17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кажете когато се появят в "читанката" за да ги прочета. И познайте какво си мисля за цените на бг рапространителите и 20% ддс за книгите.

Едва ли ще ги прочетеш, дори да бяха в Читанка. Прекалено прост си. И на никой не му пука какво мислиш за бг разпространителите, дебил!

"Български хроники" в 2 тома на Стефан Цанев е книгата, която всеки българин трябва да прочете за да намери себе си, и другите велики български книги са "Сказание за хан Аспарух, княз Слав и жреца Терез", "Самуил", трилогията на Талев "Железният светилник", "Гласовете ви чувам" и "Преспанските камбани", "Под Игото" на И. Вазов

На Талев е четирилогия. "Илинден" се казва предпоследната част. Трилогията е за цар Самуил

Смешници...

Книгата- "Чашата" на Лора Азар и ""18% сиво" Захари Карабашлиев са по- скоро ВРЕДНИ книги... АКо някой ги чете тия книги може да почне да върши престъпения срещу близки познати.. За последната книга, тия които са трепали Араби и турци, преди Освобождението от Османско Илсямско Робство, НЕ са разбойници, а ГЕРОИ за България... Взимали са парите на богатите Ислямсити и са ги ползвали да изгоним и изтребим всички араби- ислямсити. А думата- разбойник е по- скоро синоним на - Предател, или чужд шпионин. Левски е герой, а не разбойник.

Вие майтапите ли се с тия досадници? Това ли е българската литература? Отбор алчни некадърници, жадни за слава и почит. Толкова са некадърни, че не мога да прескоча първа страница на нито един от изброените. Аман от платени рекламни публикации.

Има много български книги, които са много по-добри от тези и значително по-голям тираж. Къде са книгите на Е. Конрад или Токсични връзки - прекрасен български роман, нещо не писано досега?

Поздравявам ви за избора на Чашата на проклятието - идеално е, когато предложиш на хората да четат книга с изчеран тираж!

прочетох "Лице" на Блага Димитрова за 1 нощ. Книгата се разпространяваше от ръка на ръка и беше щастие да я задържиш за 1 ден за да я прочетеш. И не стотиците страници по брой я правиха АПОКРИФ а съдържанието, което се четеше без прекъсване. Ницше в стихове е Пейо Яворов. "Може би" няма аналог в световната поезия. Но за това се иска предварителна интелектуална подготовка. Чрез реклама не се четат книги....

Пък хората се уплашиха, че ще свърши тоалетната хартия и се запасяват. Няма страшно, в днешно време писателите са повече от дърветата.

Така, значи прочетох списъка и установих, че е силно непълен. Къде са книгите на Папи Ханс, Емил Конрад и Слави Панайотов?!? Срамота бе хора. Това е все едно да пишете за най-великите пилоти на Формула 1 и да забравите Сена (Мир на праха му).

През живота си съм прочел повече книги от поне 80% от всички българи. Като огромен мой пропуск отчитам, че българските автори съм ги чел твърде малко. Основно това са Вазов, Ботев, Смирненски, Талев, Димов...и всички останали, които учех като ученик. Сега на дърти години преоткрих редица други, които в момента чета. Особено при тази пандемия през 3-4 дена хващам нова книга. Смятам, че освен "Под игото" всеки българин трябва да прочете и "Време разделно". За съжаление и двете са доста тежки и обременяващи, но пък историята си е история дори да е в немалка част художествена измислица. Далеч по-лесно за четене са други романи като "Двама с/у ада" или пък поредицата за Асеневци на Фани Попова, която е меко казано художествен шедьовър на българската литература. Колкото и забързан да е днешния живот, то винаги може да се намери време да се прочетат едни 20 страници на ден. При нормален формат и шрифт това е точно половин час четене вечер преди сън. Обичаш ли да четеш време ще намериш. Както казват старите хора "когато няма желание има причини, а когато има желание има и начини". Оправданието е за слабохарактерните.

Пич, не си добавил Йовков, Елин Пелин, Чудомир... Не е за оправдание, а е загуба на време. Пак ти казвам, който не е чел когато нрябва, да се прави на интелектуалец сега! Трябва да си пълен самотник и нещастник, за да четеш книги. И какво ще те научи книгата, ако не си научил до 20 та си година чрез четене на книги?

на 20 г може еа да четеш "Ромео и Жулиета", но не и да осмислиш "Залезът на боговете". Едва ли и днес си го осмислил.....след 20 годишна възраст. Цитат от там: Проклет да еа онзи, който полива пустинята!

А за заспиване препоръчвам Държавен вестник. Работи безотказно!

Чарли Парушев - всичко.

Че кой има време да чете книги? Някой, който не е чел , когато трябва. Чиста загуба на време, при този напрегнат живот.

Ти си тотален олигофрен...

И кога според теб трябва да се чете? В училище и нито ден повече, така ли? Що за малоумие - "когато е трябвало"? Трябвало за какво? За оценка? По принцип нормалните хора четат цял живот и пак не им стига! Останалите не четат никога - дори и да са прочели нещо на младини, то е безполезно. Нямаш ли потребност за нови неща, значи си си наредил пъзела и нищо не е в състояние да промени "мирогледа" на един кон с капаци.

Браво, ДИР, явно добре печелите от емигрантите.

Аз си мислих, че ще напишете такива като Под Игото, поезията на Христо Ботев, Яворов т.н.

"Стопанката на Господ" - Розмари Де Мео

Стига с тези платени статийки. Има много други интересни книги и от други автори Алек Попов Здравка Евтимова Даниел Богданов Хайде да не изброявам още поне 10 по-добри от горепосочените рекламни имена