17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Морското равнище не се променя . Ако се разтопи Антарктида дори ще падне защото леда е разширена вода .

В заглавието сте написали "Айгберг". Още първата дума от заглавието е с грешка.... Ако нямате време да прегледате статията, може ли да ме вземете на работа при вас. Аз съм много добър в откриването на правописни грешки. Само ако може да кажете предварително каква заплата предлагате.

Явно някой жестоко е скаран с мерните единици/порядъци (и то на вода)! Единствено Борис (нерегистриран)/2022-01-20 17:57:27(по долу), се е опитал да ви налее малко мозък! Няма да ви ограмотявам и да коментирам кой е „скарания“, за да не ме изтрият!

Скараните са Станков и сие във форума по тази тема. Ама те откъде да осъзнаят това.

"Една лъжа повторена сто пъти става истина". Всъщност никой не може да каже има ли такова нещо като "глобално затопляне" или не. Но не това е важното. Важното е да се вдига шумотевица и да се говори за това. Колкото повече се говори, толкова повече то може да се окаже общоприето, дори и да не съществува.

Някой, все още помни ли "страшната" Озонова дупка, която аха, аха да "затрие" света?

НеГрамотници!

_stankow

1.5 милиарда тона вода за журналистите изглеждат много. Милиард !? Уау ! А всъщност това е около 15 мм дъжд на територията на България. Един хубав дъжд да падне, над цялата страна - ето ти ги 1.5 милиарда тона.

Само как звъчи гордо 1 500 000 000 тона вода. От това световния океан се е повишил с ... ами трудно е да се каже, защото още не е измислено как да се мери промяна на нивото на океана с микрометър. Наш язовир "Искър" е 673 000 000 тона. Да добавим и няколко язовира по Арда - примерно "Къджали" 540 000 000 и "Студен Кладенец" - 387 000 000 - амй малко надхвърлихме обема на айсберга. Та представете си колко ще се промени нивото на световния океан ако си изпуснеме тези три язовира.

_stankow

Площта на световния океан е 361 милиона кв. км. Един тон вода разпределен на един на квадратен км прави слой от 1 микрометър. 1.5 милиарда тона вода, разпределени на 361 милиона кв. км ще повиши нивото на океана с цели 4 микрометра (микрона). Уау ! Всички ще умрем. Грета казала - как смеете ! Не смеем - смеем се ! :D :D

Глупако, мислиш ли, че в 6000 кв. км. айсберг има само нищожните 1.5 милярда тона вода? Та това количество се съдържа само в 1.5 куб. км. лед. Просто си се вързал на неграмотната статия в дирника. Става дума за трилиони тонове, а не милиарди. Иначе си "голям" инженер и правиш сметки.

Борисчо, ти мислиш ли, че този айсберг е целият е бил на сушата и се е домъкнал сам до океана и е заплувал? :-) А ако е бил в океана сам можеш да се сетиш, че вече няма значение колко вода има в него, защото той вече е изместил обема си. :-) хахах :-)

До 3456. Явно не осъзнаваш какви глупости си написал.

Горещ вятър... От всяко природно явление искарват чудо невиждано и едва ли не края на света...