Чарлийз Терон води кампания срещу домашното насилие в условията на изолация

Към инициативата присъединиха актрисите Мишел Уилямс, Салма Хайек, Лора Лини, Вайола Дейвис, манекенката Иман, дизайнерката Стела Маккартни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е заради пола а заради кухните си кратуни.

Сега реално ако домашното насилие беше в такива мащаби, съмнявам се, че щеше да има толкова двойки, които да живеят заедно. Проста житейска логика.

Поникакъв начин не оравдавам насилието, ако това ми е в къщата и видя да ми облича 3 годишния син в женски дрехи и да го дресира за пендел ... Амиии .. Вие какво бихте направили в първия момент когато видите това ?

Тая куха лейка си скопи детето, за да си отмъсти на мъжете. Алоу тая ако не беше известна досега социалните да са и взели детето. Или това да му обърнеш резбата на 3 годинки не е насилие ? Баси извратената работа

Тежко е да израстнеш в апартейд затова майка и се е възползвала от правото си да убие за да не я обидят? За някои това може и да е добра кауза Убий за да не те Обидят?

Чарлийз да си пие хаповете редовно.

За жалост, Чарлийз е права. Не знам точната статистика, и е много трудно такава да бъде направено, но от моя кръг жени със сигурнст има жертви на домашно наслилие и то не малко. И за мен самата се отнася. Гадно и трудно е да бъдеш жена в България, но и на повечето места в света също. Особено в страните от третия свят. Спомням си, бях на 14г в Алжир с майка ми навремето. Приятелката ми (арабка) искаха да я омъжат насила, тя изплака пред мен. Разказах на майка и тя и други хора се застъпиха пред роднините й да й дадат шанс да учи, вместо да я женят. Нямаше по-щастливо от това момиче!

Нека позная - израснала си без баща нали?

Хубаво е Чарлиз Терон да разясни защо отглежда като момиче осиновеното си момченце, което, когато било на 3 години, казало "Аз не съм момче"... 3-годишните деца казват какво ли не...

е феминацистка и така си подсигурява работа в холивуд, който до голяма степен се е продал на китай :))

Дори ако използват въпроси като "Наричана ли сте някога тъпа шутка от мъж" и "Наричана ли сте някога тъпа блондинка от мъж" за сексуално насилие... пак трудно ще направят ""Всяка трета жена става жертва на насилие заради пола си..." Ама гей-марксистите са си хлузгава мафия и това е!

Искам Чарлийз да ме изнасили.... в жакузито

strapon?

Браво на Шарлиз, много приятна е за гледане. И разбира се браво за инициативата, погнусяващи мъже тормозещи жените си е пълно. Ако толкова ми е непоносима жената до мене предполагам просто бих се разделил с нея (имал съм щастието да сме практически едно с жена ми така че мога само да предполагам).

ти я пориш - тя те пори - и двамата сте мъже - чудесно семейство!

Не се наврещя ей, това педалите само педалщини са ви в главите.

Нея я проникват, него го проникват - дабъл пенетрейшън, щастливо "семейство" - диво врещене по сайтовете.

И мъже постигат неща с оная си работа, освен това много ясно ви беше казано кой е виновен - този, който взема решението, който е началникът и отговаря фактически !

Няма смисъл да спорите, защото тук имат ориенталско отношение към жените и не ги смятат за нищо, иска се от тях да слугуват, но радостно, да мълчат , да нямат никакви ретенции и изисквания. Не че жените не са виновни с абсолютно неправилно възпитание на синовете си.

и като гледаш съседския 'мъж', чужденец, как само ходи насам-натам с ръце в джобовете, а жена му - уж българка - влачи 2 15 литрови туби с вода 1-2 пъти седмично; и мързеливата му дъщеря не знае как се държи метла и как се говори, щото и тя ще става принцеса като майка си; и като се опиташ нещо да им намекнеш почват да ти плюят в двора, да гледат нацупено ... таа да, виждам го всеки ден ориенталското отношение.

Гласоподавателките на ББ нямат право на мнение под статията ;)

Жентие били си го заслужили,, така ли? По тази логика то и мъжете може да си го заслужили с лежане, незаинтересованост към деца и дом и т.н. Аргументи - колкото исакте, затова трябва цивилизованост и от двете страни и като не става - раздяла.....

До въх - жената да не ти е някаква слугиня, бе кр....етен? Я марш в средновековието!

Да, търсачки и к...ви има и ще продължава да има, но виновен е шефът, този, който взема подкупа, в случая секс, и така лансира некадърници! Ами ако не е кино, а нещо сериозно? Мислете и престанете да оневинявате нерезите!

Стига сте плюли жените, всички сте потенциалин изнасилвачи с това мислене! Защо сега били казали - много просто, преди 20 г. никой нищо нямаше да направи, а най-подигравателно щеше да се отнесе!

Малко живнаха от пандемията и започнаха отново със старите си номера - актрисите и моделките колко са застрашени от насилие - "Me too", политиците от прибалтийските страни с русофобията си, България с лизачеството си... сега очаквам грандиозен гей-парад онлайн за да се борим срещу вирусите....А междувременно, пандемията въобще не си е отишла, а икономическата криза идва. Зпочнаха да ми омръзват и моделките и актрисите и борците за историческа правда, която е една днес, а утре друга. Чудя се, не може ли някак да минем и без тях....

Как успя да събереш толкова много глупашки приказки в един пост бе.

Защо завършваш въпроса си с "бе", по ти приляга "бееее".

Значи поне 1/3та от жените правят грешен избор. Ако радарите им са дефектни, най безопасният начин е да казват винаги НЕ, да си вземат 2 котки и да не се занимават, да не очакват и не искат нищо от мъж. Това улеснява всички.

търся си котка

по която и да е улица в София и спасете някоя бездомна котка

абе аре стига глупсти бе..

Първобитните мъже го правят това. Имам приятелка която и доиде до гуша и обърна резбата. Сега живее с жена и гледа бебе инвитро

Тя защо се е занимавала с първобитни мъже?

И това е по цял свят. Аз съм една от многото.зарязах го.

Аз не съм била жертва на домашно защото се осъзнах че мъжа е изрод. Но бях подложена на психическо насилие и физическо "отплесваше му се ръката" ако кажа нещо което не му харесва

Права е жената

Не се ли изтъркаха тия вещици вече?

В Районния съд се гледа дело за убийство. Подсъдимият е удушил съпругата си по време на семеен скандал. - Обвиняеми, разкажете защо убихте жена си? - казва съдията. - Прибирам се в къщи, Ваша чест, каталясал и подивял от глад и гледам - жената кюти пред телевизора и зяпа някакъв цирк. Викам й: - "Жена, сложи бързо нещо да хапна, пък после продължавай да гледаш!" Тя ми казва: - "Чакай само да го догледам тва дуо певци и ти слагам!" Аз й разправям: - "Това не е дуо, а ДУЕТ, не се мотай, слагай да ям!" Тя се обажда: - "Ти ще кажеш! Дует е т'ва, дето се бият по филмите!" Аз й обяснявам: - "Това е ДУЕЛ, не ме дразни, давай манджата!" - "Глупости!' - отговаря тя - "Дуел е т'ва, дето влаковете минават през него!" - "Патко загубена, това е ТУНЕЛ, дай да ям, ма! - "Колко си глупав! Тунел е тва, дето хората си наемат стаи да спят!" - "Не ме ядосвай, ма! - крещя й - Това е ХОТЕЛ!" - "Ти ще кажеш! Хотел е онова, дето е от Шекспир!" - "Това е ОТЕЛО, ма!" - "Ти ще кажеш! Отело е дето се прави от разбити яйца..." ...Ваша чест, докато й обясня, че е ОМЛЕТ, я удуших! Съдията в истерия: - АЗ ОЩЕ В ТУНЕЛА! В ТУНЕЛА ЩЯХ ДА Я УДУША!

Да си кажа и аз мнението: Насилието си е част от обществото, не смятам, че мъж пребил жена си до смърт е по-добър или по-лош от група келеши убили от бой момче заради момиче например. Ако иска държавата да няма повече такива случаи, не трябва да се викат психолози, да се носят от 10 кладенеца води. Стигат просто адекватни мерки. Какви адекватни мерки да се вземат трябва да решат институциите, защото моите идеи са за връщане на смъртно наказание (при убийство). При сигнали за системно домашно насилие, полицията да заведе виновния в една гора и да го респектира, а ако после състоянието му не позволява да се прибере сам пеша, да му викнат линейка. Пък да видим след такива мерки насилниците биха ли посегнали отново.

Да бе да, всяка първа. Ако изглеждаха всички като нея сигурно, ама........... Тая ако знае колко жени има дето няма кой да ги погледне и само гледат разни като нея със супер завист.

за рядката красота и талант на госпожа Терон. Явно и тя е засегната от пагубните джендър, новолиберални и криворазбрани феминистки модни течения.

Права е и това е реален проблем. Много по-широко разпространен от този на домашно насилие над мъже. Не омаловажавам насилието над мъже, но нека и мъжете не отричат насилието над жени. Иначе все едно казвате, че те си го заслужават. Никой не заслужава това! И едното насилие не извинява другото. Лошото е, че това е вид насилие което сее семена в бъдещето, защото децата не само гледат и попиват, но и възпроизвеждат. Затова вместо да викате "Ами мъжете?", бъдете истински мъже спрете тази верига. Досега не съм видяла мъж, който да е удрял жена и да казва "Вината е моя, не трябваше" А ако го каже веднъж, то е до утре и после пак така. И не, не са само богатите дето бият. Бедните просто си имат по-добри оправдания

Всяка крушка си има опашка. А, виждала ли си жена която да е съгласна, че е тормозила психически мъжа си и го е докарала до състояние да й посегне? Няма и да видиш...

Насилието над мъже е всеки ден, по цял ден и цяла нощ. Е да не е с шамари нали, но мъжете не са хора, те трябва да търпят завинаги и безкрайно.

Аз съм съгласна, че има отвратителни жени, дето се чудя кой изобщо ги търпи. Пропускате обаче нещо много важно. Много по-лесно е мъж да си тръгне от жена, отколкото обратното, особено когато има и деца. Няма такова одумване от обществото. На жената всички й втълпяват, че трябва да търпи, дори и собствените родители, за да не им тежи финансово. И дори да бъде бита, тя се срамува да го признае, защото винаги нея ще изкарат виновна.

Ами дали тя не е подложила на тормоз сина си - този който тя облича навсякъде с момичешки дрехи и твърди че тои се е самоопределил на 2 годинки че е момиче. Или това може би не е тормоз и извръщаване?!?

На 2 годинки да го определи за гей. Според мен само си отмъщава на мъжкия пол, заради майка й. Този едва ли ще го бъде мъж.

Тва джендърията ходи по хора ... по холивудските пачи жадни за слава, а не по гората.

Не защото си го търсят или защото си избират такива мъже, а защото са жени ..... хахахахах.

Всеки трети мъж става жертва на домашен психо тормоз от жени, които обичат да тероризират половинката си нон стоп! Затова мъжете се самоубиват много по често от жените !

Пич мъжете се самоубиват по-често, поради факта, че са по-смъртоносни от жените и са склонни като цяло да убиват по-често (включително и себе си). Жените правят опити за самоубийство многократно повече от мъжете, поради факта, че не склонни да отнемат живот, включително своя собствен.

направо 100% ги кажи :((( защо не можем да живеем в свят, лишен от тестостерон и пълен с безполови андроиди и феминацистки????

Така е за жалост :-(

По-добре организирайте кампания срещу насилствената изолация!

Баси баровците....нали имате готини къщи и жени...а за месец оревахте света....че не сте по барове и ски писти...има пандемия,егоисте

Света е достатъчно голям - който иска да излиза, който иска да се крие! Има място за всички. И не съм баровец, просто не заменям свободата си за някаква измислена временна сигурност!

Организирай ти!

Организирал съм си, ама само за себе си :) Който го е страх има право да е роб!

независимо дали заради пола си или не, това как се казва? "Просто криминален случай"? ДТЕБ в тъпата овца!

Инструмента е у вас.... изнасилвате, биете,гаврите се с анатомията на жените си...зарезвате си децата...искате жените да не мрънкат и да не Ви искат и стотинка.. НЕ!!

Вие без инструменти ли сте? Жените имат много повече инструменти от мъжете, ако питаш мен ;)

Жителка на Обединените арабски емирства подаде молба за развод, тъй като не издържала на прекомерната любов на съпруга си, пише вестник Khaleej Times. Жената не била щастлива, че през годината на брачния им живот не са се карали и съпругът никога не й е крещял и винаги бил мил. В същото време тя се възмутила, че съпругът й понякога помагал с почистването на къщата, въпреки факта, че тя не е поискала такава помощ, а също така дори готвел за нея. "Искам да споря, дори да се карам понякога и да не живея комфортен живот в послушание. Искам да споря поне веднъж, но това е невъзможно с моя романтичен съпруг, който винаги ми прощава и подарява подаръци", признава жената. Мъжът от своя страна вярва, че не е направил нищо лошо и просто е искал да бъде идеален съпруг. Той каза, че жена му веднъж му направила забележка за наднорменото му тегло, след което той се поставил на диета и е започнал да спортува.

За какво ходите на училище , че трябва после и стотинки да ви дават. Неравностойните бракове са предпоставка за насилие.