Това призна в „Сблъсък” по TV7 продуцентът Евтим Милошев, който преди броени дни се върнал от филмовия фестивал в Истанбул.

„Имат невероятно развита индустрия, но е много трудно да покажат любовна връзка между правоверна мюсюлманка и християнин”, сподели с огорчение той. Вторият фактор за бойкот на следосвобожденската сага са баталните сцени, в които исторически герой стреля срещу турци.

Първият сезон свърши вчера, но вече се готви сценарий за втори. Предстоящите епизоди ще покажат епохата от Първата световна война и абдикацията на Фердинанд: „Хората искат да виждат историческите личности”, аргументира се Милошев, цитиран от "Монитор" - „Предстои да разкажем най-тъжното време на България, истинската национална трагедия и счупването на българския дух, който се счупва тогава, а не през комунизма.”

Вижте снимки от сериала >>

Вълнението си, че участва в сагата, не скри и актрисата Койна Русева. „Докато гледах Йосиф Сърчаджиев и Мария Каварджикова, направо ми идваше да извадя тефтерче и да си записвам. Възхитена съм и от епохата, в която се развива действието – време, в което семейството е светиня и всичко, което се случва между двама, се решава тук и сега и не излиза извън дома”.