Ева Херцигова отново е бременна

Топмоделът Ева Херцигова е бременна с третото си дете от приятеля си Грегорио Марсиай.

Обратно в новината

Коментари - Ева Херцигова отново е бременна | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тези коментари за пореден път зоват факултетите по български език , журналистика и СЕМ сериозно да започнат да си гледат работата. явно училищата бълват неграмотни ученици по много предмети - най-вече по български език. улицата също е конкурент на училищата кой ще произведе по-неточен и изкълчен български език. затова поне официално упълномощените от българската държава средства за разпространиние на информация чрез български език, трябва да са прецизни в правилната употреба на българския език.

Една правописна корекция: Словосъчетание " двама сина" в българския език не съществува, правилно би било " двама синове" или "два сина", като за предпочитане е първата форма....кой и къде ви е учил на български е голяма загадка за мен!

Та и чалгата не съществува, ама е за предпочитане сред простолюдието.

Когато някой се изказва неподготвен, при това с назидателен и поучителен тон, рискува доста да се изложи. Визирам двамата злополучни "граматици" - "Ей, Дир-а" и "464", както и "плюсчетата" към коментарите им. Като начало, проверете си синтактичното правило за допустимостта на прав и обратен словоред. Ако, освен това, отговорите и на въпроса на "lev", вече можем да си говорим.

Много правилна забележка! За разлика от много други езици словоредът в българския език е по-скоро свободен, а не точно фиксиран. Пишещият(говорещият) има пълна свобода, в зависимост от това върху какво иска да акцентира, при построяване на дадено изречение. Водещо правило при това е да не се допускат неясноти или двусмислия.

до :Ей ДИР Бихте ли ми казали кое е правилното изречение : 1.Аз поздравих учителя ми . 2.Аз поздравих учителя си . Благодаря предварително.

No 2. е правилното изречение.

"Момичето с невероятни корици" - елегантно казано;)

Научете се на правилен словоред в българския език! "Красавицата се очаква да роди..." е неправилно! "Очаква се красавицата да роди" е правилно!

Браво на теб! Намери се един грамотен човек, който да им напреави забележка. Този начин на употреба на "Очаква се" се среща все по-често в медиите. Водещи, репортери и редактори сеят заразата на неправилния български език, за съжаление

Хубаво е, преди да критикуваш другите, самият ти да си наясно с правилата за словореда. Ако си направиш труда да се запознаеш с тях, ще установиш грешката си.

Супер много готина мадама!

Къде я видя?