Бирата е по-полезна за имунитета от киселото мляко, кефира и сиренето
Това твърдят китайски учени
Обратно в новинатаКоментари - Бирата е по-полезна за имунитета от киселото мляко, кефира и сиренето | Лайф.dir.bg
Коментари
Ония ден бяхте писали, че е вредно да се пие бира, днеска била полезна. И вие сте една медия, чиста пропаганда във всяка една тема
Абе тази теория за полезните и вредни микроорганизми е силно преувеличена. Напоследък доста учени я оборват, т.е. организмът сам си регулира микрофлората и нямаме нужда от добавки, които понякога може и да са опасни. Прачовеците като не са пиели бира и не са яли кисело мляко, какво?
Може би не знаете, но почти всички чужди бири, които са бутилирани в България пристигат тук на прах. Тук се хидратират, хомогенизират и пакетират в кенчета или се наливат в бутилки. В такъв прах, след това разреден с вода и допълнително газиран едва ли нещо живо е оцеляло.
Няма полезен алкохол. Това са глупости за хора, които искат да оправдаят редовния си навик.
Киселото мляко и бирата "добавки" ли станаха? Я обясни точно как организмът сам ще завъди микрофлора в стерилна среда? Спонтанна еволюция на бактерии от елементарни частици? :)
В сравнение с онези времена, сега поглъщаме много повече отрови с храната, водата, въздуха... пластамса, WiFi облъчване, стрес... Сега може и да живеем повече, но то е заради по-развитата медицина, не е от по-качествената храна!
Много си назад с материала, младежо. Поинтересувай се по темата - има статистически изследвания с доброволци. Всичките пиели антибиотици, след това тези които приемали пробиотици по-бавно им се възвърнала чревната флора към състоянието, което било преди антиобиотика, за разлика от тези които не пиели пробиотици... Няма двама човека с еднаква чревна микрофлора! Като приемаш добавка, знаеш ли че точно тези бактерии са правилните за теб? Знаеш - дръжки.... Ама медицината и фармацията нали трябва да се хранят!
Баце, кефирът съдържа до 15-18 вида пробиотични бактерии. Ква фармация, кви пет лева. Изследванията за интервенция след антибиотик, за които споменаваш, са всичките за по 1 вид бактерия. Отде знам ли? Чел съм ги. А ти да не мислиш, че микрофлората се споунва от нищото, след като е била изрината от антибиотика? Практическо всичко влиза с храната и се развъжда. Кефирът и киселото мляко, апропо, са храна...
Абе не е като да не е имало случаи, хора приели за пръв път кефир да стигнат до болница с тежка инфекция в червата! Кое е храна и кое не е спорен въпрос - въпрос на търговски концепции. Хайде, със здраве!
И още. Ако четеш внимателно въпросните изследвания, ще видиш, че цели видове и подвидове щамове изчезват напълно след антибиотичната терапия и никога не се възстановяват. Още по-голяма сеч е при комбинирана антибиотична терапия. Та има да чакаш Видов ден да се възстанови микробиомът.
Комшията пиеше по десетина бири за да си прочиства бъбреците,накрая го хвана цироза и си отиде на петдесет години,та така за бирата
Цироза? Може да напълнее яко и да омазни черния дроб, но чак цироза. Той трябва да пие не по 10 а по 25 бири и по-скоро ще се пръсне преди да хване цироза.