В Турция не харесали ”Дървото на живота”

Забранената любов между туркинята Азра (Александра Лопез) и българския офицер Йордан Вълчев (Христо Шопов) е спънка в дистрибуцията на „Дървото на живота” в южната ни съседка.

Обратно в новината

Коментари - В Турция не харесали ”Дървото на живота” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са глупости. Няма нищо общо с религията,а с историята. Турците не искат да се показва и "другата страна на монетата". А те самите правиха комедиен сериал-за любовта между грък и туркиня. Освен това много добре знаят в коя българка е бил влюбен "баща им" Ататюрк. Така че-СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ!

Точно така. Филмът е страхотен, и хич не ми дреме че задръстените анадолци не го харесват. То пък техните бози са голяма работа, няма що. И защо трябва да се предлага филма в Турция?! Това ли е върхът, който искат да достигнат създателите му?

A,ПЪК АЗ ТЯХНИТЕ СЕРИАЛИ /ОРИЕНТ ЕКСПРЕС/ ИЗОБЩО НЕ МОГА ДА ГИ ДИШАМ !!!

Много важно какво Турция харесва да си прибере сапунките и тези, които ги предлагат и гледат

А ние като сме глупави да им гледаме турските "сапунки"! Вярно, че не съм видял в такава "сапунка" турци да убиват българи, но аз не ги гледам и не зная има ли или не?! Нормално е турците да не харесват нашия филм и аз не харесвам и не гледам техните.

Явно Евтимката Милошев е наясно с художествените достойнства на сериялчето си и бърза да се застрахова за евентуалния му бъдещ неуспех. Едва ли сериал в който се разказва за участието в национално-освободителното ни движение ще се хареса на анадолците. Те си мечтаят за нова Османска империя, а ние се опитваме да им пробутаме сериал в който става дума така или иначе за желанието на българите за свобода и независимост.

Колкото и да не ми е приатна анадолската простоия, можем да кажем едно. Имат чувство за гордост и никога няма да гледат чужд филм, както ние гледаме Сапунката за Сюлейман, Хирем и Айше по същата телевизия. Вадете си ви изводи, какво вие трябва да правите

Тя тази сапунка е хит примерно в Русия, ама то руснаците са мужици-алкохолици нищо не разбират от художествена стойност и така нататък. Друго си е да си балкански цървул дето от всичко разбира и всичко му е ясно.

Ами как няма да е хит като любимката на султана е рускиня? Измества жена му, убива сина му и слага своя син/алкохолик/ на престола и командва чрез него дълги години.

Забравих да обясня, всичките ми пра-дядовци са участници във всички войни след освобождението ни от Турско Робство! Дядовците ми и баща ми също! Всичките - офицери! Всичките - герои! Гордея се с тях! А филма е чудесен и се радвам, че отново имаме български телевизионни филми от които да не ме е срам. Да, можеше и по- добре, ако имаше повече пари, но и така актьорите ни са прекрасни. Смислен и полезен за нас, българите филм.

А пък аз харесах сериала. Много ! И не ме интересува какво си мислят в Турция. Чакам с нетърпение следващия сезон!

Къде се засилиха и те със филми в Турция?Първо са страхотни шовинисти и националисти.Всяко нещо което не е турско е боклук за тях.Изключение правят само няколко марки.Под идеята за либерализация и евроинтеграция разбират че едно време границата им е била почти до Италия и пак ще бъде.Тва,че в България промитите мозъци не спират с турските сериали не значи че ония са готови на нещо подобно.Малко ми напомнят зергите от играта "старкрафт".А ние сме някакъв изолиран,слаб и отдалечен аутпост.

Имат невероятно развита индустрия, но е много трудно да покажат любовна връзка между правоверна мюсюлманка и християнин, сподели с огорчение той. ----- E КАК в България не е трудно да се покаже това и това и се прави ЕЖЕДНЕВНО , а в Турция е много трудно??!?!?!!!! После кой бил нетолерантен.......

историята си е история, ако искат да ни харесват. филмът си и много хубав и всички го гледаме.

Леко, леко само да не подпалим третата междусъюзническа война. А бе хора, седнали гол Иван и гол Хасан да се дърлят... Па сценаристите на сериали български и турски си пииииииииииият уискито и окото им не мига.

И когато са ни поробили и сега турците са 200 години назад в мисленето. Жалко ,че в 1з9ш г са ни върнали 200 г назад в развитието,за което им е помогнала и чумата в Европа. Още по жалко за тях ,че не искат да дръпнат в ЕС с наша помощ.Европа заета с завладяването на америките обърна гръб на балканите и заряза Близкият изток люлка на християнството ще ближе люти рани от нашествието на исляма ,къде в Лондон ,къде в Париж , да не говорим за Германия.

В обратният вариант щеше да им хареса нали, само че нас БЪЛГАРИТЕ ни карат да приемаме много неща както и турски новини, ВЪН ШИРОКИТЕ ГАЩИ ОТ БЪЛГАРИЯ .БЪЛГАРИЯ Е за хората които приемат и уважават нашата култура , а не ние да се съобразяваме с чуждата

Не знам защо решиха, че този сериал се гледа. Според мен, въобще не се гледа. Друг е въпросът, че е заснет много професионално и актьорите са великолепни.

защо да не се гледа - моите познати и аз гледаме. от друга страна, не знам пък кой гледа тъпа идиотщина като "Етажна собственост"?

Ами таквиз като вас дето гледат тъпия сериал

Уж все гледат да представят Турция като съвременна ,цивилизована и развита,пък с тези предрасъдъци отиват няколко века назад. Изложиха се! Трудно ще влязат в ЕС с такова мислене.

За нас - Маслината на живота

Такива са фактите...а че на някого не харесват...майната им!!!Те от чалмите си по-далече не виждат!!!

Ако любовта беше между турчин и правоверна вероятно ще го приемат.

Към всички,които плюят по турските сериали.Колкото и да злобеете срещу турските сериали те блестят с висок професионализъм,от който можем само да се поучим, а зад всяка история която показват стои много дълбок смисъл за човешките взаимоотношения.Жалко,че не сте вникнали в тях.

Баба слиза от баира. Може гладна да умира, но ще гледа серЯла.

Ей сега пък ше ревна че чалмите не харесвали.Те да спрат да им дават гадните сериали или по-точно вие спрете да ги гледате че ми писна да сме такива дупедавци.

Това е един от най-смислените български сериали .Най-после нещо което може да се гледа.Дано и следващия сезон да е така добър.

Има и дриг сериал за любов между православен и туркиня - ''Брак с чужднец'', там зетят е грък. Даваха го преди няколко години по наша тв.

Естествено, че няма да им хареса, нали не е в техен интерес да се злепоставя тяхната вяра. Лошото е, че ние гледаме и се възхищаваме на техните бози и ги приемаме с лекота за достоверността, уж защото в киното са по-напред от нас. Какво от това, след като се опитват след тези 5 века пак да ни налагат техните традиции, вярвания и виждания. Купувайте турските сериали ние ще си ги гледаме, пък какво да очакваме от другите да уважават нашето кино, като ние не го уважаваме.

Има и дриг сериал за любов между православен и туркиня - ''Брак с чужднец'', там зетят е грък. Даваха го преди няколко години по наша тв.

боже колко сте ми смешни,хората са светлинни години напред а вие тука са дарвите...

Цялото е евтин ПР на Евтим Милошев! Истината е, че сериалът е изключително посредствен! Като не става в Турция, бас ловя, че няма да се продаде и никъде другаде! Поредната свръхскъпа грандоманщина на перачницата за пари - ТВ7! А рейтингът му е равен на предаване с гледачки по СКАТ - това е факт! Този сериал е красив, но некадърен - четох официални данни, че го гледат 90 000 зрители! За разлика от Великолепния век, който гледат 150 000!

Чак пък изключително посредствен? В сравнение с доказано недостоверната и като сюжет, и като костюми, и история турска боза - Великолепният век е направо великолепен и исторически супериздържан.

Мишо, Мишо, колко си неграмотен. Евтим Милошев е посредствен, но сериала е единствения качествен филм през последните години. Ако беше излъчвам по BTV щеше да избие рибата, нищо че българите са чалгаджии, Все пак доброто си е добро. А по-проста нация от турците няма

Мишо = Мустафа, гаджал смотан. Филма си е много добър.

Аз пък не мога да разбера толкова важен критерий ли е рейтингът... То и на "Сделка или не" сигурно рейтингът сто на сто е по-висок от на "Стани богат" примерно... Инак гледам "Дървото на живота" и си ми харесва. Не ми пука, че не им харесва в Турция. И моя прадядо се е бил в Първата световна, ние пък си помним истинската история.

Отново ще напиша тази историческа истина,която не се познава от 99% от българите! Българите НИКОГА не сме били под турско робство!!!!!!Набийте си в главите това,неграмотници! Така само се поддавате на тяхната пропаганда,която няма нищо общо с историческата истина!България е била под ОСМАНСКО иго,което е ИСЛЯМСКО,т.е. религиозно,а не национално турско такова! Османското иго е по-скоро арабско иго,в което турците са един неустановен никъде и неизвестен етнос!Селджукските турци нямат нищо общо с днешните турци,защото са "печенеги", кумани и маджари,т.е. български и сродни на българите племена,но не и някакви монголски или някакви други измислени "тюркски" племена!Т.нар."печенеги" (едно исторически невярно и изкривено име!) и кумани са основатели на Втората Българска държава,същите се заселват и в Мала Азия и основават и там малки държавици,приели обаче малко по-късно арабския ислям!!! Вземете та прочетете книги,а не да се тръшкате как турците уж 500 години са ни владяли - тая парадигма свърши вече! Турция е нова държава едва на 90 години и си присвоява една история,която не е с нищо нейна! По тая схема обаче - от РЕЛИГИОЗНА етнически пъстра общност да се създава НАЦИЯ, ЕТНОС с крадена история, през 19 и 20 век освен турците са създадени първо гърците 100 години преди турците,след това в 1947. - евреите; подобна схема ползват и за "македонците"! В България заселени през вековете турци няма, днешните "турци" в БГ (в своята цялост,а не с изключенията - кюрди,араби,черкези,татари) са или българи,или цигани назад във времето! Пред очите ни виждаме как 23 години от българи-мюсюлмани Турция ги прави "турци" - с много пари и много пропаганда!На тази мащабна историческа лъжа и фалшификация скоро ще се сложи категоричен край!Турци в България няма,турците в Турция са най-мешаната нация в света и те мен лично не ме интересуват! До 1923 година османците пишат на АРАБСКИ,а в езика им 80% думите са арабски и само 20% персийски!

Това не е точно така. Турците са наричани винаги турци, дори и през най-ранните години от идването им на Балканския полуостров, за което има достатъчно писмени документи.

Само дето тия турки от средновековието са маджари (унгарци),а не турците днес!!!

Ти си историк за собствена утеха.Щом това да си бил под ислямско господство,а не под турско ти е достатъчно,за да изплуваш от комплексите сиО.К.,но не пиши глупости,че ме напушва смях.

Ами има огромно значение дали сме били под ИСЛЯМСКО арабско иго,или национално ТУРСКО иго ,свързващо се с днешна Турция! Ама явно плиткият ти ум не може да го схване!

Пич, тюркските племена не са сродни на българските, първо. Иначе за мешаността на Турция си прав, но така е всяка една нация по света в днешно време (или почти всяка). Истинските Турци са имали силна монголоидна жилка. Тия турци, които знаем ние са тези впоследствие завладели територии от Персия и подчинили тамошното население и придобили техния облик. Освен това имай предвид Раковски, който ЗНАЕ доста повече от теб и е живял, когато трябва - "Туркия ке падне". Не Османската империя, не Османия или нещо подобно - Туркия. Хайде сега стига писал глупости.

"Туркия ке падне" го пише Иван Вазов в "Под игото",а не Раковски,драги! Още оттук си личи какво знаеш и затова за Раковски няма да говорим! Туркия е европейското име на Османската империя,включително и простонародното прозвище у българите на ВСИЧКИ не турци,а МЮСЮЛМАНИ в тая държава! Това име - Туркия,се налага в Европа още в 10 век не от турците(т.е.200г преди османските турци!),а от МАДЖАРИТЕ,т.е. унгарците,които имат държава по това време в сърцето на Европа!Поради много кратните набези на маджарите в България още по време на цар Петър и по-късно при т.нар."византийско" иго, в съзнанието на бълг.я народ много преди османската експанзия битува името "турки". Днешните турци не са онези турки( маджари),те са предимно АРАБСКИ етнос и в езика,и в бита,и в религията, и т.н.!

Алоо,колега,по твоята логика след всяка една революция или преврат, държавите и населението им започват от нулата,така ли? Руснаците не са руси,а стават болшевики след октомврийската революция,така ли? Това което е пишеш е вярно,но що толкова се пънеш да доказваш исторически факти пречупени през твоята "грамотна" глава.

За Русия вече написах някъде тука преди малко. Русия и Руска империя има векове наред непрекъснато преди Съветския съюз и затова тя е пълноправен приемник на тая империя. Не е такъв случаят с Османската империя и Турция,защото ТУРЦИЯ никога ПРЕДИ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА като държава,свързана преди това с Османската империя! Има такава държава в 10-ти век в Европа - Туркия,но тя е днешна УНГАРИЯ! Идеята,че всеки мюсюлманин в Европа и Мала Азия е турчин,както и всеки православен християнин в земите на дн.Гърция - грък, всеки хазар - древен юдей, работи,но не е исторически вярно!

Турция не може да бъде приемник на Османската империя,тъй като преди това НИКОГА не е съществувала! Русия може да е приемник на Съветския съюз, тъй като преди него векове наред има Русия и Руска империя.Не е такъв случаят с Турция,защото в 10-ти век Туркия е една съвсем друга държава - Маджарската!Т.е.,100 години преди селджукските турки и 200-250г.преди османските турки МАДЖАРИТЕ,т.е. УНГАРЦИТЕ са известни в Европа като турци! Нещо изключително важно - когато Ататюрк е обикалял Анадола и набивал в главите на местните : "Вие сте турци,а не мюсюлмани", в отговор те му отвръщали : А,така ли? Не знаехме" !!! Това го твърдят ФРЕНСКИ учени във филм на National Geografic! Поне гледай образователни филми по National Geografic,както препоръчах вече и на един "географик" тук.

Нещастнико! Как може да казваш, че е нямало РОБСТВО?!!! Други може и да ти повярвават, но историята на рода ми е гаранцията за мен за истината - клали са ни като животни, третирали са ни по-зле и от робите, потурчвали са ни! Или си болен, или си платена продажна душа или прародителите ти не са българи!

Идиот,къде видя да казвам,че е нямало ИГО???????

Абе не знам под какво сме били, ама ако ми паднеш много ще те боли, псевдоисторик смешен!

Абе,дрисък,кого плашиш бе! Гледай ти да не ми се явиш на пътя че да не ти резна тиквата куха докато разбереш какво става,хич няма да боли!

Какво ви пука как се възприема от турчолята? Докога ще им се слагате, още ли ви е страх - как беше там онази пораженческа поговорка, че "Преклонена главица сабя не я сече"? Егати унижението, третират ни все едно сме част от Анадола им......Ще видят Европа като се хванат за дървото на живота ми.

Апропо-за филма:макар и на места малко наивен-това е първия стойностен филм от зората на демокрацията -с добри актьори,сценарий и режисура.Бравос /или еваала/....

Прекалено толерантни и лигави ни направи шльокавата ни демокрация.Нека и слепи и глупци видят що е това ислям и то в светската държава Турция и какво ни очаква,ако сме с гръб към тях....

Има и дриг сериал за любов между православен и туркиня - ''Брак с чужднец'', там зетят е грък. Даваха го преди няколко години по наша тв.

този коментар колко пъти мислиш да го повториш - малоумен ли си или??

И ние не харесвахме Великолепния век,който беше пуснат от TV7, а собственик на този канал е депутата от ДПС - шопара Делян Пеевски който толкова се е продал че прави пропаганда на фесовете. Филма е напълно изопачен, премълчават се исторически истини - това че убива първородния си син като дете и нарежда да удушат везира с който е израсъл и са приятели от деца.

ИСТОРИЯТА ЗА УБИЙСТВОТО НА ПЪРВОРОДНИЯ МУ СИН И ЛЮБИМИЯ МУ ВЕЗИР Е ОТРАЗЕНА ТОЧНО ВЪВ ФИЛМА,НО ти ОЩЕ НЕ СИ СТИГНАЛ ДО ТЕЗИ ЕПИЗОДИ,ЗАЩОТО НЕ СА ДАВАНИ ОЩЕ В БЪЛГАРИЯ,ЯСНО ЛИ ТИ Е,11111111111111111111111

filma nichto ne premalchava....seriala chte pokaje kak ubiva sina si.dori v tursia toi ne e dostignal do tozi moment, pokazva i kak narejda i ubivat priateliat mu ibrahim,velikia vezir,prosto v bg seriala ne e dostignal do tozi moment.

Добър сериал! Турците да са живи и здрави, ама да се научат да понасят историческите факти, няма как.

То и ние българите не го харесваме този сериал, въпреки мощната реклама с която ни заливат. Не разбирам, защо другите са длъжни да гледат този подтискащ, флегматичен, мелодраматичен, интриги и подлости, с едва шептящи артисти, на които репликите не се разбират (имам предвид Бойка Велкова-отвратителна игра, като на проститутка), няма живец, няма оптизимъм, посредствен сценарий, посредствено изпълнение, едвам успях една серия да изгледам.

Къде видя Бойка Велкова?

Прав сте. Грешка - става на въпросм за Койна Русева. Да ме прощава Бойка Велкова.

Всичко това го има във филма: действие, темпо, без да се пренебрегне психологичния момент, да, който е глух той не чува репликите на Койна Русева; драматични съдби, всеки със своята логика - в драмнатично време. Пили, ожелавам ви приятено гледане на американските ТЪП екшъни или на турските сополиво-сълзливи сериали ...

Койна Русева е много добра актриса, не в един филм или пиеса сме я гледали. А все пак времената са били такива, война, болести..., какво кючеци ли да играят???

Да не гледате някакъв друг филм? Това е един от най-смислените български сериали .Най-после нещо което може да се гледа.

Защо коментирате изобщо след като не сте гледали сериала (с изключение на една серия)?? Нито сте разбрали нещо от филма нито разпознавате актьорите, но вече с меродавно мнение украсено с толкова епитети? Че говорите и от името на българите въобще?

Като не харесват - майната им.

Турската киноиндустрия е закостеняла , назадничава и не демократична и като такава нейните ,, творения ,, нямат място на европейските екрани . Това се доказа за пореден път с отказът им да се дистрибуира филмовата поредица . Учудваща е българския ентусиазъм при поднасянето на посредствени турски серияли . Това процъфтяваше по времето на тройната коалиция сега с новата направо сигурно ще върже . изключителната първичност и безсмисленост на турските серияли ме втрещява . Но като нямат пари за нов тип серияли тип ,, Далас ,, и т.н. сме заляти по всички национални канали едновременно . Това трябва да се ограничи , ако не е възможно законово то тогава трябва да се обяви бойкот на всяка турска сапунка като затъпяваща и ограничаваща хорските умове .

Тук се крият коментари,били етничесик нетолерантни?!Към кого не и към българите!Добре ще се изразим на висок стил! И така на нашите "мили" съседи турците/така се анзовават но всъщност това е обидно название но те не го съзнават/ им се струда,че любовта в платоничния и и физически израз между правоверна мюсюлманка и правоверен християнин ортодокс,е неморалана и ще пердизвика душевен катарзис и силно вълнение в "многоучената" и "високо цивилизована" преобладаваща част от турската общественост!Историческия топос на събитията на есриала не се харесва на турската общественост,поради факта,че им анпомня за позорното им бягство пред българските полкове и депресиращитите ги чувства от виковете "по 5 на нож",напомня ми за неконтролеруемото фекало отделяне на дедите им при вида ан българските войници.Но иначе филми с в стил праверен мисюлманин да извършва физичеческо действие с порнвикване и цел сексуално задоволяване с правоверна християнка им се струва приемливо.Напомнянето за преиот от темпоралната спирала на времето,когато не са заварели българите разделени и обезкървени поради явно и скрити вмешаталества на "любезните" и "отзивчиви" представители на хазарския народ приели милото название евреи и придаващо им вид на "бого избран народ" не им харесва и буди в "нежните им" и "високо духовни" натури неприятни чувства. Кака е админите добре ли се изразих ,напълно високо стилно и не дискриминиращо.САмо уважаеми млади хора от Дир.бг спомнети си какви сте ако сте българи замислете сте,ако сте нещо от итпа Бахар няма какво да ис общуваме ,работата е ясна.

К'о речи ?

Това ли ти е високият стил,неграмотнико,я си покажи и ниския,та да се посмея още...

Те може да не ни харесват филмите, но нашите турбо фолкаджии харесват тяхната пропаганда и ако пропуснат някой от техните сервирали не заспиват!

Верно... Турците още не са дорасли да си бият докторите от червения полумесец

Българският дух не е счупен по време на комунизма, а е затрит. Дз не ми ги разпрая тоя как се бил счупил при Фердинанд, защото слд това по времето на Борис България стъпва на пътя на индустриалните държви и почва изграждането на първите фабрики по неотразим начин. Това ен е счупен дух, а сиилен, организиран, мобилизран национален дух. Докато в момента не съществува национален дух, а дих на низки сили и низли страсти, ниска интелигентност, засилени негативни национални черти и... неспособонст за 25 години да излезем от всичко това. Предвиждам още толкова, докато усетим порив на нов дух. В царска България тези процеси са били по-кратки и по-динамични. Ако сравним с днешнто динамично време, можем поскойно да кажем, че царският капитализъм е успял да развие България около десет пъти по-бързо преди да е хванала от комунистическата мана. Маносат ли комунисти едно общество, спукана му е работата. Даже бившето ГДР, дето му изипаха над 100 милиарда за възстановяване, още е един социалистически боклучарник в сравнение със западните провинции. Това е истината, а лъжата си я заврете в задниците, че оттам е излязла.

Напротив, българите си бяха надъхани и по време на комунизма, когато дойде поскомунистическия период държавността се разпадна, обществото се профанизира набързо по сценарии измислен не от комунизма и настъпи тотален хаос, колкото до източна германия - западните консорциуми масово изкупуваха фабриките като преди това нарочно ги съсипваха с цел да ги купят за по 1 долар и ги затваряха с цел убиване на конкуренцията или в най-добрия случай оставяха собствено мижаво производство поради все пак известен контрол от страна на някои европейски институции, безработицата им скочи от 0% на около 30 процента и тн докато всичко мина в частни ръце, подобен сценарии из цяла централна и източна европа....

Ти си просто парче. Комунизмът е много виновно удобство, но я помисли за следното - не сме ли били дупедавци преди 1944 ? Не сме ли се гъзили, точно както го правим днес, на нацистка Германия ? И без тия глупости, че сме си искали земите обратно. НИКОЙ в България, освен няколко офицери с промити мозъци, не е искал война. Никой. Защото хората са знаели много добре какво ще ни докара, и са се оказали прави. А да говорим ли за т.нар. "кооперации" през 30-те ? Тези корумпирани помиярници, съвместна собственост на наши дебелаци и чужди концерни, които са експлоатирали труда на обикновения, оскотял българин за жълти стотинки ? Да говорим ли за царските офицери, крали златните ни съкровища още тогава ? За това, че Държавна сигурност е основана още през 20-те, за доносниците и шпицкомандите ? И накрая, що за български дух може да има в държава, чийто собствен държавен глава не е бил българин ? Стига ръси простотии, скрий се.

Дрънкайте каквото си искате. Турция е една страшно подредена държава с добри хора. Там се усеща държавата, че я има. В Анкара един турчин припадна на улицата. За 10 сек. го наобиколиха десетина души. Обадиха се на 112 и бърза помощ пристигна след 5 минути. На връщане пък от Истанбул стана катастрофа- преобърнал се малък автобус. Всички шофьори на пътя спряха и започнаха да вадят хората. След 10 мин. дойдоха 3 линейки за 12 пострадали. Там хората си помагат в беда. Тук се мразим и сами си правим гадно. Това е.

Турция не е Анкара и Истанбул!

Г-не(г-жо), нашите впечатления от турските шофьори са от техните тираджии по нашите пътища. Това са турските шофьори. Как се държат у тях си, мен изобщо не ме интересува.

Никой не говори, че турците са лоши хора, а става на въпрос, че не приемат различното т.е това че си християнин, не приемат история ни, не приемат нищо което е по различно то тяхното ... но това обезличава нас, нашите традиции, история и култура. Никой не отрича техните постижения и това, че там държавата се чувства а тук тя отсъства, но това не е причина да зарежем всичко българско а да си вземе забележа и да се борим и тук държавата да мисли за нас ...

...мдаа, за разлика от турците, как защитаваме и възпитаваме ние младото поколение - излъчваме от месеци сагата "Великолепният век"....не се ли намери един от "нашите", който да реагира и да обясни на съседите ни, че за поробена България, 16-ти век съвсем не е бил "великолепен", а мракобесен! Тогава из нашите земи са марширували орди яничари, и събирали кръвния данък, най-тежкия, най-безчовечния и унизяващия!!!! Мен ме възмущава, това, че в нашата Родина - най-изстрадалата от турския ятаган, дават безропотно един филм, който няма нищо общо с историческата истина - представя двора на Султан Сюлейман Великолепни като в приказките на Шехерезада, гледаш красиви жени, красиви костюми и интриги....кой ти мисли изобщо, че по същото време някъде режат глави на непокорни българи, отказали да приемат "правата вяра" ....кой ти мисли, че през 1515г. изгарят на клада Георги Софийски, защото отказва да приеме исляма....

Истината се ХАРЕСВА трудно!Но това е друга тема за ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ и религиите...като се има във предвид че те са спрели нашето развитие за 5 века и са ни изтребили като НАРОД...дали ни харесва че още се опитват да ни мислят за васални!!! Но държанието на лъжеполитиците ни няма нищо общо със НАРОДА НИ !!!!

АМИ НАЛИ НА ПЕЕВСКИ Е ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ТЕЛЕВИЗИЯ. ТОЙ Е С ТУРЧУЛУКА И НОРМАЛНО ДА СЕ НАЛИВАТ ПАРИ ЗА ГЛУПОСТИ.ТАКА ГОВОРЯТ ХОРАТА.АМА НЕ РАЗБИРАМ ТЕЗИ ЖАЛКИ АРТИСТИ КАКВО ИГРАЯТ ОСВЕН НА ЖМИЧКА

ие, българите, сме странни хора. Не знаем, че турците тук са ни били на гости 500 години. Че не са били с потури, фесови и брадясали диванета от Анадола, а високи руси със сини очи интелектуалци. От тях призлизат Моцарт и Бетовен, учени и грамотни хора. Оставили са ни блестящи градове с клозети вътре в жилищата, болници и университети, систела от високоскоростни шосета. Не познават корупция, данъци харач, нито са крали моми и деца за империята. Не са клали, а са били клани от българите /лъжи стил ГЕРБ/. Създали са парламент, право и закони, разрешили са ни армия и територия. Когато са се настанили тук, са били 3 милиона, а славяните - 7 милиона. До 1878 година турците вече са 70 милиона, а ние - 3 милиона. Тяхната религия изключва обезглавявания, набиване на кол, дране с кремък, печене на бавен огън. Това са били дружески закачки на гол гъз. Как да не обичаш такава държава под носа си?!