Бебетата, родени със секцио, имат недоразвит чревен микробиом

Дори на възраст от 5 години при тези деца липсват няколко от бактериите, които са важни компоненти на чревната микробиота при възрастните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо не кажат истината, че секциото е в пъти по-добрия вариант за бебето? Няма опаснотст от заклещване, допълнштелни сили и методи за изваждане и т.н.

Аз родих със секцио и детето ми беше на изкуствено мляко. Препоръката беше на лекар. Детето ми се развива по-бързо от връстниците си и боледува по-малко. Това е единичен случай и не може да се правят генерални изводи. Чувала съм, че проблем има в развитието и на инвитро децата. Това означава ли, че трябва да го спрем?

Егати осарника. Малко толерантност и култура бе дами ! И двете деца на сестра ми са секцио. И двете имат проблем с храненето. Къде е истината не знам, но давайте го по спокойно, без нерви !

Две деца имам родени нормално и кърмени до 1 г. Против съм секциото. Недоумявам как жените се съгласяват на това и допускат докторята да им промиват мозъците. Т,нар. "лекарои" не желая да коментирам, защото ми е неприятно. Успех на всички, които разичтат на себе си и вярват в силите и меганизмите на природата. Останалите сте загубени, ако не сега, по-късно. :)

По-голяма глупост не бях чел скоро.

Българките са едни от малкото в света , които раждат масово секцио. Това е така понеже са прости , необразовани и мързеливи ,и шушона им е единственото което могат да ползват , като скрит жокер , за да поуспеят в живота. Ако го повредат , отиват на борсата.

При секцио "раждането" е стерилно и новороденото прихваща всички високо устойчиви на химикали бактерии, щъкащи спокойно из болниците. Примерно Навални първо е бил ОБЕЗПАРАЗИТЕН при приемането му в ге.мансщата болница, защото за 2 дни в Омската болница е бил целият покрит с високо устойчиви болнични бактерии. Така че, секцията води до предизвестен болнав начин на живот на току що новороденото, до кроаят на животът му. Докато родените през матка нормално бебета, по време на изграждането се откриват с цялата гама ПОЛЕЗНИ БАГКЕРИИ съществуващи в микрофлората на матката. Тези деца получават цялата гама от полезни здравословни бактерии за имунозащита и бактериите вселяващи се за цял живот в стомашночревния тракт. Колкото и да боли, ако жените обичат децата си, трябва да раждат както бабите им на времето.

Да де, ама ейването и смяната на партньори е най сладко м-у 20-35 (също време за кариера). После се казва-"ух, взех си моето от живота, сега заслужавам най-доброто, гарантирано"

Моля “мъжете” да не коментират и да не философстват по теми, които нямат думата.

Дир, явно сериозно сте закъсали за теми. Пълни псевдо-простотии!

3 деца съм родила ВАГИНАЛНО, но нямам нито една приятелка, която е родила естествено като мен. Та така...Това е БГ.

Яд те е, нали? :)

Само в БГ се хулят “приятелки” , за да се самоизтъкне героиня. Като толкова са презрени, защо ги наричаш приятелки?

Никой никого не хули, госпожа. Въпросът е в това, колко жени успуват да устоят на натиска на лекаря си и приказките "Абе, дай , ще ти направя едно секцио!". И да, героизъм е. Родете естествено без обезболяване и после ще се говорим. Но жените в България са супер примадони. Казвам ви го, защото живея извън страната и знам, че ако питаш тук жена секцио ли е родила, го приема като обида.

Жената никого не хули. Просто насочва вниманието към алчността на българските лекари. И аз не знам как така става, че всичките ми приятелки в чужбина раждат естествено, а тези в България винаги имат медицински показания за секцио.

Ne ti vqrvam .

Глупости!!!!

И двете ми деца са родени със секцио и имат невероятно здрав стомах,стига с тези тъпотии

Потвърждавам!!!!!!!!!!!!

Що се излагаш мамче, бабче...

И аз потвърждавам, секцио по спешност за да спасят два живота! Голямо значение и с какво се храни бебето (тоест кърма) и захранва след това. С чипсове, близалки и шоколад не става.

Аз също мисля,че ако не е по здравословни причини,секциото е вредно за детето!Глезотии разни излязоха на мода . Само Господ може да каже,кога ще се роди това дете,с какъв хороскоп,на коя дата-всичко има значение,а не майката да си избере дата.Ей така,че и харесва.Това е грехота!

Не “мъчително раждане”, а както природата го е създало !!!

Щом само Годпод може да каже, защо изобщо вметваш медицинските причини? По същата логика, трябва да се осланяме на него във всеки случай. Връщаш ни в средновековието. А дали не искаш “вещиците” родили със секцио да бъдат изгорени на клада?

Меко казано не на място плюеш. Иди си провери записките, дали не си объркал статията?

То и това дали ще имаш дете е божа работа, но.......масово зачеването става чрез инвитро.

НЕ НА СЕКЦИОТО - СЕКЦИОТО НИ УБИВА - ОСТАВКА НА СЕКЦИОТО - ДА НА ИСТИНСКОТО МЪЧИТЕЛНО РАЖДАНЕ И НА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОТО КЪРМЕНЕ

V tazi vryzka- junakyt , shto bozal samo 25 godini.....

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ВАСОВОТО СЕКЦИО !!! И ГРУБА ИЗМАМА НА ГИНЕКОЛОЗИТЕ ДА ВЗИМАТ МНОГО ПАРИ: ОТ СЕКЦИОННАТА РОДИЛКА, ОТ ЗДРАВНА КАСА, ОТ ФОНДОВЕ и много други ВЗИМАТ ОБЩО ОКОЛО 12000-15000лв за една оперирана жена!!! И ЖЕНИТЕ ЖИВЕЯТ С РАЗРЯРАНИ КОРЕМИ ОТ ТАЗИ ГОЛЯМА ОПЕРАЦИЯ-КАСАПНИЦА! МЪРЗЕЛИВИ, АЛЧНИ, НАГЛИ ЖИВОТНИ! ГОСПОД ДА ГИ НАКАЖЕ

Това ли ти нашепна врачката? Образовай се преди да лееш глупост в нета.

Ооо, Георги, пак ли ти? На заплата или На заплата и % си от секциото?

Това се знае отдавна!И няма нищо за чудене,жените са безотговорни и страхливи!

много долни създания са, но сега с тези конвенции надигат глас

Майка ти каква е бе боклук долен?

си вкара автогол, отивам да гласувам за ГЕРБ :)

Секциото е едно на ръка, не винаги имаш избор. Лошото е, че много майки, без да имат никакъв проблем, отказват дори да опитат да кърмят, защото им било неприятно. Някои взимаха медикаменти веднага след раждането, за да не идва кърма. При повечето причината е да не си развалят "визията" на съответните 2 тела....

Познавам 2 приятелки на жена ми, който ще се панират. Не е ли наказателно прости журналисти да публикуват глупости?

Отиди са им държиш ръчичка. Подличко е от това да се храниш с хлебец и после да се пишеш Георги :(