Димитър Маринов: България вече е на червения килим и няма спиране!

Актьорът, който грабна "Оскар" като част от екипа на "Зелена книга", призова сънародниците ни да не се страхуват и да правят това, което искат

Обратно в новината

Коментари - Димитър Маринов: България вече е на червения килим и няма спиране! | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бахти тъпата пропаганда! Що за идиот журналист платен драскач!! ??

Честито, голям успех! Като нормален човек и Българин, ме изпълва гордост, още веднаж браво!

Толкова скалъпена история като биографията на Маринов и за филм не става.

Е-е-е гледам 90-тина коментара, хората се радват на успеха, овации. Ха, грешка! Пак са наскачали дъртаците-комуняги и техните по-млади копия. Ей лумпени, мързеливци, завистници мрете по-бързо, че сме християни и демократи и не ни позволява съвестта да ви изтребим!

На християните никога не ни е пречело да трепем хора. За пример кръстоностните походи и Светата инквизиция. Индианците в Северна Америка също май не са утрепани от диктатори, а от демократи... Бройката ви не позволява, по-скоро.:)))

Човекът няма участия в други филми. Взели са го във филма само заради българското му произношение, който да мине за руско. Защото във филма играе руснак... За три минути... За най-добър филм Оскар е спечели филма "Зелена книга". Един вид спечелил го е главно режисьорът, сценаристът и главният герой. Доста неприлично е да "грабнеш" Оскара, само, за да се снимаш с него, като не е за теб. По тази логига целият екип на филма е спечелил Оскар - над 100 души... Пак се излагаме, ама щом и не го разбираме, значи това си ни е дереджето. Няма излагане, има реалности.

Имената на синовете му са Джордан и Майкъл. Иначе имаше един спортен коментатор който през 80-те години на миналия век,наричаше Майкъл Джордан "Михаил Йорданов" и твърдеше че така трябва да се изговаря по българската телевизия(какво ли неправеше човек ония години,за да изпъкне пред политбюро)

Какви са тези богати индустриалци братя Маринови, които са го осиновили? През 1964 г. в България имаше само един индустриалец - държавата. Тъй като е напуснал страната през 1990 г. вероятно и от реституцията не е намазал.

Тоя е абсолютен палячо - лъже повече и от Жорж Ганчев

Бой по червение грамфони! Безсрамници - Как може да дадете Оскар на човек - антикомунист

Ето истински пример как един Българин успя в САЩ, а завистливите комунисти дето още се чувстват собственици на България ще кажа - Историята няма да ви прости!

Браво, че развя Българския трикольор пред цял свят! Браво, че децата ти са с Български имена! Браво, че си първия българин с Оскар!

1.Не е развял нищо.Това знаменце което беше сложил е чувство на малоценност. 2.Децата му НЕ са с български имена 3.Не е първия българин с ОСКАР,да не говорим че наградата за този филм е "за най добър филм" тоест ОСКАРИТЕ са за създателите на филма като цяло. Имаме българи с лични ОСКАРИ. 4.Този е първия българин стъпил на сцената - това поне може да му признаем. Може обаче само да гадаем ,какво е трябвало да направи и на кой,за да се качи там

Аре стига толкова. Нарадвахме му се. Няма нужда от още статии. Сега от мен да запомните едно, за да знаете две и да сте образовани... кино - прави се от богати за бедните опера - прави се от боагати за богатите театър - прави се от бедните за богатите такива бездарни дитирамби като теза статии тук - от бедни за бедни...

Леле, този измекяр с какъв апломб и самочувствие се държи ! За такива има един лаф - "Кога стана циганин, кога му почерня за.ника".

Кога стана калайджия, кога ти почерня за.ника...

Дори в едно интервю наскоро каза, че би отказал на Робърт де Ниро ако го поканел за филм. А бе гоУама работа е...

при соца така чупеха пръстите и гонеха от жилищата за свои хора! Но тогава нямяше омбудсман и президент пишман да изокат че няма демокрация ! А днес гордите наследници на соцвелможите се оплакват дори когато ги духне и вятър! О времена,о нрави !

Заглавието е нямам думи. Първо не е взел никакъв Оскар - наградата е присъдена за най-добър филм и следователно отива в продуцентите, просто практиката е една определена част от екипа да е на подиума при връчването. Второ дори да беше взел приза изобщо не е първият. Цялата тази манипулация за едно пипане на статуетката е ужасно обидна към наистина пъврия българин с Оскар, а именно Владимир Койлазов!

Браво на Човека! При всичките си перипетии и несгоди се жени за американка, но децата му са с български имена и не спира да се гордее, че е българин. Благословен да бъде!

Женен е за българка!

Не, в грешка си. Американка е. А колкото до българските имена на децата му... то и на онзи крадлив дедко синовете му носят български имена и кво от това?! А па внукът ву - "симеон-хасан"?!!! Това ако не е подигравка не знам какво е.

Браво че си успял да избягаш през комунизма! Ако беше останал да си станал алкохолик!

Не е успял. Хванали са го. И е лежал в затвора. Напуснал е България през 1990 г.

Да се налага да бягаш от диктатурата на комунистите, зщото бяхме техни роби, беше мечтата на всеки младеж през 1983г.

Нямахме право на гражданство в друг град, да не говорм да те пуснат в друга държава! Нямахме право на частна собственнст освен панелка до 100 кв/м.

Браво на Димитър Маринов и честито! Сега разбирам колко ужасно е било, когато комунистите са управлявали - направо робство

Още едно доказателство, че САЩ е страната на неожраничените възможности. Брао, че развя Българския трикольор пред цял свят! Брао, че децата ти са с Български имена! Браво, че си първия българин с Оскар!

Леле какви са ги вършили нашите социалисти и пак за бой и власт се стягат. Тая парти трябва да се забрани със закон.

бравус ама кой е тоя

Великан.

Самият факт, че от режисьора за тази епизодична роля е избран точно той, а не друг, е успех. Ако във филма дори само един актьор не е убедителен, филмът няма да е номиниран за най-голямата награда за цял филм. А филмът не само е номиниран, а и я печели. Пролет идва, не бъдете черногледи и мизантропи. Зарадвайте се поне веднъж на чужд успех, успех на друг българин.

Пичът бърка в джигера на местните шумкари, които се опитват да изкарат престъпния си режим рай пред младите и неграмотните. Жив пример за варварството и гадостите им , които се опитват да потулят , разказвано в светлината на прожекторите на най-гледаното и публично място в света. Не могат да отправят любимото им обвиннение родоотстъпничество и пикаят газ и се чудят как да го дискредитират и омаловажат.

Все пак,на мен ми е наистина интересно да разбера по какъв начин се е сдобил с поканата да бъде в залата а и още повече да го качат на сцената. Щото гледам Оскарите отдавна и досега не бях виждал да канят статистите на церемонията(камо ли да ги качват на сцената) Знаеме че в Холивуд за да се изпъкнеш,трябва да го лапнеш на някой(това не са мой думи - справка мистър Харви Уайнстийн

Успял българин в Холивуд е Тед Кочев. Този, кога му дадат поне една поддържаща, не главна, поддържаща роля във филм, тогава пишете за него. Даже може филма дори да не е номиран за оскар. А сега ще го подмина с насмешка. И не защото му завиждам, а заради тази превзетост и истерия по медиите тук. То дори не са и медии, но нейсе, медиите и те - като "матриала" и банкянският му вожд!

нямам нищо против един човек да успее,независимо дали в България, или в чужбина. Но нека погледнем истината в очите, да видим фактите - чуждестранен / не български/ филм е получил оскар и в този филм, "българската" връзка се изразява в това, че един актьор с дребна роля, е българин. Точка. У нас вече бомбастични фанфари, как "България стъпила на червения килим" Айде малко по-трезво, а? С подобни изцепки само показваме избиване на комплекси на една като цяло неудовлетворена от живота си нация. Тоя народ бе съсипан, ограбен, духовно развратен, или поне голяма част от него. Да, много свестни и интелигентни българи правят кариера в странство, по-специално в САЩ. Е, и? В Америка, всички имат някакви етно-корени, всеки е от някъде. Но успехът е за САЩ, за американците! Да не би Джон Атанасов като е изобретил компютъра да го е патентовал като "българско изобретение" ?? Какво като е бил от България?? Истински ще се развълнувам и ще се гордея, когато българин, гражданин на Република България, който живее и твори тук- ЗА СВОЯ НАРОД, натрие носовете на чуждата конкуренция и грабне заветен приз за велик принос в науката, изкуството, и т.нт....докарахме го до там, че да се гордеем с наши деца, българчета, които в САЩ печелят олимпиади и награди. Но там никой не се интересува какъв е произхода им. А самите те,растат със съзнанието на янки. Съвсем друг е въпросът,че тук държавата е мащеха за болшинството българи,които търсят изява навън. Няма бюджети, няма средства и условия. Но все-пак, трябва да сме правдиви,в случая не виждам на какво основание България трябва да се гордее с този оскар. Това е все-едно, великата Стефка Костадинова де не бе скочила 209 см., а да бе влязла само в кадър на скока на друга , чужда спортистка, която прави велик рекорд. И ние да изпаднем във френетичен възторг...

Да, прав си. С тази истерия българските нищоправци от 4-тата власт надминаха и хохлите и македонците по тъпоумие! Да те хване срам да се наречеш българин като ги гледаш какво правят и се бият в "българските" гърди...

Не играе българин, а руснак.

Е идеалът всеки да играе само Бай Ганьо е недостижим в Холивуд .

трябваше да споменете и това, че е в САЩ от 1990 и е американски гражданин от 1996 и на практика е повече американец отколкото българин :D

Добре,че долу в един комнетар някой е споменал,че въпросния бг се появява 1 минута във филма,и играе руснак иначе от пропагандата на СМИостанах с впечатление,че нашия човек играе наравно с Виго Мортенсън в главната роля. Надминахте маетата по комплексарщина медиите,и шепата тролове.

Честито на Димитър!! Все така да върви!Това вече е огромен успех в кариерата му. Разбира се, успехът си е негов личен, но имаме късмета да се поотъркаме и ние в него и да изпитаме все пак малка национална гордост. Лично аз изпитвам благодарност и радост, че е държал малкия флаг, за който и тези които не са запознати са се питали чий флаг е този. Сред толкова негативни новини хвърлящи ни в емоционален мрак, има от време на време и един слънчев лъч. Е да, филмът е чужд, нямаме Оскари за наш филм, наш режисьор, сценарий или голяма звезда. Но, както гласи поговорката, като няма риба, и ракът е риба.

Искам българи да успяват! Но намирам заглавието за доста подвеждащо - едва ли не, някой си Димитър е награден с Оскар и е следващият Ал Пачино. Бих помолил Дира да са малко по честни със заглавията! Историята хич не съответства на фанфарите. Тука става на въпрос за един актьор от България, който е показан за около 1 минута във филма (в компанията на други) играе като руснак и ролята му дори не се счита за второстепенна да не говорим за ключова. И той самият не е награден с Оскар. Оскара е за самият филм а не конкретно за него като актьор!!! Не можеш да кажеш "българин грабна Световната Купа по Футбол" когато неговата роля в отбора е да носи вода на играчите! Това не е успех доестоен за новина по медийте!

нещата се преекспонират, с цел да се набива в главите на хората, че стига само да поискаш, и ще успееш. А ако не си успял, значи си тъп или не си искал достатъчно. Да не говорим, че някои отчитат като успех и това да се научиш да караш колело, например. Или да стъпиш на една сцена заедно с една група други хора, независимо по какъв повод.

За най-добър филм преди не излизаше ли само режисьора? Сега бая народ се изсипа там.

Да ме прости Господ, нито съм го виждала, нито съм го чувала този артист.

само не разбирам,защо да работиш полезна и трудна работа като стругар в родината си се счита за провал,в САЩ например за най-достойни хора считат пожарникарите,а иначе браво на човека,но успехът си е негов,а не на България

Ами когато си искал да станеш цигулар и местните изверги са ти чупили пръстите, че и стругар да не можеш да станеш , не е много гордо.

Боже Боже . Дъжавата която беше номер 6 по брой златни медали Сеул 1988 сега се радва на един посредствен актъор играл треторазрядна роля във филм и то играл руснак дори не Българин....... Майко до какво доведе оскотяването.на неоколониялната държава България

Не разбрах, кво общо има България, освен, че го е тормозила и това го принудило да се махне и развие другаде. Аз по-голяма антиреклама на местната комунистическа и посткомунистическа свинщина не се сещам .

Джулия Робъртс е заприлиличала на нашата министърка Ангелкова. А колкото до нашия сънародник.... поздравления, дано наистина е показал българското знаменце да се знае произхода му. Но каква е ролята му? Третостепенна ? Не го подценявам. Но чак такъв успех за България ? ? ?

Браво!

Ако беше благодарил на братския СССР, това вече щеше да истински патриот, ама той взе да благодари на САЩ..Тц,тц,тц...

Са путака ше му насочи анимационни ракети!

Не эразбрах добре - Оскарът за филма ли е или персонално за нашенеца? Защото, ако е за феилма, не разбирам какъв е пододът за чак такава народна гордост. Често се случва дребни актьори без професионално призвание, по осмотрение на създателите на филма, да бъдат пробутани за участие и така да се сдобият с пари и известност. Това е много разпространено в Холивуд. Актьорите с талант - кучета ги яли! А и напоследък номинираните филми и актьори и т-н. категории не представляват нищо старателно и вещо създадено. Просто една продукция във вече застаряващи киностудии.

Гледай си Кин дза дза и Бригада, тъпак!

Той се пребори за свободата и честта си. Погледнете как един български евреин извоюва да стигне до върха в киноиндутрията и как показа българския флаг по време на най- големия си успех в живота! Въпреки, че го преследват, затварят и осъждат, той се пребори. Сега, на някои може да им е малко неприятно, но един човек показа българското знаме, за да го видим ние. Този успех е негов личен, но една малка частица оставя и за нас. За него е огромен и венец за кариерата му. Браво на този човек.

Гума! Само нашето момче ли е чужденец между наградените, та демонстрина НАЦИОНАЛИЗЪМ? Затова Америка е велика и в киното , защото изкуството не може да има националност! Говоря за истинското изкуство! Мисля че това знаменце колкото и да го обичаме , в случая ще донесе само зле скрита ирония и подигравки в тези среди!

Браво, Димитър! Още едно доказателство, че САЩ е страната на неожраничените възможности. Ако си беше останал в комунистическа България, сега вероятно щеше да е стругар. Димитър ще гостува в България на фестивала София филм фест. Този фестивал се провежда със спонсорството на Посолството на САЩ. Та да попитам уродливите руски боклуци, организаторите и участниците във фестивала "мръсни соросоиди и грантаджии" ли са?

SU-152

Братя, признавам си, не съм прав. Гледам снимките от виенския бал, сърцето ме свива и разбирам, че наистина някога някой е избил нашият елит. Не, това не е станало точно и баш след 9-ти. Но резултатът ме разтресе мен - селянина.

Аз па гледам снимка на Джаки Кенеди с няква продавачка от съветски "плод и зеленчук" и се чудя откъденакъде, а то се оказа, че това била др. Хрушчова :) Виж я и ти снимката, та да се ограмотиш малко и да си намалиш от селянията!

SU-152

Гледайте от положителната , образователната страна . Карикатурите от бала показват как не трябва да изглеждат кераците .

SU-152

И кво сеа,белите каски с трибуквен, тази година?!

Разбира се, гнусната съветофили е подразнена...Което само доказва, че когато съветофилията вие, България жъне успехи

Не помните ли, че чак до 1989 г от Балкана слизаха партизани бе? Имаше едни пострадали от фашизма и капитализма и какви ли още не. Сега, докато го има новият "ненадминат и недостижим" капитализъм, ще валят от небето дисиденти, преследвани от социализма и комунизма и каква ли още не измет. А "постиженията" афиширани в медиите, са далеч по гротескни, дори сравнени със социалистическите, на фона на унищожената ни държава. Този клоун, в онова време, щеше да се гордее от награда на Мосфилм или Ленфилм. Излишно му се впрягате. Но тогава, можеше и да е ударник в текстила, в строителството или в минното дело. А днес, освен клоунадата, нищо друго не му е останало като избор,

И Чарли Чаплин е от клоуните. Ама ти предпочиташ клоуните с червени книжки от рода на "Збогом" от "На всеки километър".

България отдавна вече е на червения килим и червените фенери.....

Гледах филма преди няколко седмици. Хареса ми. Днес чета че българин е бил актьор в този филм и спечелил Оскар. Не можах да се сетя къде точно е играл във филма - помня само 2та главни героя. Потърсих и видях че във филма се е казвал Олег. И тогава се сетих - имаше няколко сцени с едни руснаци и нашият Митко беше един от тях! Та спечелил Митко Оскар, за това че играл...руснак :-) Не мога да се сдържа да не натрия физономията на русфобите и да не направя и връзка с днешната политическа обстановка в България. А то е че България е интересна на Запада/САЩ/НАТО само в контекста на Русия! Когато нашите демократични "братя" искат да навредят на Русия, се сещат за нас - сенатори дори ни дойдоха на гости за да направим мръсно на Русия. Излиза че без Русия, на никой няма да сме интереси - нит НАТО щеше да ни вземе, нит щехме да имаме оръжейна индуструя, нит Гербев щеше да интересен на англичаните, нит Митака щеше да спечели Оскар. А па вие си викайте каквото искате ;-) П.С. Следващият филм в койото ще играе нашият български актьор се казва Следвай Ме. Там ще се казва Игор..познайте от каква националност ще бъде :-) Иначе, да е жив и здрав Митко и му пожелавам повече успехи.

2 години, 6 месеца и 10 дни бях в затвора, а след като излязох през 1986 г. отново кандидатствах във ВИТИЗ, но на последния кръг от изпитите ме отстраниха заради политическите ми провинения и затвора. Тогава Петко Петков, директор на Видинския театър, ме покани да отида в техния театър. На следващата година въобще не ми разрешиха да кандидатствам, а през 1988 г. Стефан Данаилов „добросърдечно“ се изгаври с мен и ме скъса отново на последния кръг. През 1989 г.обаче ме приеха – в легендарния клас на Крикор Азарян, заедно с Лиза Шопова, Койна Русева, Стефан Денолюбов, Стефан Вълдобрев, Мариус Куркински.

Съжелявам че това ти се е случило. Но дискриминация има навсякъде. В Холувид например, ако не си еврейн, шансовете за успех падат значително. Аз съм се занимавал малко с филмовата индустрия в САЩ (като финансист във фирма свързана с финансиране на филми) и понаучих малко за индустрията. Провери топ 20те филмови звезди и ще видиш че над половината или са еврей или са приели юдизма по късно в живота си.

Това е от разказ на Маринов.

Браво!!! Въпреки , че се е родил в мизерията на комунистическа България, въпреки злобните си съграждани, въпреки ареста, човека е преуспял! И не се е отказал от Родината си!

Кой се отказва от парите. които му плащат за да унижава Родината си? Да се гордеем с роля от масовката, щото била играна от някъв некадърен прошляк, който излага Родината ми, слугувайки на враговете й?

Браво! Но само да напомня че успехът не е само български. Оскарът не е за роля, а за най добър филм. А във филмът участват много актьори, да не говорим за стотиците хора зад обектива.

Ако нямаше такъв успех , този българин щяхме ли да го познаваме ?

По всяка вероятност не, но това не трябва да ни прави горди при успехи на сънародниците ни. Очевидно човека още носи България в сърцето си въпреки изминалите години след като дори на Оскарите развя българското знаме. Евала на такива хора.

Стига сте зомбирали наивния скот и стига сте промивали мозъка му с псевдо-поводи за национална гордост. Стига сте му навирали в мордата разни циркаджии, клоуни, актьори и палячовци като този. Измислен герой. Оскари-москари...Смешни сте , бе, демагози. И най- простият селски фелдшер е в пъти по-достоен за уважение от този клоун и циркаджия. Боли ме жезъла на червения килим ли е или на маiната си. Призовал сънародниците да правят това, което искат...Тъпак...Това, което искат правят дъртите комунисти от ДС, техните рожби-псевдо-мениджърчета, които не си знаят парите, окрадени от българския народ. Обикновеният българин прави не това, което иска, а това, което не иска , за да преживее. Малоумник.

Жалък нихилист!!!

Българина не прави това което иска, а това което му кажат, от партията, държавата, старшината и от москва