Коментари - Бирата е по-полезна за имунитета от киселото мляко, кефира и сиренето | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алелуя!

Отадвна е доказано, че няма безвредно количество алкохол, дори малко да е...

Аз съм безсмъртен

Който производител плати повече - неговият продукт е по-полезен!

Кравата под ножа. С децата вече сме на мръвка и бира.

Комшията пиеше по десетина бири за да си прочиства бъбреците,накрая го хвана цироза и си отиде на петдесет години,та така за бирата

Цироза? Може да напълнее яко и да омазни черния дроб, но чак цироза. Той трябва да пие не по 10 а по 25 бири и по-скоро ще се пръсне преди да хване цироза.

Няма полезен алкохол. Това са глупости за хора, които искат да оправдаят редовния си навик.

То си пише, че иде реч за безалкохолна бира...

щом безалкохолна бира е полезна, значи и кокаколата е полезна

още повече с фжумерки.

Може би не знаете, но почти всички чужди бири, които са бутилирани в България пристигат тук на прах. Тук се хидратират, хомогенизират и пакетират в кенчета или се наливат в бутилки. В такъв прах, след това разреден с вода и допълнително газиран едва ли нещо живо е оцеляло.

А пък за ракията ако знаете колко е полезна :)))

Това винаги съм го подозирал. Наздраве!

Екипът на "Вътрешни болести" лайкна това!

но трият и коментари!

Пропуснато е, че полезните свойства се отнасят само за непастьоризираната бира.

Абе тази теория за полезните и вредни микроорганизми е силно преувеличена. Напоследък доста учени я оборват, т.е. организмът сам си регулира микрофлората и нямаме нужда от добавки, които понякога може и да са опасни. Прачовеците като не са пиели бира и не са яли кисело мляко, какво?

За туй ги няма при нас хахаха

Какво, живяли са по 18 години средно, това.

Много знаеш ти колко са живяли. От опит ли го казваш...

В сравнение с онези времена, сега поглъщаме много повече отрови с храната, водата, въздуха... пластамса, WiFi облъчване, стрес... Сега може и да живеем повече, но то е заради по-развитата медицина, не е от по-качествената храна!

Киселото мляко и бирата "добавки" ли станаха? Я обясни точно как организмът сам ще завъди микрофлора в стерилна среда? Спонтанна еволюция на бактерии от елементарни частици? :)

Много си назад с материала, младежо. Поинтересувай се по темата - има статистически изследвания с доброволци. Всичките пиели антибиотици, след това тези които приемали пробиотици по-бавно им се възвърнала чревната флора към състоянието, което било преди антиобиотика, за разлика от тези които не пиели пробиотици... Няма двама човека с еднаква чревна микрофлора! Като приемаш добавка, знаеш ли че точно тези бактерии са правилните за теб? Знаеш - дръжки.... Ама медицината и фармацията нали трябва да се хранят!

Баце, кефирът съдържа до 15-18 вида пробиотични бактерии. Ква фармация, кви пет лева. Изследванията за интервенция след антибиотик, за които споменаваш, са всичките за по 1 вид бактерия. Отде знам ли? Чел съм ги. А ти да не мислиш, че микрофлората се споунва от нищото, след като е била изрината от антибиотика? Практическо всичко влиза с храната и се развъжда. Кефирът и киселото мляко, апропо, са храна...

Абе не е като да не е имало случаи, хора приели за пръв път кефир да стигнат до болница с тежка инфекция в червата! Кое е храна и кое не е спорен въпрос - въпрос на търговски концепции. Хайде, със здраве!

И още. Ако четеш внимателно въпросните изследвания, ще видиш, че цели видове и подвидове щамове изчезват напълно след антибиотичната терапия и никога не се възстановяват. Още по-голяма сеч е при комбинирана антибиотична терапия. Та има да чакаш Видов ден да се възстанови микробиомът.

И бирата е храна...течен хляб й викат

Ония ден бяхте писали, че е вредно да се пие бира, днеска била полезна. И вие сте една медия, чиста пропаганда във всяка една тема