Развалените млечни зъбки са опасни

Кариесите на млечните зъби трябва задължително да се лекуват.

Обратно в новината

Коментари - Развалените млечни зъбки са опасни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да чукна на дърво, но моето дете няма кариеси. За разлика от връстниците си, не се тъпче със сладки неща. Може би голям ефект има приказката за "Чук и Пук", която му разказвам, както и редовното миене на зъбите :)

ха ха,пониклани!Съатията е написана адски тъпо и бездарно.

,, 16 пониклани зъбчета...,, ???

Да,явно детето е по-малко от 2 години.

И мога ли да попитам сега, щот съм злопаметна, щоооо вчера ми скрихте коментара, който беше пръв под статията, след като сега сте оставили коментарите на други, които мислят същото като мен - че статията е реклама на въпросната зъболекарка, стоматоложка, дентална специалистка, доцентка и т.н?

:))) Даже не познавам д-р Илиева, дразня се когато се пишат глупости от некомпетентни хора, която цел р да ае правят на велики (комплекси) и едно нещо е вярно чещат клавиатурата.Приятен ден и на вас и преди да се направите на доктор помислете. При нас е казано-Не вреди!!! И всички се стараем да го спазваме. Моля, не вреди и ти.

При нас, потърси сега в чичко gugle, както гледам, че четеш информация от там, повиси в бг мама(както са ти писали по долу) и си задай там въпросчето, там има много такива компетентни ,като теб направо дискусия, ще завихрите. Аз спирам да пиша, защото не мога да комуникирам на махленско ниво. Приятен ден.

google

Наши си се изхвърлил, че си ходил по много кабинети и ги знаеш всичките, ха аега тръгни да питаш из болниците, за да научиш. Тук да не ти е бг мама?

Както виждаш модераторите са изтрили името на лекарствения продукт, може би заради реклама. Работя в голяма известна болница с много оперативни звена-жокер. И за инфо кабинетът на Илиева е обурудван по стандарт , защото в противен случай нямаше да и разрешат да работи с пълна анестезия.

ха,ха ха ти да не си от ХЕИ???

Не знам какъв/а си, но да психираш така хората по форумите, който нямат мед. познания, но нали тук всички са доктори, най-малкото е не етично и примитивно. Замисли се, друг е въпросът, ако мислиш,че по тизи начин ще блеснеш с начетеност. Аз работя в фоляма болница и при нас има:)))

Да не би някой зъболекар в провинцията да почне..., ох мале каква загроженост !!! За да се юредприеме това е необходимо да има на лице анестезиолог-реаниматор, те работят в екип с необходимото оборудване. Ти мислиш, че ей така в кабинета стоматологът си слага пълната упойка за да точи касата. Елементарно и примитивно мислене.

В случая говорим за пълна анесттезия, така че коментара ти е излишен, не втълпявай на хората такива простотии в главите, това е рядко явление, сама си показала каква е честотата, да не си представител нa P&G,та така го рекламираш, на едно място в БГ го има само друг път

Спешно търся от първа ръка бактерии, хранещи се с Калции и Фосфор. В краен случай, приемам и втора ръка такива.

Без да си видял кабинета не можеш да говориш така. Пак казвам,че пълната упойка не се слага просто така. Но все пак докторите работят с хора и там всякакви изненади са възможни, отговорността е голяма. Стига с тези глупости,че са търгаши, вие не знаете какви деца ходят с напреднали инфекции-флегмони, а в същото време са с придрижаващо заболяване и това е единственият вариант за лечение

Деца на 3 с кариеси??? Е не е възможно, с какво ги хранят. Какви са тия родители. Вече раждат по на 40 и пак не могат да си гледат децата.

Ми, да аз съм от,,малоумните" според повечето възрастни майки, която е родила на 23, но детето ми е на 20 и няма нито един кариес

На 20 години да няма кариеси е нормално... освен ако не са все още млечните зъбчета...Когато детето стане на твоите години и няма нито един кариес, това вече е нещо.

Е, не вярвах, че някога ще прочета подобна глупост. Тази Илиева да вземе ритуално да се хвърли от покрива на Стоматологичния факултет, че да може после и паметник да й издигнат. Паметник на малоумието! Дано родителите не повярват 100% на тази... скудоумница. Грижа - да!, но това, което тази разправя, си е чисто точене на Здравната каса.

Източен ти е акъла!!! упойката не е по каса.

деер

Не манипулирай!!!! Особено, ако малчуганът е от друга РЗОК!!!!! Кой крие истината за източване с десетки хиляди на месец ????

На баба ви хвърчилото. Помня една от прабабите си около 100годишна. Нямаше изваден зъб. Може и някога д си е мила зъбите с вода, но не съм виждал. Чистеше ги с клечка от метла след ядене, ако нямаше друга работа. Аз съм неин потомък, защото е баба на майка ми, но имам само 60% от зъбите си. Не пипайте зъбите на дезата!

Разликата е само, че баба ти надали на 1 годинка е яла Зрънчо, бонбонки Милка, Гинка, Мура, близалки , Адаптирано мляко, вафли, шоколади и други разни, безобразни. Баба ти е сукала до 3-4 години и е яла от домашния хляб на майка си. И все разни такива полезни работи....

Защо всички се по- долу се хванахте за "пълната упойка"? Идеята на статията е да се погледне сериозно на детските кариеси. Това, което се знае от години и не се практикува у нас. Моят син имаше перфектни зъби до 7 годишна възраст и му откриха междузъбни кариеси, които само снимка показваше (която е задължителна след 5 годишна възраст) Нищо не го болеше. Аз се посъветвах с педиатъра и му пломбирах зъбите на 2 пъти с локална упойка. Не му беше приятно, но не съм забелязала да го е страх след това. Упойките му ги биха като го накараха да си затвори очите и му казаха че ще му преспат зъбите. Лекаря му движеше бузата през цялото време, за да не усеща много самото убождане. Самите кариеси бяха супер малки и бързо стана всичко. Оттогава всяка вечер преди да си измие зъбите минавам между тях с конец за да не задържа храна.

деер

1.Стоматолози в България няма, но има лекари по дентална медицина с диплома за стоматология. Олигофренско е названието "дентална медицина", но за селяните "французки" думи са за престиж!!! - Така и в България.... 2. Проблемът с кариесите на временните зъби в 99.9% е проблем при липса на родителско отношение към децата си днес. 3.Пълната упойка не е съвременен метод за лечение в зъболечението и дори е по-стар от доц. Илиева. 4. Пълната упойка е наложителна за използване при деца със заболяване и при деца с родители, които имат психични проблеми и такива които си ги глезят много. 5. Пълната упойка се използва по документи , за да се източва с десетки хиляди на месец от здравната каса!!!! 6.Появата на кариес не се случва, защото хранителната диета е неправилна, а защото не се мият правилно и редовно зъбите , както и начинът на хранене. Има и други фактори , но те не са застъпени в статията. 7. Болезнеността при лечението на временните зъби е повече характеристика на психологическо състояние на детето в кабинета, а не болкова . 8. Говорните проблеми са резултат на почти 100% липса на качествени специалисти по така наречените" УНГ", както и родителската пасивност при неправилен говор на детето. Ако някой може да отчете различния резонанс от кариозна обемна непълнота на даден зъб или зъби - аз му се покланям до земята за диагностичната му възможност. Оказването на ясно осезаем резултат, се случва чак след влизане в оклузия на постоянните зъби!!! 9. Аз препоръчвам използването на пълна упойка И МОЛЯ, БЕЗ ПСИХОПАТИИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА МЕДИЦИНСКИ МЕТОДИ НА ЛЕЧЕНИЕ!!!! Просто - има показания и противопоказания !!!!! -И естествено % усложнения!!!

е аз съм стоматолог. това го пише в дипломата ми, че някой малоумник реши да ме наптави дентален лекар по европейски стандарт това е друго, а кариозната лезия винаги може да се диагностицита по обем, господин балак

деер

И предполагам, че улавяш със слуха си промяната в говора на твоите пациенти в резултат на същата тази кариозна лезия?!!! Моля, четете и после съветвайте!!!!

ТаИ малигнена хипертермия не зависи от вида на упойката, а от това дали носиш ген,който те предразполага към нейното проявление.

кой е този ген?

Действията са комплексни, да си колега да ти ги обесня,но като гледам си лаик

си е сериозна работа, как може да се препоръчва в такъв случай пълна упойка за деца?! :-О link

Предразположението към MH се унаследява автозомно-доминантно, т. е., човек го унаследява генетично. Не е задължително всички да го носят този ген

Профилактика е децата да не развиват кариес, т.е. да се хранят правилно, т.е. обяснете им, че от долнопробните сладкиши и безалкохолните напитки ще станат дебели и беззъби и си изберете някоя публична личност (политик например) за да им покажете на кого ще заприличат и така ...

На политик- по-скоро пример на кого да не приличат. Ако ядеш бонбони ще си дебел като Бойко.....или Фидоска....ха ха ха ха х а

Пич,ти преди два дни се беше изцепил, че а атомията ни е на тревопасни -явно от собствен опит.:)))) Почваме да пасем за здрави зъби.

Не се прави на академик по реанимация, по твойта логика всеки с анестезия е застрашен от това състояние и затова трябва да ни оперират на живо!!!

Затова моето дете няма зъбки....малкият Венци.

Тя работи с анестезиолог-реаниматор.

Затова в рекламите на Данон децата нямат зъби, а аз си мислех, че бащите им са им ги избили след като са разбрали колко струва гелосания йогурт.

Илиева платена реклама в дира ли си прави??

Всичко звучеше добре до момента с упойката, ако обича доцентката да не дава подобни заключения, че общата упойка при малки деца била безвредна, и дано са по-малко родителите които биха се доверили за подобна процедура. Детето ми от 3 години ходи на зъболекар и са му оправени към 10-15 кариеса без никакви упойки и глупости и ч път не е казал гък. Ако тази доцентка прави всичко това с пълна упойка, трябва да си скъса дипломата.

Доцентката не прави всичко с пълна упойка. Тя се прилага при проблемни деца(психически проблеми,ДЦП, неврологични заболявания и др) при които е невъзможно да се работи, а те имат вече сериозен проблем със зъбите. Това съава и с изричното съгласие на родителя.

който не е виждал детето си на година-две как изглежда след обща анестезия той може да е луд да го подложи на това заради кариес. луди хора, търгаши

е как решиха че пълната упойка е безопасна за малки деца, егати екстремистите!!

Леле не го знаех това. Моето на 7 г. се сдоби с първите кариеси и то на 3 зъба едно след друго, но не го болят и го оставихме да си стои с тях, че като чу пломба и скочи от стола, а зъболекаря каза няма нищо то като я заболят ще дойде. А какво се оказва, то не било няма нищо. И че е добре да сменя стоматолога. Обаче за упойка не съм съгласна.

Престанете с тази обща анестезия . Тя е нож с две остриета . Ако искате рекламирайте други програми за профилактика и лечение на детските зъби , но не и комерсиалната история с общата наркоза .

Нито една от изброените причини да скриете коментара ми, не е адекватна. Но казва истината, а тя боли, ха-ха. Живи и здрави!