17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нали били незаконни и не по правилник

Двойни легнали полицаи

Само преди няколко месеца депутатите ни убеждаваха, че цветните пешеходни пътеки са незаконни и имаше разпореждане да се премахнат. Сега обърнаха палачинката и ще ги боядисват!? Защо тогава доскоро твърдяхте, че са вредни, незаконни ...!? В Сърбия и Черна гора до всяко училище има надпис на платното ШКОЛО. Мисля, че това е по-добрия начин да се укаже, че наоколо има училище и е възможно да изскочат деца.

червените зебри са много хлъзгави !на спирачка я минаваш цялятя от инерцията!!

Както има бабички, които хрърлят по 30 бона през балконите, така и ще продължава да има хора, вярващи че на пешеходните пътеки са безсмъртни

Като гледам какви са ги е омазала държавата и като гледам ниското познаване на ЗдвП от пишещите тук, жална ни майка....Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение. Това е по закон - тя не ти дава предимство, както и съдът наскоро отсъди, но такова нещо като червена пешеходна пътека няма в закона, но има други начини да се направи пресичането безопасно. Така че вместо да нагушат някоя фирма за червената боя, може да свършат доста по-добра работа - хем децата да пресичат безопасно, хем да се спази законът!!! И ние едно време в първи клас още учхме как се пресича, а сега - майката дърпа детето да пресича на червено... поне има и куриози - детето дърпа обратно родителя, че пресича на червено....

Само не разбрах зебрите в сградите ли ще бъдат?

Продължението на тротоарите и бордюрите е пешеходна пътека. Е това ако българинът го научи няма да има нужда даже да ги боядисват.

Това не е вярно! Продължението на тротоарите е място, на което не е забранено да се пресича, а пешеходната пътека дава ПРЕДИМСТВО на пешеходеца! По принцип нямаш право да пресечеш една улица къде да е. Може да е или на пешеходна пътека, или на кръстовище по продължението на тротоарите. Но на нерегулирано кръстовище без обозначена пътека пешеходеца НЯМА предимство.

по закон е точно така. чл 119 Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.

да пуснат по пътищата зебри , а зад тях да се движат човеци от КАТ, от АПИ, от Общината.

в конц. лагера 'бг-" някой щял да ни пази със зебри! щото немаме нито държава, нито милиция, нито армия....

Поредната глупост показваща пълна липса на последователност. Идва г-н парашутист и понеже трябва да направи нещо освен фа подписва спуснати отгоре док. Решава да смени цвета на зебрите. Гениално! Това е пробив във сигурността. От утре ще излезе нова статистика която ще потвърди правилността и навременността на това безкомпромисно действие!

В Провадия е много добре направено - вертикалната маркировка е "усилена" с мигащи жълти светлини. Не можеш да я пропуснеш, вижда се отдалече. Напълно достатъчна е. Много по-добра е от всякаква хоризонтална, пък била и червена и от тея човечета...

А, "човечетата" са много полезни и вършат много добра работа. Даже им връзват шалове, които да се веят от вятъра и така са още по-реалистични и воддачите им обръщат внимание. Друга честа практика е поставянето на радар и светофар - ако наближава МПС със скорост над 30км/ч светофарът светва червено и ако не спреш, те чака сериозна глоба за преминаване на червено на пешаходна пътека. Т.е. глоба от порядъка на 150€ и 3-4 точки.

Човечетата са неподвижни, а вниманието на човека се привлича от движение, промяна в околната среда. Това, в Провадия е в пъти по-резултатно.

Червени, сини и всякакви други цветове всъщност пречат за по-добрата видимост на "зебрите". Такава глупост няма никъде в нормална държава. Трябва да се използват максимално контрастни цветове, а именно черно и бяло са идеалната комбинацция, която се вижда от далеч! За подобряване на видимостта е добре да се поставя осветление, каквото имаше едно време - улични лампи точно на зебрата с фокусииране на светлината върху очертанията на "зебрата" и така се виждат добре и пешаходците в сумрачно и тъмно време.

Червените зебри в София вече се замазват с черно.... .... в Пазарджик, цялата макрировка не е бяла а жълта, явно някой общинар е бил на гости при роднина извън страната

В София в последните месеци всички зебри, които бяха червени, бяха замазани със сива боя и уеднаквени, т.е. вече всички са със сиво и бяло. Сега отново ще има червени, какво става? Нещо не сме в ред ли, какво? Или си намираме работа...

Данче?

Бялото се вижда много по-добре дори когато е избеляло. А червеното е по-тъмно и се слива със сивото.

Червеното не е на мястото на бялото, а на сивото.

В някои държави училищата имат специална алея за сваляне на децата пред училище, а родителите се редуват като регулировчици сутрин и следобед, за да няма инциденти.

Тая работа обикновено се върши от училищния портиер, подпомаган и от общинскатта полиция, където има такава.

А празноглавите "зебри" зад волана и те ли ще пазят?

Евала на тия мозъци! Щом смятат, че цветът на пешеходната пътека ще спаси живот, а не да променят мисленето на дебилите зад волана. Анкети за агресията на пътя прави СБА.. Не знам си кой какво друго проучване. Толкова е просто - кампания за промиване на мозъци е нужна - от медии, от билборди, мигащи светлини пред училищата, защото децата от детската не са навън, но тези от училищата се борят за живота си всеки ден, пресичайки необезопасени, необозначени и неспазващи правилата шофьори!!!

Грешка, виновни са тези дето не ОБЕЗОПАСЯВАТ, а само разчитат на шофьорите. Може ли да споделиш, кой е дебилът при наличие на пешеходна пътека на четирилентово платно?

Ама и ти го измисли. Ако е дупка ще я видиш и ще я заобиколиш за да не си чупиш колата нали? А ако е човек няма да го видиш ли? Или ще го видиш, но ще го сгазиш щото не му е там мястото да пресича?

българия си изнасят децата безплатно в европата, а зебрите щели да ги пазят!?