите в сцените с оръжие и дали ги е накарал да се запознаят с мерките за безопасност и да се разпишат за това, че са инструктирани. Трябва им да си вземат един бивш военен да отговаря за мерките за безопасност и за експерт по огнестрелните оръжия и ще си решат проблема. Ако не военен, то може и някой бивш читав полицай, а не аматьори и да имат невинни жертви сред снимачния екип.

Правилата от казармата няма как да важат при снимането на филм, в който се стреля. Някои, като зареждането и изпразването на оръжие, са добри и биха помогнали. Но други не са възможни. И артистите не са войници,командвани от фелдфебел. Понякога е за добро, понякога - не. Не съм експерт по снимането на филми, въпреки че съм участвал в снимките на няколко. Но се чудя защо е трябвало да има бойни патрони на снимачната площадка. Ако е имало, е трябвало да стоят заключени, докато не бъдат използвани. Което не е било спазено, каквито са последните заключения.

Оръжие не трябва да се насочва срещу човек

Мнооого удобно

Асистент-режисьорът, дал зареденото оръжие на Алек Болдуин, бил уволнeн през 2019 г. за подобен инцидент” Крушката си има опашка. Въпросът е дали можеш, дали искаш да я видиш, и да го направиш на време.

Edit: Между другото балдуиновци са от "знамената" на Демократическата партия в САЩ и нищо чудно че Асошиейтед прес, CNN и подобни се втурнаха да обясняват как той не бил виновен.

Абсолютно! Той години наред се подиграваше с президента Тръмп, но какво стана сега от него-един убиец. Ама не искал нарочно, но като директор негова е голямата вина, че не са се спазвали протоколите (демек процедурите) за боравене с оръжие, както и че условията на работа на снимачната площадка не са били безопасни за хората, работещи там. Ще му е добре в затвора известно време.

И did-а, и те - ежедневно бълват статии за него

Ех, ако бяха преписвали оригиналните източници... Не е имало заредено с истиснки патрони оръжие въобще - било е заредено както трябва за снимките с халосни патрони. Само че халосните патрони имат нещо като тапа вместо куршум (не знам как е се нарича на български). И ако стреляш в някого от близко разстояние тази тапа спокойно убива човек. Така че лекето балдуин, който горд от себе, си сам написва автобиография как е бил наркоман (но това е било разбира се в миналото, а сега ни-ни!) се е правил на пич пред младата мацка и тъй като белото не прощава, е размахал пищова и натиснал спусъка. А адвокатите му се чудят как да го отърват уж някой бил заредил боен патрон. Но ако е наистина така няма да отърве панделата, тъй като там не е тук.

няма нужда да си измисляш разни неща, щото разследването ще покаже какво точно е причинило смъртта на операторката, а също и раната на режисьора. Американските съдилища са пословични с това, че не им дреме какво се пише и говори по медиите. Важно е какво се случва в (тяхната) съдебна зала.

Пълни глупости. Не се е правил на пич а са репетирали сцена. Тоя тъпак помощник режисьорът всъщност е бил отговорен за последна проверка - слушай в тюба обаждането до 911. Той взима патлака от количка за реквизит, върху която има три оръжия и го дава на Болдуин с думите "това е безопасен патлак" или както там трябва да се преведе cold gun. Съответно Болдуин показва как вади оръжието и сочи в посока на камерата и дърпа спусъка. Това, че е наел некадърник, на когото да се осланя е проблемът. Други екипи стрелят хиляди патрони като снимат военни филми и екшъни и се справят без да си уморят екипа. На матрицата що никой не умря? Редник Райън? Щото е нямало мърлячи в екипа.

ЗАЩО НЕ СПОМЕНАВАТ, ЧЕ ХОРАТА СА ПРОТЕСТИРАЛИ ЗАРАДИ УСЛОВИЯТА МАЛКО ПРЕДИ ФАТАЛНАТА СЦЕНА, СЪЩО СА ИМАЛИ ПРОБЛЕМ ТОЧНО С ОРЪЖИЯТА. АЛЕК ИСКА ДА МИНЕ ЕВТИНО, СЕГА ЩЕ МУ ИЗЛЕЗЕ СОЛЕНО. ВСЕ ПАК Е ПРОДУЦЕНТ НОСИ И ТОЙ ОТГОВОРНОСТ.

Две дузини предмети? Ех, ако и локализирахте чуждата статия, преди да я публикувахте, цена нямаше да имате.

Че кво му е? Дузина си е мерна единица дори и в българия. Кво трябва да пишат? Двайсетина?, Трийсетина?

Никой българин не мери брой с дузини, както и площ с футболни игрища - също любима мерна единица на американските медии.

_stankow

Употребява се - дузина. Има даже поговорка - "една дузина", в смисъл "не малко". Някои хора имат по-богат речник, някои - по-беден ...

Дузина е 12, ти смятай колко е две дузини.

Малко да ви разясня за незнаещите английски ... Дузина (dozen) означава 12 на брой. В англоговорящите страни много често го използват, но и много добре знаят, че става въпрос за точно 12 на брой. Превеждалият го е употребил буквално - дузина.