Чалга певица се гаври с "Прощално" на Вапцаров, изпя го на фона на кючек (видео)

Журналист вече е сезирал прокуратурата и иска забрана за излъчването на видеото

Обратно в новината

Коментари - Чалга певица се гаври с "Прощално" на Вапцаров, изпя го на фона на кючек (видео) | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

добре че е дирника да разбера че има певица антоминанина и тя даже можела да чете.... отврат чалгии с цигански ритми

Мая Вапцарова е абсолютно права, но в случая трябва парламентарно лоби, което да предприеме спешни и наложителни законови промени за всички прояви и то така че нарушителите сами да се откажат от извършените недопустими посегателства.Общественото мнение е важно но едва ли може адекватно да помогне при това ниво на обществото, което няма ясно изразена ценностна система и култура.

По долно и гнусно нещо не може да съществува!До какво падение стигат нашите чалгаджийки,каква майка е родила това изчадие адово???Дали се срамува или се гордее с "ПОСТИЖЕНИЯТА "на милата си щерка,или се радва на гнусните пари които изкарва???

Тая пръдла удари дъното и заора със зурлата си в тинята!

Деградета като тази чалгарка така се афишират.Иначе няма кой да им обърне внимание.Взимат си 5 минутната "слава" и дотук.Край,пак в калта от която са изпълзяли.

Ама какво се сърдите на момата!? В нейната махала откъде да е чувала за Вапцаров! Не се ядосвайте! Неговата памет и неговото велико творчество, дори и такова грандиозно нищожество не може да наруши... Такива просто нямат нито съвест, нито мозък, за да разберат, какво правят. Те искат известност на всяка цена. Това нещо е чуло от някъде за великия поет и с глупавата си хитрост е решило по негов гръб да се катеро. Е, сега е известна с дебилност. Херостратова слава. Поне да беше от малко-малко хубавка, а то - прокиснала просена каша ...

Естествено, че си е гавра, но по-жалкото е, че много млади хора от този клип ще чуят стихотворението...

както беше казал големият творец "не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра"

Поредният клиширен клип на чекнеста се полугола героиня без гласови данни. Ако не беше станала известна с текста, никой нямаше да чуе нито за нея, нито за клипа и. "Щяла да изкара 9 на матурата по български език, ако се е бил паднал Вапцаров". Да беше изкарала 6 в час по музика, тя дори не умее да пее. А чекненето всяка второразредна чалга звездичка го умее...

хахахахахахахахахахахаахах много добре го каза

Проблема е , че всички сме много силни и умни във виртуалното пространство , а в реалността не предприемаме нищо ! Пишем коментари и чакаме лайкове ...

или някой да се самосезира, вместо да грабнем телата :-D

Вапцаров на фона на ц.и.г.а.н.с.к.и. ритми. Проблем ли е или ДА. Нищо свято не остана в тази държава. Време е да се действа с дебелият край.

аз съм в шок от "културния шок" не мога да разбера защо продуцентите и собственици на тези компании за чалга, не одобряват "произведенията" на своите "изпълнители" преди да ги пуснат в пространството?! или и собственици и изпълнители са лишени от всякакъв здрав разум и ценности?! Тази Антонина може да дойде в съня ми само като най-лошия кошмар. Боже, колко изпадна тази нация...нямам думи от потрес!

Не одобряват "произведенията" им защото, може би ги е страх да не бъдат обвинени в цензура и се интерисуват само от количеството и от постъпленията, а не от качеството, или по-лошото, че може би и тяхната култура е на същото ниво.

Тая се е побъркала и не съзнава каква гнусотия е тоя клип !Гавра с Вапцаров , а не негова възхвала!Патката си е патка!

Какво ме интересува като става въпрос за комунисттерорист?За мен изучаването на поезия възхваляваща и идеализираща социализма ,комунизма и СССР е вредно и неправилно!Не помалко опасно за подрастващите от наркотиците и сектите!

Я отиди до си прегледаш главата

Ябърси си пускай "Шушана" и са махай от форума. Негодник-неграмотник-простак! Аи още: тази нагла простакеса-мутреса-повлекана може да си я поканиш у дома да пее на децата ти, че да ги опази от наркотиците и сектите и всички други пороци.

Омерзен съм...

кухи парчета мислят че като се кекерчат полуголи ще впечетлят такава ни е държавата в американски модел

Не само ударихме ДЪНОТО, но продължаваме да копаем надолу.... Явно в училищата трябва да се въведе казармен режим, за да може учителите да поправят до колкото могат, първите 7 години.

Още нищо не сме видяли!

За съжаление си прав.

Да иде и да поднесе цветя на гроба му ли? Има да си чакате......Явно класната е виновна пак, времето, дупките по пътищата, международното положение или тоалетната хартия. Това се пръкна, сега ще си го носим до гроб! Какво направиха законово и творчески, за да няма промити празни тикви и вятърът да им духа безпрепятствено между ушите за толкова десетилетия? А и бизнесът проплака и приглася, че му трябват работници, а не интелигенти и интелектуалци. Тогава? Хак да ни е и честито. Малко остана до края.

няма как да отиде на гроба му, защото в него погребаха една негова племенница, която НИКОГА не е носила фамилията Вапцарова, но незнайно защо на гроба му пише, че е точно Вапцарова. а костите на Вапцаров бяха събрани в торба и сложени до краката на племенницата му. поне седи непокътната масивната плоча отстрани на гроба му. и след лирическото отклонение е редно да тегля една сочна българска по едрес на тази безизвестна грозна певачка. никога в живота си не съм харесвал творчеството на Вапцаров, Гео Милев и Смирненски, но въпреки това за мен са велики българи. за сметка на това, тази евтина проститутка не само творчеството й е кръгла нула, но и ще си остане поредния бездарен парцал. много скоро този шум ще премине и ще отиде в забвение, където й е мястото.

Да иде и да поднесе цветя на гроба му ли? Има да си чакате......Явно класната е виновна пак, времето, дупките по пътищата, международното положение или тоалетната хартия. Това се пръкна, сега ще си го носим до гроб! Какво направиха законово и творчески, за да няма промити празни тикви и вятърът да им духа безпрепятствено между ушите за толкова десетилетия? А и бизнесът проплака и приглася, че му трябват работници, а не интелигенти и интелектуалци. Тогава? Хак да ни е и честито. Малко остана до края.

ДИР, защо тук не работи "+" - то / плюсчето/

Да се обяви конкурс за най-долна чалга вариант на химна и да се закрива тази държава и да се свършат мъките най-после!

Оставам с впечатление, че в случая е налице масирана рекламна кампания! Единственият начин за борба с пошлостта и гаврата е тоталното му игнориране!

Висша простащина.

И какъв е проблема не можах да разбера? За тази песен ако не са всички медии (егати рекламата!!!) въобще нямаше да разбера. Нямам идея кога е излязла песента, ама не можеше ли да се види каква е тенденцията? Ще се хареса ли на чалгарите или не? Принципно стихотворение в песен е абсурдно да се забранява. Клип на стихотворение на песен, определено! Едва ли Въпцаров си е представял порно, докато е писал стиховете. Целия този шум, е поредното доказателство колко лесно може да се манипулира обществото. Мога да се обзаложа, че тази песен ще събере няколко милиона гледания в youtube, особено ако медиите в другите бастиони на чалгата (Македония, Албания) дадат тази "невероятна" новина ... Ужас ... докато се рекламира чалгата с тези статии, до какво хубаво се очаква да стигнем? ... А в министерството само чалгари ли работят? ... Ама тя въпросната певица, само от тази дандания ще направи повече пари, отколкото всички в министерството през целия им трудов стаж ... А в крайна сметка бизнес модела вече е готов! Провокация на обществото и мега голямата реклама! .... аааа и накрая да отидат журналистите и да намерят някой двойкаджия чалгарче, което да не знае "Аз съм българче", ама да е научил на изуст текста на тази песен. Давам им безплатна идея за рубликата "Добрата новина" или нещо подобно :D

си прав, хем не си. Проблема в днешно време е (а това не е от скоро), че именно всеки се мъчи да печели чрез реклама. А хората отдавна са казали, че лоша реклама няма. Лошото е, че твърде много пошли неща получават популярност именно от такива публикации. АКо никой не говори за тях - никой няма и да знае коя е тая мърла. Аз самия току-що научих за нея.

Проблемът е, че ти си платена мутра!!!! Простащината стана емблема на България! Няма такава държава!

Някаква разкрачена к-рва по гащи припява ,,Прощално", примигвайки сластно...Сюрреалистично порно!

А как умно гледа-а-а-а, аххх! Как внуиава интелигентно-о-о-о-ст! Гордост за родителите! И силен повод за съседите на родителите да завиждат на мама и тати, какво достойно момиче със стиснати крака са отгледали. Нали, майче! Тати, къде ти е каишът ...

Най лошото на всичко това е че има кой да слуша тази чалга. Това е най лошото. Днешните олигофренчета изцяло са се доближили до циганите. А и по ТВ най се гледат индийски и турски сериали.

Няма да се учудя, когато тая кака с много древна професия стане кмет.

ами как с минджа та си

Става за иебане.

така е ако си над 55 и не държиш много на хигиената

Децата учат Вазов в училището и тази чалга не им е нужна. Спрете това видео

Българи-иииии!!! Нацията ни се затрива, след 50 години на тази територия ще има само цигани, чалгари и онзи толуп, дето е чел само за Винету... Такава помия, такава подигравка, какви са тези малоумни и прости олигофрени, които си позволяват да се подиграват с културното ни наследство. Няма значение, дали се нарушават авторски права или не, това е една отвратителна гавра от поредната кифла-еднодневка.

Чалгарите трябва със закон да бъдат лишавани от българско гражданство и ако искат да живеят в България да плащат като чужденци.

Не продавала тялото си, имала вкус и честолюбие, а си е една долнопробна разгонена кучка! Иначе нямаше да си разголва баджаците и да си кълчи телесата на фона на сутеньора си! Не е никаква "закачка", а диби дюс простотия. За съжаление, ако сайтът беше с по-високи изисквания, щеше да подмине тази простотия и да я остави за жълтите медии...

няма нищо лошо жената да има силно желание за секс, но това е друга тема. Такива като тази нямат друго какво да предложат, за да се изхранят и пробват полови органи. То и там голяма конкуренция, Алисия, Николета, Простакета, Златки, Патки, та и на тях не им е лесно - готови са на всичко и фронтално да ги снимат как им излизат фекалиите в макро имидж, само и само да има хляб и за тях.

Не мога да си представя по-пошла интерпретация на Вапцаров.

Докато халтураджиите ентелектоалци прокламират целенасоченото опростачване на народа. Пример: Любен Дилов и организираните от него национални порно конкурси, т.нар. Мис Плеймейт; Семейство Иван Ласкин и Сърчаджиева - квичащи против чалгата, а захлебваящи от участия и водене на долнопробни формати... Семейство Слабакови - същите дейности - издържат се от участие и коментиране на помии... Да не споменавам по-младото поколение ''актьорчета'' издържащи се от лотарии и водене на чалгаджийски сватби. За дъртия пръч Слави дума няма да отварям - там е ясно, както и за наборката му Гала и нейното свърталище на чалгаджийки... Тези са за линчуване, ние сме седнали с някаква махленска простакеса да се занимаваме и обсъждаме.

Вапцаров си е бил терористче! Ако в Ялта не ни бяха подарили на СССР сега никой нямаше и да е чувал за него!

По-добре да не отваряме тази спорна тема и да оставим личности като Ботев и Вапцаров под определението "революционери".

Ботев е бил патриот, а Вапцаров - интернационалист! Той не е имал родина!

Първо авторски права има само докато е жив човек. За съжаление, песента е пошла и не е постигнала целта си певицата да отдаде почит към извстният поет. Причината за това са главно две, постояното разголване и типично турската мелодия на песента. Като цяло нивото много пада с тези песен и хората се възмущават основателно.

Chefo77

Авторските права важАт 70 (СЕДЕМДЕСЕТ) години след смъртта на автора.

По американското право, не по българското. Вижте най-добре закона за авторското право ако ви интересува материята. Тук често ме репликират с това, но то не онова което съм чел в нашият закон.

Лошото е, че всички ние бяхме вкупом употребени (дори и тези, които не слушат чалга). Колко от вас кликнаха върху видеото (така "любезно" предоставено от ДИР) за да видят извращението.

Това твое писание е точно толкова подличко, колкото подло по отношение на всеки българин, на самия Вапцаров, е "ИЗВРАЩЕНИЕТО" на въпросната "Антонина".

Se taia

Лично аз не кликнах на видеото, защото не мисля, чеще чуя нещо стойностно. А че тази к.ва е решила да се прави на интересна, ще си получи минутката слава и ще изчезне както нейните предшественички.

Аз още не съм го гледал, мразя чалгата от цялото си съществуване.

А, кликнахме бе, даже два пъти го "видяхме", ама освен едно странно, болнаво белезникаво голо мъжко тяло, и мигащи, облещени като на психически болен, женски баданосани очи и разлитащи се, разчекнати паяшки долни крайници, нищо друго не видяхме ...

То чалгата какво е, тя си е чиста гавра с музиката;мелодията ритмите, гласовете....; и със съвременната младеж. За случая не ми прави впечатление, че не ме интересува и не слушам тази простотия-чалга

Сега процентьт на учениците, които знаят поне един стих на Вапцаров се увеличи в пьти. Тази певица направи повече от МОН за последните 100 години. ИРОНИЯ

аре стига сте се възмущавали и правили на големи естети - кой знае какви срамотии редовно приказвате и вършите, ама ви бива да лицемерничите по форумите... една тъпа овца толкова може

Да, срещу 50 лв. Това е идеята на рекламното мероприятие. Само телефон няма оставен, но сигурно има фейсбук.

То това си е чисто признаване за некадърността на въпросната "певица" и невъзможността да измисли сама каквото и да било. Мен би ме било срам толкова публично да излезеш и да кажеш - Еми за нищо не ставам, но благодарение на autotune и откраднати текстове ще се налапкам с парички. Но за какъв срам може да говорим :) По форумите ще си лаят недоволните граждани, а утре концертите на планета ще се пръскат от посещаемост. Да не говорим, че огромна част от феновете на тези "идоли" нямат уменията да четат и пишат, съответно ... за какво говорим дори.

То това си е чисто признаване за некадърността на въпросната "певица" и невъзможността да измисли сама каквото и да било. Мен би ме било срам толкова публично да излезеш и да кажеш - Еми за нищо не ставам, но благодарение на autotune и откраднати текстове ще се налапкам с парички. Но за какъв срам може да говорим :) По форумите ще си лаят недоволните граждани, а утре концертите на планета ще се пръскат от посещаемост. Да не говорим, че огромна част от феновете на тези "идоли" нямат уменията да четат и пишат, съответно ... за какво говорим дори.

или направо казно търси скандален начин да поизлъска повяхналото си "творчество" и да стане известна на всички, в това число и на тези които никога не са чували за нея и мразят чалгата, та за това съвсем умишлено и прави тази гавра с Вапцаров, човек дал живота си за този народ и ненадминат за времето си, та и дори и днес със своя начин на писане и изразяване на душевност и мисли!

доста идеино и не чак толкова лош микс. Уважавам проявата на креативност. И момичето нищто лошо не прави в сравнени с автора на стиховете които на два фронта (мкедонски и комунистически) се е бил с урьжие в рьтце за унищожаването на Бьлгария.

и за това пишеш такива мърсотии за Вапцаров!

златото си остава злато, дори и оваляно в лайната на свинете

Ама не се вижда. А ако лайната се наслоят и засъхнат само археолог ще може някой ден да познае, че е злато. Иначе стотици години ще си изглежда като лайно...

Най-тъжното е, че Вапцаров пише стихотворението в нощта преди да бъде обесен и след като е произнесено присъдата. Ако има морал тази песен трябва да се спре от певицата веднага с извинения от нея лично и целият й екип!

Недей да бесиш Вапцаров! Куршумът е свършил работата си.

Това не е важно, важното е че го е писал като последно прощално писмо!

Нищо не ме учудва. Прав е професор Иво Христов за онези 80%. А за младите какво да кажем? Пълна трагедия! Без ценностна система,полуграмотни с джендърски наклонности. Ако някой има възражения за последното му препоръчвам да види записа с изпращането на абитуриентите в Математическата гимназия в София. Много съдържателен материал. Аз бях отвратен! Ръководството на училището и учителите обаче изглежда не са притеснени. Да не би да са открили нова специалност "Джендър"? И това се счита за елитно училище в България! Елитно, ама утре сутринта! Аз внуците си там не бих изпратил. А що се отнася до чалга-звездата, която се е изгаврила с Вапцаров; не се учудвам. Това се харчи в България, това предлага! Закона за търсенето и предлагането!

С почти всичко съм съгласен. Само не разбрах, какъв точно си ти, дедо Иване, че да пращаш внуците си където й да е... По българското законодателство ти нямаш абселютно никаквиш права върху децата на детето ти. Ще ги пращат майка им и баща им. Съгласно Семейноия кодекс баба и дедо имат право спрямо детето... ми да го гледат. Ако майката и бащата разрешат евентуално.

Абсолютно вярно! Само че, аз съм се погрижил децата ми да не правят такива грешки. Просто съм ги възпитавал и според мен, не зле! "Джендър" ценностите не се приемат в нашата къща!

че освен извратените ви законови норми има и морални норми, благодарение на които този народ е оцелял и се е запазил като народ не век-два, а повече от хилядолетие! Пък и защо си мислиш, ме след някоя и друга отлетяла като пролетна мъгла година, същите тези твои деца които дядото и бабата им имат право само да ги гледат и то ако им разрешиш, няма да приложат същото и към теб или си мислиш че пораснат ли ти няма да имаш никакви ангажименти към тях и никакви връзки с тях?! Ще те боли и то много, та дори и да си дженджър или каквото и там друго полово, умствено или душевно извратеняшко да си !

Дедовец, бански старец... Децата ти 100 процента знаят по-добре от теб как да си възпитават и къде да си пращат децата. Няма как да пращаш внуците си където и да е. И така е в цял свят, без изключения. Няма Изток, няма Юг, няма Север, няма Запад. Такова е законодателството в целио Свет! Гледай барем бабичката да те слуша и нея да можеш да пращаш някъде. Ако на друго се надяваш си изпращял.

на "от къда на къдя" е ясно че има акъл и мозък колкото ги имат "бански старец" или капамата по бански, или е някой от тези, "модерните" новобогаташи дето "развиват бизнес" в този град но нямат нищо общо с българщината и традициите на хората от Банско, родния град на Вапцаров!

Виждам че повечето коментари са отрицателни и в много отношения съм съгласна защото и аз по принцип не съм голям фен на чаглата. Смисъл на събирания, празници и в ресторанти е ОК, защото подхожда като стил. Но на концерти на такива изпълнители не ходиим. както и да е, отплеснах се. Искам да кажа че я има и другата страна на нещата, нищо не е само такова каквото изглежда. Дъщеря ми чу тази песен и каза, че й е харесала. Дори се поинтересува и намери въпросното стихотворение на Н. Вапцаров. Което е добре и го одобрявам като родител. Смисъл, че ако не беше чула песента, най-вероятно нямаше да се заинтересува чак толкова че да намери и прочете стихотворението. После я питах и каза, че повече й харесва в песента, отколкото само като стихотворение.

аз, на Ваше място, бих сезирал ДАЗД и доброволно бих им предал детето си... видимо няма особена полза от живота си с Вас точно.

Търкате билетчета с детето също. А? И му давате попара с вино, та да свиква от малко. Детето.

Чудесно възпитавате детето си, браво! Утре, като стане жрица на платената любов, да не кажете "Ах, как се случи така!"

Никога не съм харесвала Вапцаров! Още от училище ми звучеше скучно и банално. Честно казано, за пръв път в този клип ми хареса, защото има свежест, не звучи изтъркано (както когато го четеш).

Дръпни една магистралка, после още една. Няма как да разбираш нещо когато главата ти е празна !

Тая пари за магистрали няма как да има. Може да се надиша с лепилце, евентуално. Или да си купи 100 процентов спирт от аптеката и да го разреди с безалкохолно.

Няма лошо. Всеки музикален стил може да допринесе с нещо за да зазвучат познатите стихове по съвсем различен начин. Одобрявам!

Ма, не може, ма, такавата. Това са ритми подпомагащи изхождане, комбинирани със стихове за най-съкровенните човешки чувства - любов, саможертва, загуба на най-ценното в духовен план... Песента е "Прасета в космоса".

Ужас!