Дъстин Хофман: Абсолвентът на 83

Актьорът, който може да се похвали с две награди "Оскар" и още много филмови отличия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям талант, да е жив и здрав.

Неграмотниците преводачи - Филмът е "Бездомни кучета", а не "Сламени кучета", сламени чучела некадърни!

А защо само в еврейският холивуд все има звезди, и основно евреи. Единсвеният велик артист е Боку Тиквата.

А сига бе! И той ли ги навъртя? Просто не е за вярване. Великото трио заедно с Ал Пачино и Р. Де Ниро. Че има още колоси - Анди Гарсия, Ийстууд, Джак Никълсън, Джийн Хекмън.....Направо змейове! Но Дъстин някак си остава вечното обичано от всички хлапе, предизвикващо желание да го покровителстват, и правещо се леко на наивно, анализирайки и в крайна сметка отстоявайки позицията си. И както Ботев беше казал за Левски, "Приятно е на човек да живее с такива личности"! Честито и чакаме още хитове, Маестро!

А къде забравихте ,,ГЕРОЙ,,от 1992 година?

Да, също и “Papillon”.

Изключителен актьор! Да е жив и здрав и още дълги години да ни радва!

Всъщност ти си в грешка. Филмът си е точно "Сламени кучета". Оригиналното заглавие на английски е Straw dogs и идва от наименованието на стар китайски ритуал - погледни статията за филма в английската уикипедия. Най-вероятно си объркал думите straw (слама) със stray (изоставен). Stray dogs означава бездомни кучета. Straw dogs - сламени кучета.

Не е "Герой", а "Герой по неволя" (An accidental hero) от 1992 г. Филмът няма висока оценка в IMDB и др. големи филмови сайтове, което, лично за мен, е доста странно. На мен много ми хареса. Хофман, както обичайно, прави много добра роля. Но Анди Гарсия и Джина Дейвис, които му партнират, също се представят доста добре.

Скучни статии.

Шон Конъри, Антъни Хопкинс, Ричард Гиър...

Много голям актьор, да е жив и здрав още много години! Един от малкото актьори, които могат да изиграят всякакъв персонаж. В началото, когато, гледах първите си американски филми през 80-те го бърках известно време с Ал Пачино. Двамата много си приличат външно, а също и двамата са много добри в професията. За мой срам все още не съм гледал "Абсолвентът". Не съм гледал и "Маратонецът", а като знам колко добър е романът, много ми се иска да гледам и филма с Хофман. Общо взето в статията са изредени по-значимите му филми, но той се е снимал в толкова много, че трудно да се изброят всички. От тези, които съм гледал горещо препоръчвам: "Малък голям човек" - много жизнеутвърждаваща комедия и в същото време безкрайно реалистичен филм. Героят на Хофман е просто неотразим. Фей Дънауей също прави страхотна второстепенна роля там. "Лени"- по принцип това е драма, но тъй като персонажът е актьор-комик, доколкото си спомням, има много забавни моменти. "Рейнман" - един от безспорните върхове в кариерата на Хофман. Том Круз, (нашумял с излезлият няколко години преди това "Топ Гън") и Валерия Голино изглеждат доста контрастно като актьорска игра на фона на Хофман. Той е просто класи над тях. Много добър филм е "Слийпърс" от 1996, но там ролята на Хофман е доста епизодична. Въпреки това е запомняща се - направи страхотен образ на западнал адвокат - алкохолик и наркоман. Брад Пит е в една от главните роли там. Както по-долу е отбелязъл Гост, "Герой по неволя" е един също така интересен филм. Да не пропускаме и фантастичният "Сфера" по романа на Майкъл Крайтън, където си партнира с Шарън Стоун. Сатиричната политическа драма "Да разлаем кучетата" също е много добра. Тогава ми се струваше много невероятна като сюжет, но за 20-на години от тогава насам се нагледах на такива пошли и гнусни инсинуации в политиката, че ми се струва напълно възможно да бъде режисиран такъв сценарий в действителността на САЩ или на която и да е друга добре развита и богата държава. Но да бъдем по-позитивни пред вид хубавия повод. ЧРД на Дъстин Хофман и Господ здраве да му дава!

Ми не ги чети, А що изобщо ги коментираш не е ясно. Може би за да плеснеш поредния скучен и безсмислен коментар.

Страхотен е.

Велик актьор!

ЧРД ,Дъстин!Незабаравимият "малък" "голям" човек!!!Да е жив и здрав още дълги години!

Казват, че не е получил ОСКАР за "Тутси", понеже не могли да решат за мъжка или за женска роля да го присъдят :)