Коментари - Детето се заключи. Майката превърта | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Потресаваща липса на чувство за хумор сред мнозинството коментиращи... Адмирации за авторката, че е успяла да се надсмее на себе си и е превърнала преживяването в забавна история. А, и напълно нормална реакция на загрижена майка, за мен е по-притеснително как излиза, че повечето хора са ок с това отрочето им да е сред ножове, печка, потеницално достъпни почистващи препарати и т.н., пък те да седят и да си лющят рИкии. А тези, които мислят, че нещо подобно не би могло да се случи на тях/тяхното дете, най-вероятно са виждали малки деца само отдалече.

Двегодишно дете не се оставя само да вършее из къщата, още повече чужда къща. Мястото на майката е до детето, не на печката или сред гостите.

Първо, детето има и баща, който е присъствал, тъй че доколкото има виновен в този случай, това не е САМО майката, и второ, такива неща могат да се случат дори и при най-бдителните родители. В крайна сметка историята е забавна по един "всичко е добре, когато свършва добре" начин и освен за забавление може да послужи и за поука.

Ех,тези къщи, ама те архитектите са виновни , все кухните ги правят на третия етаж... и един мармот завива шоколада в станиол.

Не дочетох този боклук Отвратителен стил- безумен патос и епитети под всякаква критика Съчувствам на съпруга и детето с такава истерична кукувица. -с нищо не е помогнала, освен да всява паника и да ангажира внимание -абсолютно безотговорно е оставила детето да вършее из всички стаи (без да е пред очите ѝ, но после много загрижена)

О, миличка толкова добре те разбирам !!!!!!!! Много , много се радвам , че всичко е минало успешно ! А , по отношение на мъжете , какво да ти кажа ......... виж и коментарите , просто няма решение за тях ...... това е , примиряваш се и толкова !!!! Поздравявам те !!!!

От всичко написано виждам следното: - една истерясала майка квачка, която нищо не е направила, за да помогне на детето си, но е дала всичко от себе си, за да го стресира допълнително. Какъвто и да е проблема, нейната роля е да запази самообладание и да успокои детето от другата страна, ако то е притеснено, а то не е било и са го виждали какво прави. - бащата се качил със стълба, но не счупил прозореца, а после с ритник изкъртил вратата. Тия всичките са малоумни. Или първата ти мисъл, след като видиш, че няма друг начин да отвориш е да изриташ вратата и да я счупиш, или втората ти мисъл е да счупиш прозореца .... - като цяло се замислих, че масово напоследък майките (покрай тях и бащите) са такива - истерични, празноглави, с огромни претенции, но немислещи някак. - разбирам паниката, че детето е в близост до ножове, но да крещиш и да се изпокараш с бащата пред него не е никакво решение, не ти помага. Както и да е, това, което е написала авторката не я поставя в нормална (меко казано) светлина. Напротив, показва я глупава и то много.

Същите точно мисли се въртяха и из моята глава. Аз също съм майка и също бих се притеснила ужасно много, но в такава ситуация най-важно е да се успокои детето и да се стигне до него. Не бих си позволила истерия. Не съм го и правила в не по-малко опасни ситуации. Също се зачудих защо не са счупили прозореца, както и защо не са разбили вратата. Отначало мислех, че е блиндирана входна врата, а то се оказа интериорна... Доста лишена от смисъл история.

зле разказана всъщност. С някакви опити за оригиналност и опити да бъде забавна, но, в крайна сметка, резултатът е глупава история, разказана по плосък и отчайващо безвкусен начин.

Ами прав е мъжът й...

Затова 2-годишни не се оставят сами. Що за глупост, разказана с патос? Трябва да се ох-каме и ах-каме ли?!?!

Синът ми на тази възраст беше затворил жена ми на балкона. Съседка чула виковете и и успя да ми се обади и тъщата успя да дойде и да отвори. Веднъж се заключи в банята и съседа вадил вратата от пантите. В такава ситуация трябва спокойствие. Детето не трябва да се стресира допълнително.

Точно това си помислих и аз!

КАКВА БЕШЕ ТАЗИ ПРОСТОТИЯ ? БРАВО DIR.BG

Четиво за простолюдие!

с конкурс ли ги събитрате?

Наистина по външен вид изглежда като Солджъра, не и личи да се интересува от мъже. Не вярвам да има мъж и деца. С такива драскачки дира няма да прокопса дълго. Иначе трийте, то, който трябва ще прочете.

за какво е цялото това многословие и драматизъм? аллах акбар, и вратата пада!

Сюжет за книга, а защо не и филм ...

ако това не ви е обяснило как разсъждават жените, значи нищо няма да помогне, и нека да поздравим съпруга и, много е точен и не е избързал с трошенето на вратата

Жено, ти си за освидетелстване! Веднага и на момента. Преди да си побъркала всички около теб!!!

Голяма тъпня

Ами продавът едни пластмасови капаци за електрически ключове и брави, та слагаш ги по целата къща и детето не се заклучва. Ние бехме обесопасени, и слагах от тия даже за патъване, те са стандартни, просто пластмасовото капаче има краче, което щтраква в отвора на ключа или бравата, и край. Сички мебели в къщи имаха дънапрен по острите краища, тиско насекаде, само меки мебели, банята сичко опасно нависоко, химикали джаджи, кухнята нависоко опасните неща, пчеката я оставях захлупена, капака може да се захлупва ако нема тенджери отгоре, и прочие. То си има начини, ама сегашните чалгаджийки не са индженерки кату мени.

Ако ти си "индженерка " то аз съм самолет. Я иди да се научиш да пишеш.

В сравнение с тая много хубави си и бяха статиите на жената.

Заради това и детето се е заключило.

Детето се заключи. А майката все още не знае времената в българския език

Изобщо не може да съдите случката и реакциите, все пак вътре има ножове. Но някой да опише толкова тъпа битова случка в статия и да я напише толкова бездарно наистина е престъпление!!! Съсипахте всичко в тая държава, бездарници!

Нашият син (2г.) също успя да се заключи в спалнята преди време. А от там се излизаше на балкон на 10-ти етаж. Жена ми се постресна, че е останал сам, но нямаше кой знае каква драма. Успях да избутам ключа, но другите брави в апартамента бяха различни и техните ключове не ставаха. Изрязах капачка от буркан с клещи, сгънах я в края за да пасне някак си в ключалката и след няколко опита успях да отключа вратата. Е, бравата се прецака и вече не можеше да се заключва, но и без това махнахме всички ключове (освен на входната врата). Случват се такива работи постоянно, не е кой знае какво. Затова и природата е решила децата да създават и отглеждат от двама родители (при това разнополови), за да мгат заедно да се справят във всяка ситуация.

Бог да пази от такива превъртели майки! Дано детето не е вече безнадеждно увредено от ежедневен контакт с тази луда жена!

Много си прав! И аз това си помислих. С две деца съм и се уплаших да не се запознаят с такава мърша като от разказа. Много смях е описанието на селската идилия преди "драматичният момент"

Тия какво толкова си държат в кухнята та са си сложили заключваща система дето и професионалист не може да я отвори?!

7-ми март 20... г. Невероятно студен ден. Прибираме се от работа. Някой надул уредба на макс. Е,...подготвят се за празника. Нека се веселят. Разбираме, че веселбата е от нашия апартамент. Странно, там са само сина и гледачката му, а той е на 3 години. Отваряме и ни заварва покъртителна гледка-нашия през сълзи се усмихва и сочи терасата. Там се изправя жената, която го гледа и отърсва шушулите - добила синкав цвят. Героя видял,че гледачката е излязла на терасата и я заключил.Пуснал си музика. Тя пък няколкократно се опитвала да му каже да я отключи, но накрая се отказвала-той идвал до ключа, въртял към заключване(това вече можел), ревял, а после отивал до уредбата да си потанцува. Напред-назад, та така около два часа. Гледачката го удари на майтап, че зимата е минала, а на нашия и до сега акъл не дойде...

А тя после с бронхопневмноия?

Леле. На някои хора трябва да им се забрани да имат деца. Ако написаното е вярно, тази само ще похабихме "материала". Както и тя самата се е изразила за себе си, от ембриона няма да порасне човек, а сопол, който цял живот ще търси за какво или кого да се залепи. Явно и този или тази, който е одобрил пускането на подобен материал, не е много по-различен.

от конкурс за "ку-ку" произведение на годината ли е !?

изповед на частичка от т.нар. "изтрещял" материал !

ПрИбихте ли го после, че да знае да не прави така друг път.

Тая врата по-яка от апартаментната ми...

Посъветвайте се с психиатър

Защо трябва да се пише цяла статия и да ни занимавате с подобни глупусти, които се случват ежедневно десетки пъти! Моето дете също се заключи в апартамента, когато беше на 3 месеца! В Австрия където живеем! Оставих детето в коридора на апартамента и чантата си с ключовете и се обърнах да преибера обувките! В този момент вратата се тръшна. Детето остана вътре, ключа също! Детето се побърка от рев, след 30 минути спря! Позвъних на пожарната която е на 5 минути път от нас и обясних за какво става въпрос! Мислех си че ще дойде един пожарникар и ще отвори вратата! Дойдоха 2 противопожарни камиона! Момчетата бяха усмихнати и учтиви, отвориха вратата за 1 минута и ми пожелаха приятен ден! Детето беше се изморило от рев и беше заспало в Макси Козито. Това се случва всеки ден! Трябва ли всеки ден да пишем статии с много епитети и драматични прилагателни?

В Австралия ви гори слънцето през озоновата дупка, а всякакви гадини дебнат в храстите да те ухапят и си заминаваш за минути !

Австрия - държава в Европа. Австралия - отделен континент.

рубрика за фейлетони? Очевидно историята е творчески напън, а в България вече има повече графомани, отколкото наркомани.

Абсолютно луда жена. Обаче с оглед на това, че съм ти виждал снимката единственото, което ме съмнява в цялата история е, че имаш мъж и дете. Но за всеки влак си има пътници - дори и за товарния, очевидно.

Защо не разберете, една уплашена майка за своето дете което може да направи какво ли не и то опасно.И знаете ли има едни такива дървени врати много масивни,които какво да се направят.Всичко е свършило добре,това е най важното, но баба ми казваше,че майка с малко дете трябва да има очи и на гърба си и да го следи непрекъснато.Бог да пази децата, а и родителит им!

Защото, на първо място, е абсолютна безитговорност да оставиш детето да вършее из чужда къща без да му направиш забележка и да го следиш! Но това родителите го правят и из магазините - оставят децата да си правят каквото поискат, пък после полудявали от страх. Е, кой е виновен?!

Авторката, ти нормална ли си? Непробиваеми кухненски врати, залепила се като сопол... Лекувай си нервите, горкото ти дете и мъж.

И моите деца ни заключваха на терасата, чак такива лиготии... Пък и пет години да събираш кураж да го изговориш... Нещо страшна боза ми идва.

Проблем ....

Това накакъв тест за това кой чете тъпотии ли е? Аман от такива майки истерички.

Ама те правят по-добър секс ;)

Много тъпа история и написана с много дразнещ стил!!!

Ваня, изтрий тази история, че ще ти се смеят хората. Добре, че жена ми не е толкова смотана.

Противно на впечатленията, с които остава човек от това писание, има и нормални жени с нормални реакции в подобни ситуации. Не всяка родителка е такова куку на ръба на истерията.

Може да кандидатствате за Пулицър с тази изключително тъпа история