Коментари - Бялото месо не е по-безвредно от червеното | Лайф.dir.bg
Коментари
Месото е вредно, да. Ама не самото месо, а добавките в него - хормони, антибиотици, с които са третирани животните, начините им на отглеждане. Месото не е това, което беше! По тази причина е и вредно!
С това напълно съгласен, да! Но никога няма да се съглася с концепцията, че месото е вредно само по себе си.
То и кислорода е вреден - от него клетките стареят. Ама без него е още по-вредно - мре се. Така че всичко е в дозата и баланса.
До вчера млякото, сиренето, кашкавала, яйцата, повишаваха лошия холестирол. От днес обратно - понижават го. Преди години след приемане на антибиотик се препоръчваше кисело мляко. После се обърнаха -никакво кисело млряко. Егати медицината.
а холестерола не беше ли... градивната единица на клетката ??! Cholesterol (from the Ancient Greek chole- (bile) and stereos (solid), followed by the chemical suffix -ol for an alcohol) is an organic molecule. It is a sterol (or modified steroid),[4] a type of lipid. Cholesterol is biosynthesized by all animal cells and is an essential structural component of animal cell membranes.
Науката се развива, правят се открития, нормално е да се правят такива завои, да се отричат довчера стабилни постулати. Вече никой не смята, че земята е плоска и слънцето се върти около нея, нали?
Неподходящо сравнение! Едното е познание, което върви напред! А другото е ту напред, ту назад!
Какво се чудите! Та така е със всичко, защото препоръките се базират на хипотези, за които трябва години наблюдения за да установи колко са достоверни! Преди 10на години лекарите препоръчваха да се яде маргарин като здравословна мазнина (което, между другото, е напълно НЕлогично). И хората лапаха ли лапаха! Сега, маргаринът е обявен за най-вредната мазнина! Така че, по-добре вярвайте в евелюцията и традицията!
Напълно вярно! По тези причини за истинско месо се смята месото от пасищно животно, и риба уловена в реката, морето или океана, а не от развъдник.
Значи тези "щастливци", които поради безпаричие не могат да си позволят нито пилешко, нито теле-шшшко, са напълно защитени от лошият холестерол.
Никак не обичам такива крайни твърдения! Нивата на холестерола не зависят само от това ядем ли месо и какво е то. Аз ям всякакво месо и лошият ми холестерол е много нисък. Кардиолог ме прегледа преди няколко месеца, като видя изследванията ми ме попита : "Госпожо, занимавате ли се активно със спорт? Аз: "Знаете как е с деца, 2 пъти на седмица по 45 мин." Той: "Браво, продължавайте все така!". Не ме попита ям ли месо и какво е то. Така, че да се отсича яжте това и не това не е правилно, защото всеки има различен начин на живот!