Даниела Сечкова: Етеричните масла помагат за всяка система в човешкото тяло

Как да ги използваме в ежедневието си и кои са важните правила, които трябва да следваме - съветите на експерта

Обратно в новината

Коментари - Даниела Сечкова: Етеричните масла помагат за всяка система в човешкото тяло | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не понасям много миризми, включително и на някои цветя и растения - пелин, , лилиуми и др. Задушавам се, пари ми в гърите. Особено ми е зле с някоу ,,парфюми,, - чиста химия, непречистени, със силна , натрапчива миризма . Беше модерен такава смрад няколйо години с миризма на ванилия, канела и ли на турско реване или друг боклук. Някакви евтини госпоожи си го изсипват върху себе си и после овоняват градския транспотр. Затова не вярвам на тази лечителка

В България като се каже институт и хората си представят някогашните висши учебни заведения като МЕИ , ХТИ, например. Много учене и умни хора. Сега всяко НПО е институт, макар и с 2 човека. А в Интернет пише, че Роберт Незнамкой си е ПЛАТФОРМАза търговия с масла. Така че какво е завуршила въпросната госппожа, като там не обучават?

Не успях да дочета статията. Но знам две неща. 1. Етеричните масла са от най-алергизиращите продукти. Европата отдавна се опитва да ги забрани за влагане в храни и козметика. 2. Що не пише никъде платена реклама? Очаквам този коментар да изчезне до 10 минути.

Схемата, по която се продават и разпространяват тези масла (както и много козметики, хранителни добавки и т.н.), се нарича MLM/мулти левъл маркетинг или мрежов маркетинг. Уж била справедлива, но само се замислете - схемата от собственика до последния дистрибутор е пирамидална и всеки в тази пирамида получава дял. Средното оскъпяване от цената на производителя до редовия клиент в такива схеми е 97%. Следващият път, когато си поръчате нещо такова за 100 лева, знайте, че производствените разходи са към 3 лева. Затова и много хора си мислят, че като станат дистрибутори, ще прецакат системата, купувайки с 30-40-50% по-евтино. Но пак си помислете - 60 лева добре ли е за нещо, което струва 3??? И дали пък идеята на пирамидата не е да ве да станете "дистрибутор" и да купувате още повече? И още нещо - когато искате да продавате нещо скъпо, то трябва и да изглежда скъпо, нали? Т.е. опаковката му да е скъпа ... т.е. онова нещо, което се продава за 100 лева, но струва 3 лева, всъщост има опаковка за 2 лева ... добре ли е?

Струва 3 лева, ако имаш знанията и оборудването да го направиш сам. Ако ти трябва спешно и тепърва почнеш да си купуваш дестилатор, който е от порядъка на стотици левове (да също е скъпо) и да се пънкаш кое как се прави, ще мине поне месец преди да имаш истински резултат. Някои хора предпочитат да си спестят времето, иначе човек сам може да прави всичко, даже и къща да строи, ако зареже всичко останало.

Тук не се рекламира конкретен продукт. Никъде не е спомената търговска марка. Става въпрос за етеричните масла като концепция. Все едно статия за антибиотици да е скрита реклама. Алергиите са индивидуално нещо. Я вземи прочети противопоказанията на хапчетата, дето ги пиеш. Ще се хванеш за главата !

Ъъъъъ ... Как е възможно спешно да ти трябва ароматизатор?

Работата е там, че това наистина действа. Жената ти е написала, че детето и е било много зле и му е помогнало. Ароматът е само допълнение, етеричните масла имат много бактерицидни вещества. Това е еволюция бе. Растенията нямат крака и не могат да избягат и милиони години са развивали защитни механизми. Знаете например, че пеницилинът се произвежда от плесени и не се съмнявате в него, обаче щом е от растение си мислете, че е измама.

Тия коптори, дето ги купувате по 10 бона квадратния метър, да не би да струват толкова ? Защо пълните гушите на банките и се заробвате с кредити до живот ? Щото не ви се занимава да строите сами. А тука някой тръгнал да жали, че му продавали масло не на производствената цена от 3 лева. Всичко струва толкова, за колкото успееш да го пробуташ на пазара.

Тя жената ще напише, и че Исус Христос е възкръснал благодарение на тези ароматизатори, ако има кой да й повярва и да си купи още от тях :))

Неуважаема г-жо Сечкова, статията очевидно е написана за вас и е платена от вас. Има и линк към страницата във фейсбук - "Healthy You ... Даниела Сечкова - сертифициран ароматерапевт, do...Ra консултант и създател на браН". Та, пак ми обяснете как не е спомената търговска марка и как не се рекламира конкретен продукт!

И от от какво ще го направиш това нещо за 3 лв?

Па ако ми притрябват ще си ги купя от Li..L - продаваха по 5-6 шишенца за 12 лева. Щом те могат да ги продават по 2 лева/парчето и да печелят, значи и дотера трябва да могат. От къв зор да хрантутя "сертифицирани ароматерапевти" от измислени "институти" :))

Въобще не знам дали ще струва 3 лева. То ти трябва събран билков материал и сигурно не е все едно къде е събиран и кога точно е бран. Но да речем, че няма смисъл от перфекционизъм и работим с това което имаме подръка. Има си книги онлайн, четете какво оборудване ви трябва и как се работи с него. Няма смисъл да ви наливам мозък в кратуните, аз от това нищо не печеля, а вие вместо малко да се замислите и да се заинтригувате от нещо неизвестно за вас, сте се капсулирали като коне с капаци и отричате всичко. Еми карайте си, както си знаете, докторите и аптекарите ви чакат.

Правилно колега. Аз не агитирам за никакъв институт. Щом има по-евтино, купувай от там.

Как да не печелиш, нали страница във фейса си създала, сертифицирала си се в института, платила си тука за "статия" ... и накрая не печелиш? П.П. Ако ще си играеш на търговец, трябва с повечко уважение да се отнасяш към потенциалните си клиенти. Не е зле да започнеш с мента, глог и валериан :))

Сериозно човек, аз нямам нищо общо с жената от статията, но вярвам в етеричните масла, защото съм ги ползвал. Хубаво е да се съмняваш и да мислиш критично. Вярно, пълно е с мошеници, но и много хубаво не е на хубаво нали знаеш ? С твоите предразсъдъци ти елиминираш не само мошениците, но и възможността да откриеш нещо ново и полезно. Повече няма да си губя времето да те убеждавам, на добър час !

За няколкостотин лева и няколко часа се "завършва" този "институт". Дипломите се признават в цял свят от онези, които вярват в подобни тъпотии. Имах колежка, която продава глупостите на същата тази марка, чието име уж не се споменава. За пет стотинки работа не свърши в рамките на две години, но излъга няколко будали от работата да си купят масла, дори им обещаваше, че това ще ги опази и от КОВИД ... Аз покрай нея намразих миризмата на мента, което не съм си представял, че е възможно. Но тя се поливаше с тази мента, мажеше се с нея, в кафето и чая си сипваше ... А аз сега дори и паста за зъби си търся с друг аромат, защото направо ми се повдига от мента ...

Ха ха купувайте, купувайте "масла" от аптеката и от магазините, после що мрете като мухи. Ако искате да знаете, в България има дестилерия за едни от най-скъпите масла на Дотера. И какво лошо има в мултилевъл схемата, че не разбрах?!Ами участвайте тогава в аптечната схема с хаповете, там няма да ви пожалят ха ха Тези масла са едни от най-качествените на пазара, лично аз съм изпробвала неведнъж тяхната лечебна сила, имам го и документирано, и съм се излекувала.

Марийке ма, вЕрно ли от ароматизаторите мрем? За мултилевъл простотията много можем да говорим ... това е като на мен да ми писне да работя за 5000 лева (примерно) и да си наема двама бачкатори за по 2500, които обаче ще работят като за по 5000, така че на мен пак ще ми остават 5000. Утре и на тях да им писне да бачкат за по 2500 и да си хванат по двама техни за по 1250, които обаче да работят като за 5000, така че за моите бачкатори ще остават по 2500, а за мен - 5000+2*1250 ... така се гради пирамидата, ама идеята и реалността са различни неща. По средата се натрупват едни паразити, които нищо реално не вършат, само получават "за заслугите си" ... крайният ефект е силно оскъпен продукт, десетки пъти оскъпен. Представи си утре да решиш да си купиш кашкавал и да установиш, че вече не е 20-30 лева, а е станал 200-300 лева, при условие, че производствените разходи са същите ... ама съседката, която ти го е похвалила този кашкавал ще получи 40 лева ... колежката, която пък на нея (съседката) го е похвалила ще получи 25 лева и т.н., а производителят ще получи 3-4 лева след разходите, данъците, осигуровките, амортизациите ... ето така би изглеждал мултилевълът в реалния живот.

В ония шишенца за по 3лв с надпис етерично масло от 'хххх' дето се продават наляво и надясно има всичко друго, но не и етерично масло. Едни такива 'лавандулови' продукти купени от Франция от любопитство ги прекарахме през лабораторията на на-големата дестилерия в Генерал Тошево и познайте - имаше всичко друго, но не и етерично масло в тях. Нищо, че миришеха на лавандула. Повечето продукти са точно такива - синтетични. Със собственика на дестилрията си говорихме за рандемана и няма да повярвате какви количества растителна маса са нужни за извличане на няколко капки истинско етерично масло. Това количество е различно различните култури. Цената на която той продава на едро 100% етерично масло от лавандула е към 2000 лв/литър със сертификат. Ако включим опаковка на дребно от 10мл на място под 25 лв не може да го вземете и това без никакви транспортни разходи - директно от производител. За розово масло няма да коментираме, там рандемана е много под този на лавандулата. Ако сте ви взели 'етерично масло' за под 30лв/ 10мл да знаете, че сте си взели скъп ароматизатор за автомобил, но не и етерично масло.

"Сривът в производството на лавандула удари най-много добруджанската община Генерал Тошево. Именно в нея преди повече от 10 години започна създаването на насаждения с етерично-маслената култура ... Производителите успяха да извадят от 2 до 6 литра лавандулово масло от декар. Търговията с оскъдното количество масло не само не тръгна добре, но и се срина. Пазарът е мъртъв, а офертите за лавандулово масло са по 40-50 лв./кг. Тези цени са около 5 пъти по-ниски в сравнение с нивата от преди 2 години. През есента и зимата на 2018 г. един килограм от ценната течност достигна 250-280 лв. Тогава част от добруджанските производители задържаха маслото с мисълта да догонят 300 лв./кг, но не се получи. Това доведе до залежаване на стоката и невъзможност да се продаде днес." Но вие си го купувайте по 2000 лева за литър ... килограм ... все тая.

Абе знайко. Как ароматът е ,,само допълнение,, , а етер. масла са бактерицидите? , САМИЯТ СРОМАТ , МИРИЗМАТА, са етеричмите масла, бе глуппо

Всички етерични масла, рано или късно предизвикват алергии. Помислете преди да ги използвате, независимо дали са на Дотера или не.