Поп фолк певицата Антонина си позволи да вземе едно от емблематичните стихотворения на Никола Вапцаров - "Прощално" и да го превърне в текст за песента си "Табу". Изпълнението на изключителните стихове на поета на фона на кючек вбеси хиляди потребители в социалните мрежи. 

"Днес ме зашлеви това.....Тази безобразна гавра не трябва да я има. Не може. Не става. Това е дъното на всичко, което съм виждала и чувала. Някой трябва да може да спре това... КАК ДА СПРЕМ ТОВА?!??", написа Теменуга Кръстева във Фейсбук. 

"Една от най-големите гаври, които съм виждала! Прекрасното любовно стихотворение на Никола Вапцаров "Прощално", превърнато в гнусна порно-чалга! НАИСТИНА ТРЯБВА ДА ИМА ГРАНИЦА!", възмущава се и Силвия Недкова.

Самата Антонина пък заяви пред "България он Ер", че много обича Никола Вапцаров и щяла да изкара деветка, ако тази година е била на матура. Изпълнителката поздрави с песента министъра на образованието Красимир Вълчев.

"Всичко е нарочно и целенасочено. Това е един своеобразен начин да накарам хората, които случаш попфолк да чуят стиховете на Вапцаров. Тъжното е, че много малко от тях се досетиха, че това е Вапцаров", каза още Антонина.

"Чувала ли сте за авторско право? Знаете ли кои са наследниците на Вапцаров? Знаете ли, че авторското право го държи Министерството на културата? Не сте месия, която да съди министъра на културата и образованието", контрира я журналистът Иван Тренев, който е сезирал прокуратата и иска забрана за излъчването на видеото.

Антонина обаче е категорична, че няма да свали клипа и няма да се извини за песента. Тя посочи, че пародира обществени проблеми със своето творчество.

"Никой не ви пречи да снимате порнографски клипове. Осъзнавате ли, че продавате тялото си? Аз съм учител и моите ученици ме посрещнаха с това видео", настоя Тренев.

"Не съм съгласна, че продавам тялото си. Тук има еротика, има закачка нарочно. Имам вкус и честолюбие. Исках да кажа, че не всичко в попфолка е чалга. Нарочно съм използвала това прекрасно стихотворение. Давам прекрасен пример на младежта", отговори му певицата.