Диетата на проф. Якубович срещу кисти на яйчника

Специална диета може да влияе благотворно на кистите на яйчниците, става ясно от ново проучване, публикувано в "Clinical Science".

Обратно в новината

Коментари - Диетата на проф. Якубович срещу кисти на яйчника | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не пише какви храни трябва да се ядат?

Поликистозата в много от случаите не се дължи на инсулинова резистентност вследствие на висок тестостерон...

Инсулиновата резистентност е следствие от синдрома на поликистозните яйцчници, който пък е състояние, при което има хормонален дисбаланс и може да има и други негативни влияния. Диета е препоръчителна за жени с инсулинова резистентност за да се контролира това състояние и да не доведе до диабет тип 2, но колкото и да е полезна диетата тя не може да излекува резистентността, а още по-малко да изчисти синдрома (от който пък страдат 10-15% от жените).

Не е препоръчително изказваните мнения все да са много умни. Добре би било да не са толкова категорични. В статията има рационални неща като за едно проучване. Друг е въпроса да се разбере, че не е някакъв революционен метод за лечение, а е указание за рационално хранене. Но нали журнализма се храни от сензационализма.

Често новинките тук са толкова некадърно написани, че са направо забавни. Вижда се как някой, който няма нито желание, нито способност да сътвори смислена статия дори от 2 параграфа се измъчва да препише отнякъде. Кисти на яйчниците е съвсем различно от синдрома на поликистозните яйчници...

Да, особено, ако човек постоянно прави кисти и има проблеми с кожа и коса... Дали няма нищо общо с поликистоза, а?

Да, това няма нищо общо с поликистозни яйчници, което е съвсем друго заболяване.

Абсолютно правилно. Така и не разбраха пишещите, че има разлика между това да имаш поликистоза и да имаш кисти на яйчниците.

Не си казал най-важното, че лечението чрез диета е успешно, само и единствено в Тел Авив......