Барби не е просто играчка, а културно явление

Куклата, битуваща в съзнанието на съвременния потребител, няма много общо с първообраза на създателката на играчката Рут Хендлър и компанията "Мател"

Обратно в новината

Коментари - Барби не е просто играчка, а културно явление | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази кукла от малка я мразя . Тя възпитава глезли и лигли. А аз израснах на Братз и Монстър Хай и станах възпитана ,порядъчна и добра . Те са много по-добри кукли.

Точно. Това е просто търговска марка, като кока-кола.

ХАХА - какви ли не глупости ни заливат в днешно време... Куклата барби била културно явление - ХАХА.

Подзаглавието на статията е : "Куклата, битуваща в съзнанието на съвременния потребител, няма много общо с първообраза на създателката на играчката Рут Хендлър и компанията "Мател"" Тук ключовата дума е "ПОТРЕБИТЕЛ" Смятам, че това изчерпва всичко.

Как очаквам възрожденски профани, псуващи и привиждащи к.рви и гейове да коментират поп-културни явления, освен с псувни и цинизми. И всичко това, за да стигнат до презварително търсения от тях извод за залеза и фалша на американската цивилизация, за промиването на мозъци и пр. пропагандни клишета. Всъщност тая матрица на мислени показва, че промитите мозъци са единствено те, а също тяхната непригодност да излязат извън собствената си ограниченост и да разсъждават разумно за каквито и да социални ямления. Като матриците на Маркс и Ленин. Баси клоаката.

Аз се съмнявам, че не да виждали куклата, не да запознати с историята на създаване и обстоятелствата около него, а за прочитане на статията и дума да не става. Но виж, те оперират на принципа - американско - плюююююй.

Ич ми не дреме за създаването и, просто се боря наред с малкото останали срещу целенасоченото американско зомбиране!

Браво за перфектно подбрания ник! Знаеш ли какво означава "космополит"?! Означава "безродник", "нихилист", "помияр"!

Барби е обикновена залъгалка за идиотчета.И не само тази играчка.В любимите Ми щирини, всичко се формира и пречупва още от млада възраст.Ако излезеш от коловоза, си аутсайдер.

:((( Ами да - Барби, "Вселената Марвъл" (и куп подобни други "вселени"), пелитическата екология, политическата насилствена медицина, превърнатите в преимущества права на нетрадиционните и т.нар. "обществени полове", войнстващият феминизъм, двойните и тройни стандарти в целия диапазон на отношенията - от лични, през обществени та до междудържавни, пренаписването на историята (покрай споровете около националния празник един се изцепи, че изобщо не е имало Санстефански договор, просто не съществувал такъв), дехуманизирането на всеки осмелил се да оспори каквото и да било от текущата "права линия", рушенето на паметници (защото видите ли Колумб бил допринесъл за робството в Америка), пренаписването и забраняването на книги и музикални произведения по расови и етнически причини (напр. Пипи дългото чорапче, Чичо Томовата колиба, Приключенията на Хъкълбери Фин, свалянето на произведения на Шостакович, Чайковски и Глинка щото били "руснаци) и т.н. и т.н. Все културата на безкултурието, култовите символи на умишлената деинтелектуализация на обществото. Прозорецът на Овъртън се движи все по-бързо и по-бързо.

Искали да напишат: Култово явление.

Леко пуснахте кафяво от реклама всеки ден даее и подлогите

Барби е супер.

Хвани Барби, удари Варуся. Само дето американската Барбара е по-малко за предпочитане, щото е бивш символ на bubble head консуматорството, мутирала в бясна феминстка, докато руската Варвара е доволна ако не яде много бой от мъжа си и той носи що годе някаква заплата. Двете крайности...

Тази глупава кукла не е културно, а халтурно явление - нещо направено набързо за пари. Да се изтръскат нещастните родители за кинти. Барби с един крак барби гей. Рйоклички в цвета на дъгата за Кен трансгендер и т.н. 1000$ за няма и килограм шприцвана пластмаса. Същата работа са и тези екшън фигурки - Капитан америка, човека паяк и т.н. Внушават им още от деца "ценностите на консуматорското общество.

Да ви хамериканските културни глупости, бетер северните македонци сте, на рамо се носите

Е НЕкултурна и възпитава споменатите от Веждито в НС.

Барби е лека жена, намерила един глупак на име Кен, които да й подсигури дом и пари да пръска по бутиците, а накрая му взима къщата, парите и колата.

И после приказвайте че, извънземните били тука! :)

Прототип за лека жена, това е барби. И името е еврейско, изненадани?

Докато кен нестане гей нема мирнат.

За американската "култура" може и да е явление, за нормалните хора е просто играчка.

И вибратора не е просто играчка, а културно явление :)

ГУИНЕТ ПОЛИТРОУ ( KILL BILL) .... НАПРАВО ГИ ПОБЪРКА С НЕЙНИТЕ ВАГИНАЛНИ ЯЙЦА .... ... НАПРАВИ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ .... И ВСИЧКИ ЛГБТ Я ПЛЮЯТ :)) .... ЗАЩОТО В РЕКЛАМАТА ИМ КАЗВА ЧЕ Е МНОГО ДОВОЛНА И ЗАДОВОЛЕНА ОТ ТЯХ :))

Къде я виде тая Гуинет Полтроу в тоя филм?

ИЗВИНЕНИЯ ! БЪРКАМ ГИ С УМА ТЪРМАН

Може да си заврете "културата" сещате се къде!

СЛЕД 2-3000 ГОДИНИ "АМЕРИКАНСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ" .... НА АМЕРИКАНСКИТЕ МАРТЕНИЦИ ЩЕ ИМА БАРБИ И БИЛ :))

БАРБИ СИ Е МЕДИЦИНСКИ ПРОДУКТ КАТО НАРКОТИЦИТЕ .... ТАКА ДЕ , АКО ВСЕКИ ПОЧНЕ ДА МИСЛИ ПО ЦЯЛ ДЕН ЗА ТЕЖКИЯ СИ ЖИВОТ В ГЕТОТО ... И ЩЕ СТАНЕ. РЕВОЛЮЦИЯ .... А ТАКА , КАТО СИ ИМАШ ЕДНА КУКЛА БАРБИ И МОЖЕШ ДА СИ УДАРИШ ЕДНА ДУШЕВНА ЧИКИЯ ... :))

еееее това може да е култура на запад, но тук все още не е, но има надежда да стане - като си отидем ние.

Оллеле! Явно задокенската политика на профанизиране на населението е в ход и у нас! Филми, статийки, политици - кукли на конци... Е, нема да стане, балканецът не може да го излъжете и уплашите. Това не са захарните човечета на ЕС....

Става ясно. Нямате никаква идея що е то културно явление. В съзнанието на съвременните потребители отдавна не битуват такива неща. Валидацията е основната му храна, за която е готов и хлебарки да яде. Та как се валидира с тая малоумна покупка?