Българинът Камен Марков взе визуален "Оскар" за рекламата с Елтън Джон

Екипът на дизайнера грабна високото отличие в едната от категориите, за които бе номиниран

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Супер талантлив, но не много грамотен, за съжаление... Ето поста му във ФБ: "Kamen Markov about 2 weeks ago Приятно ми е да споделя статията в Little Black Book of Creativity за това как с помощта на екипът ми от талантливи аниматори в MPC London & MPC Bangalore пресъздадохме младият Елтън Джон и някой от по-интересните и важни моменти от животът му. Без съмнение една от най-сложните реклами които съм правил досега, и доколкото мога да преценя от вниманието което и се отделя в Лондон и САЩ, която някой е правил през 2018. Сър Елтън и Дейвид бяха пълни професионалисти на снимките и беше истинско удоволствие да се работи с тях. "

Прекрасно постижение! Обаче направи лошо впечатление постът му във ФБ, където обяви номинацията (или спечелването, не съм сигурна), пишейки за "някоЙ членовЕ" на екипа му...

Ако не беше Елтън Джон а Георги Христов примерно, клипът щеше да вземе такава награда ама друг път! Всичко е пропаганда.

великолепна работа!Браво!

БРАВО!

Огромно Браво на Калин! Наистина страхотна работа!

Ей такива клипове ми се гледат, такива новини ми се четат!

Страхотна реклама. Смея да твърдя, че преди години се занимавах с 3D и Compositing доста, а и доста се интересувах от VFX. Дори правих едно подобно клипче някога, нооооо доооста под това ниво. Та сега направо ми "изтекоха" очите. Много хубаво.

БРАВО, БРАВО, БРАВО!!!

Браво! Успех! Без злоба е най-добре, хора. Пречи ли ви нещо момчето? Той си работи и въобще не му пука.

ДЕТРОЙТА, Нека да бъдем обективни и безпристрастни, когато поднасяме факти на форумната общност. Да, за шорошорастите е невероятно да научат, че в Сибир поради климатичните дадености не виреят плъхове и хлебарки. Факт. Те обаче, бидейки изключително неуки и безпросветни не знаят този факт и забиват в землянки, без въобще да знаят, че Сибир се строят дървени къщи от плътни трупи през последните 400години. Обаче, в Сибир през краткото лято има москитос. Има такива комари, че не можеш да си събуеш гащите за едно с.ане сред природата! Шорошорастите, четете повече бе! Ясно е че карате само на подаяния и нямате кинти да пътувате. Не бъдете мързеливи ретарди, пътувайте поне виртуално! :))))))))

НАДПИС В ЖИЛИЩНИЯ БЛОК НА БЪЛГАРСКАТА МИСИЯ В НЮ ЙОРК ... "НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ ОТРОВАТА ЗА ХЛЕБАРКИ"

КВО МОЖЕ ДА НАУЧИ БЪЛГАРИНА ОТ ГЕЙПЪЛСКИЯ КЛИП ? ... ЧЕ СТОТИЦИ МИЛИОНИ АМЕРИКАНЦИ ЖИВЕЯТ В МИРИЗЛИВИ КВАРТИРИ ПРИ СЪБ-СТАНДАРТНИ УСЛОВИЯ ... ЗАДАЙТЕ СИ ВЪПРОСА БЪЛГАРИ ? .. ИСКАТЕ ЛИ И ВИЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ТАКА

Където най-близкия асфалт е на 4000 километра.

В СИБИР НЯМАТ ПЛЪХОВЕ И ХЛЕБАРКИ КАТО В НЮ ЙОРК :)

хлебарки не виреят в землянки

Да се гордеем с българи живеещи и работещи от години в чужбина стана традиция... А тукашните как са ?!

Клипа е направо страхотен особено ако беше направен и показан деветдесетте години, но сега посланието малко ме смущава.

Още един способен българин, който България е загубила. А такива като него са хиляди.

Не го е загубила България! Не. Докато той носи в сърцето си България и се има за българин, докато възпитава в същия дух децатата си ще продължат да бъдат български рожби... България ще умре, когато умре и последният, който я помни.

България е загубила този кадърен човек, който можеше да допринася за благоденствието на Родината си. Няма значение дали носи България в сърцето си или не. А децата му растат в друга среда, където си изграждат навици и приятели, и после не можеш по никакъв начин да ги върнеш в България, защото за тях това е само едно име.

Уважение за всеки успял българин. Поздрави на недоволните, които чакат правителството да ги оправи.

От какъв зор поздравяваш всички некадърни гейберастки калинки на държавна, общинска и областна службица?!

Много не компетентно поднесена новина между ОСКАР и VES Awards има разлика.

Пише се "некомпетентно", слято. Като критикуваме някой, трябва самите ние да не подлежим на критика, поне за елементарни неща!

макетата са под всяка критика

Правилното е: "Като критикуваме НЯКОГО''......... Това е наистина изключително елементарно. Така че по-добре се погрижи първо за своето невежество

добре де къде е това което е направил. сложен е някакъв обикновен клип на Елтън Джон

Щом си го разбрал като обикновенно видео е супер, значи работта на VFX е свършена, елементарните хора са заблудени до съвършенство и всичко изглежда напълно реалистично.

Браво, що не е виртуален :) Доказателство, че умните и работещи хора, когато попаднат в правилната среда се развиват. Не е като нашите учени и работници в България, които само ги тъпчат и унижават разни простаци бизнесмени и шефове.

Срещу два лева ставаш и ти бизнесмен. И почваш да тъпчеш и унижаваш на ред.

Много готина реклама! Браво на този българин!

Дали е още българин ?

визуален "Оскар"

нещо като интернет-секс...

Страхотен клип! Браво!

Страхотно видео, заслужена награда! Браво и честито! Успехи и още награди! Все такива хубави новини за успели българи да четем!

Естествено..тук пак си приписваме чужди успехи. Той не живее и не работи в България, а вие се лепвате за него и веднага включвате и България. И изобщо Оскар знаете ли какво е?

И къде видя присвояването на чужди успехи? В материала пише, че работи в екип в Лондон. Нормало е да се упомене творческата му биография. Важното е да мразим безплатно нале! П.С. Я кажи какъв да го пишат след като е роден, живял и работил в бг?

Айнщайн е еврейн, който никога не е живял в Израел, но няма да намериш и един еврейн според който успехите му да са "чужди"

Няма да намериш нито един евреин, който да се пише с "й"

Честито! И нови успехи занапред!