Чаша мляко дневно предпазва сърцето

Въпреки това почитателите на млечните продукти са с по-висок индекс на телесната маса,

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не го ли отрекоха всички медицински доклади. Доказа се, че увеличва шанса за развитие на остеопороза. А много хора и има вреди заради хормоните и протеина в него. Алергии, автоимонни и синозити са сред срещаните странични явления от тази консумация. Дано да греша но...

да се консумира направо от източника, демек може ли да си цоцнем от некоя първескиня като почитатели на млечните продукти и тя ще прояви ли разбиране и отговорност, че се грижим за здравето си?

израснал съм на село и до днес не съм вкусил по-ароматно мляко от току-що издоеното от баба ми от овцете. Жив еликсир. Направо бъкрача. Или от "моцарелата"- прясно заквасеното и изцедено овче сирене, преди да се осоли. Или току що снесеното яйце още от полага на "щастлива" кокошка, пробито с игла и изпито за секунди. Или изпечено яйце върху парче от вестник, върху печката....с което се насища за цял ден едно дете. Или след Коледа прясна наденица върху жарава на селската печка с препечена червена люта пеперка и зелев сок от кацата. Днес купувам скъпо и прескъпо "органик" прясно мляко.....ВЕЧЕ РАЗВАЛЕНО ПРИ ПОКУПКАТА. Та прав си за натуралното цоцане. А на теб са ти изцоцали мозъка, когато си кандидатствал за Трол.

Млечната идустрия получава милиарди и във фермите за мляко се извършват отвратителни неща. Кравите се заплождат и след като родят, теленцата им се убиват веднага. Кравата се дои месеци и после като спре да дава мляко пак се запложда и т.н. Млечната индустрия използва безразборно антибиотици и хормони за да има свръх добиви. Пестицидите от фуража остават в млякото и месото на животните в огромни концентрации. Няма нищо нито морално, нито полезно в цялата млечна индустрия. Тя съществува благодарение на милиардите $, който получават от бюджетите на страните, т.е. от нашите джобове. Млечната индустрия е и един от най-големите виновници за глобалното затопляне и унищожаването на дивата природа.

1. Лактозата се разгражда от млечно киселите бактерии във вашия храносмилателен тракт! 2.Хормоните/ако се съмнявате,че има такива/ ги намалявате драстично , като пиете/ядете обезмаслено мляко! Например 1,5 % ,или 2%. 3.В млечните продукти има много полезни вещества ,за това бебешките млека например се правят от заготовка- мляко! 4.В България имаме прекрасно кисело мляко , което е една от най-добрите възможни храни! ...а аз па все се каня да питам веганите??? Как миете чията например, или си мислите, че това не се пръска с химия и не трупа прахоляк !?

Ако стигнеш лактозата да се разгражда основно от бактериите в храносмилателната ти система това води до разстройство, подут стомах и газове. С други думи, имаш лактазен дефицит и хранителна нетолерантност. Трябва си ензим наречен лактаза. Той може да липсва и при бебета и при възрастни по много различни причини.

Изяждам една глава лук- заболява ме корем Изяждам една глава чесън, боли ме корема. Всеки ден ако ям боб, боли ме корема. На всяко ядене месо, боли корема, тежко ми е. Един ден на ядки, боли корема...... Няма храна която ако не съобразиш ''дозата'' да не ти се подуе корема, или да не ти е тежко !Така и с млякото! Всяка храна която е вкусна е по-добра от безвкусна такава! Стига да спазваш ''дозата'', тоест да не прекаляваш !

Аз съм веган от 7 години и още не съм умрял от протеинна недостатъчност. Ти по-добре обясни, какво толкова си набявяш от млякото, което го няма в растенията? Истината е, че не ви трябват никакви животински продукти. Те само ви разболяват. Новак Джокович като е веган, все едно му пречи да е най-добрият в тениса, нали?

аз не си 'набавям' аз си ям. ти имаш нужда от 'набавяне' . в интерес на истината ,ако ядеш САМО боб и ориз, храната ти е по-балансирана, сравнено с това , ако ядеш само месо . най-добре е обаче да се ядат и 3-те неща

И аз и ти всички си набавяме нужните вещества за правилното функциониране на организма. И какво толкова специално има в това вълшебно месо? Протеин има колкото щеш в боба, граха, лещата, ориза ... във всичко растително, мазнини - олио, авокадо ...! Та защо трябва да ядем месо????? Месото е КАНЦЕРОГЕННО и това го пише дори в сайта на Световната здравна организация.

Администратора, който трие научни публикации и не знае английски да го уволните. Сякаква гадост от проституция до биткойн не махате а махнахте линк към научна публикация, която не само не отрича заглавието а и го подкрепя в нова перспектива. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5122229/ Има транслейт, ползвайте го в тоя дир.бг Според докладите на WCRF и последните метаанализи, консумацията на мляко и млечни продукти вероятно предпазва от колоректален рак, рак на пикочния мехур, рак на стомаха и рак на гърдата. Изглежда, че приемът на млечни продукти не е свързан с риск от рак на панкреаса, рак на яйчниците или рак на белия дроб, докато доказателствата за риска от рак на простатата са непостоянни. При жените млечните продукти предлагат значителни и стабилни ползи за здравето при намаляване на риска от често срещан и сериозен рак на дебелото черво и, вероятно, също и риска от рак на гърдата. Счита се, че при мъжете ползата от защитния ефект на млякото и млечните продукти върху често срещания и сериозен колоректален рак надвишава потенциално повишения риск от рак на простатата.

"консумацията на мляко и млечни продукти вероятно предпазва" - Т.е. не е СИГУРНО, а вероятно. Спрете се с тия поръчкови изледвания. Млечната индустрия получвата милиарди долара/евро субсидии всяка година. Колко им е да си поръчат едно изледване?

викаш млечната индустрия е една от най-големите мафии ...

Лек за простотия и неграмотност няма. Мета изследване е това. Ма мета не идва от метане.

''Чаша мляко'', но не 200 ,а 100-120 милилитра на хранене. Ако е повечко, няма усвояване. Така и с киселото мляко. ...и стига с тази лактоза. Млякото не е само лактоза. Има много други важни за организма съставки. Калция в млякото е добре усвоим. Друг е въпросът, че възрастните хора губят калций, но това е друга тема касаеща възрастовите особености.

Никакъв калции не е усвоим. Млякото е отрова за хората над 3 години. Хормона на растежа подпомага растежа на раковите клетки. Ако можете избягвайте всякакви млени продукти!

Поспри малко с гледането на многознайковци в ютуб...

Май с информацията от тази статия искат да ни дозатрият

Няма такава глупост Млечните продукти са вредни и дори извличат калций.

особоено прясното мляко - за възрастни хора е дори вредно, не случайно 65% от населението на земята има непоносимост към лактоза, а при източно азиатците тези проценти се двжат между 70-100, при черните е сходно също.

Къде ги тези 65% с непоносимост, от моите близки, приятели и познати не знам и за един с такава непоносимост (всъщност за един знам, но това не прави 65%). Според мен способността на възрастния организъм да преработва млякото е резултат на еволюция. И не ми казвайте, че в природата възрастните животни не пият мляко, защото ако дадеш прясно мляко на крава, куче, таралеж, дори врабче или кокошка - след малко млякото ще е свършило.

Не съм ги намерил аз тези хора с непоносимост към лактоз. Това са официални данни, потърсете и прочетете. Вашите познати и роднини не представляват фактор в статистиката в глобален мащаб. Не искам да съм груб, но населението на Земята не се ограничава до Вашия социален кръг, България, Европа и дори бялата раса. Азиатците и черните генетично са предразположени към лактозна непоносимост широкоизвестен факт е. Ето тук може да видите една от многото графики по въпроса https://www.food-intolerance-network.com/food-intolerances/lactose-intolerance/ethnic-distribution-and-prevalence.html