Новак Джокович: Дължа успехите си на безглутенова диета

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович планира да издаде специална книга, свързана с правилния начин на хранене.

Обратно в новината

Коментари - Новак Джокович: Дължа успехите си на безглутенова диета | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много хора имат глутенова непоносимост..и ако се откажат от глутено съдържащи храни ще си спестят много здравословни проблеми.......глутенът в лимеца (най стария вид пшеница) обаче не причинява алергична реакция...радвам се че Новак е повдигнал този въпрос...много хора страдат без да знаят

всичко е индивидуално,това правило е за хора с алергия кам глутен

Чак сега разбрах,защо Дянков не даваше пари на зърнопроизводителите,борил се е с глутена,ама Бойко защо даде,уж е приятел с Джокович,ама то му се връща,я как е подпухнал и сервисът му никакъв уин няма

Баце, тоа добре е описал кво не яде, ама ако напише с кво зоби, после осем српски Опри нема да смогнат да му земат интервюта!

Цяла книга за това "как да не се насерем" ....

изроди не яжте хляб, а пасти.

глупости, този србски извратеняк има вид на заклет чикиджия, чичка му матерна. житните култури съдържат фаиберс, които са жизнено необходими за нашето здраве. китаиците не ядат житни култури, но нито са по здрави от нас, нито живеят по дълго.

23-годишния сърбин???????? Егати простите журналя. Дори не сте си направили труда да проверите, че момчето е набор 87! Просто няма как да е на 23!!! За кво въобще се хабите да пишете, незнам. Всеки ден ви правят забележки, колко малоумно написани статии публикувате. Няма ли да си вземете бележка най-накрая??

StamOff

Абе, кво е тва мъфин ? Че гледам много модерна е станала таз дума па е нема у българския речник ?!?

много си прав! незнам защо бг журналисти вкарват разни такива тъпотии в статиите си все повече и повече напоследък. мъфин е най-вече американско кексче. има ги с различна гарнировка отвътре-шоколадови парченца, боровинково складко и т.н.

Сега пък да не ядем и хляб, въобще нищо да не ядем.

Голям съм му фен на Нолето, страхотен образ.

Джокович дължи успехите си не на някаква диета, а на допинг. От края на 2010 г. той драстично подобри физическата си издържливост и това не може да бъде обяснено, че видиш ли, вече почти не яде хляб и курабийки.

щом го тарпят от федерацията,какъв е проблема?всичко професионални спортисти зобат....

То като погледнеш релефните мускули на Серена Уилямс е кристално ясно, че взема някакви химикали, но някой трябва да го докаже... дотогава и много мъже няма да посмеят да и излязат на корта... Наскоро отупаха с допинг няколко знаменити бегачи от Ямайка и САЩ, имаше и такива знаменити колоездачи, щангисти, плувци.... време е за отстрел и на тенисисти от допинг контролите...

Новак Джокович е привърженик на храненето според кръвната група и непоносимостта му към глутен е според тази не особено широкоразпространена теория. Но промяната във физиката му и като визия, и като издържливост стана факт след подлагането му на този вид хранене, което между другото е доста интересно и полезно.

Новак Джокович като мен страда от Цьолиакия, което е генетична недостатъчност и няма нищо общо с диетата според кръвната група. :).

а защо едното да отменя другото?

Ноле от доста време не е на 23, а на 26

от 3 години, за да сме прецизни

От 3 години е на 26?! И оттогава все на толкова ли си стои? Та за да сме съвсем прецизни, Ноле от 3 години не е на 23, а няколко месеца е на 26! ;)

И с царевичка може, не само ориз и картофи :)

...трябва да се сбогувате хляба, които познавате от деца... - и вие започнахте да пишете като цигани