Димитър Маринов от кинохита "Зелена книга" пред Dir.bg: Не бих се снимал с Де Ниро

За това как приятел го издава при бягството им с "Ориент Експрес", а в затвора чупят пръстите му, но години по-късно свири заедно с Джеф Бриджис в бар и бие на шах Кийфър Съдърланд

Обратно в новината

Коментари - Димитър Маринов от кинохита "Зелена книга" пред Dir.bg: Не бих се снимал с Де Ниро | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Почти цялото интервю е пълно с лъжи, той се възползва от това колко са невежи 99% от българите. Както и от нашата ирелевантност като народ, ако това интервю се преведе на английски, той никога няма да получи роля. На червения килим се е набутал сам, както и на сцената, за пръв път в историята на Оскарите актьор в третостепенна роля се качва пръв на сцената и взима Оскар-а на продуцентите на филма за да позира със знаме на държавата си! Пълен срам! Холивудските награди, за които говори са пародия, те се купуват от продуцентите и са с цел реклама преди да започне сезонът на истинските награди, това е известен факт в САЩ, нещо с което всеки е запознат. Наградите в САЩ, които имат категория за най-добър актьорски състав почти винаги номинират само състави с много персонажи (като Black Panther и Crazy Rich Asians, които той визира) или с много забележително изпълнения в един филм, Green Book е филм само с два важни персонажа, такъв филм НИКОГА не е бил номиниран за най-добри акт. състав.... Канеха винаги Виго, Махършала и Линда, защото са трите звезди на филма и единствените артисти с главни роли в него... Black Panther и Crazy Rich Asians НЯМАТ номинирани актьори без реплики във въпросните категории... А ДеНиро да го критикува е гига смешно и жалко, а пък коментиращите, които критикуват ДеНиро сте още по-жалки, значи вие може да плюете Бойко Борисов за закуска, обяд и вечеря, но Тръмп не може да критикува ГРАДИВНО Тръмп? Жалки селяни сте всичките. А страховете ви, че гейовете, чернокожите, азиатците и латино артистите вече имат много повече възможности за роли, поради което и много повече награди, ви комплексира и плаши, но проблемът си е ваш, продължавайте да се залъгвате, че талантът на хората, които ви плашат е просто "политкоректност". Всички истории на Маринов за отношенията между актьорите са пълна лъжа, има хиляди примери на много близки приятелства между тях, например ДиКаприо и Магуайър са приятели от 20 години и си присъстват на всеки рожден ден. Много хора от либералите в САЩ бяха против Green Book, не само чернокожите както го изкара той, и то с право, абсурдно е расизмът да бъде разказван от гледната точка на расиста във филма... Доста остаряла формула е.

Ето пример за американската мечта! Браво на сънародника ни! Затова Америка е Америка, защото там шансът да ти се сбъднат мечтите е най-голям! Не случайно умни и успели хора като Шварценегер, нашият сънародник Маринов и куп други емигранти са благодарни на тази страна! За разлика от куп олигофрени в собствената ни България! Защо такова нещо не се случи в Мужикистан, Куба, Китай или Северна Корея, а?

Ей, разби мечтите му. Де Ниро сега какво ще прави като разбере че не искаш да се снимаш с него? Е, той едва ли знае че съществуваш де...

Този не трябва да се снима с никого,моля ви се сериозно ли е това ?!

Мен това което ме втрещи е че Виго му е казал " твърде много бели мъже" и тенденцията белите мъже да бъдат дискриминирани, мисля че върху това е акцентът а на Де Ниро. Не съм мъж, но статуса на белите мъже се хлъзга за сметка на небели , транс и обратни . Звучи ми страшно.

По-скоро Робърт Де Ниро ще избира с кой да се снима отколкото нашия... Просто единият може да си позволи да избира сценарии, режисьори и партньори, докато другият е готов да лапне всяка роличка, която му се предложи, с всякакъв състав. Това е разликата между големите и остамалите.

Де Ниро ще си разплете чорапите от мъка, щото некъв либерастки нещастник нямало да се снима с него

Човека е казал че Де Ниро е легенда, и по-други причини не би се снимал с него. Отделно, Де Ниро е либералния който говори против Тръмп, нашия е видимо от консервативните републиканци.

Републиканската партия е на богаташите, но явно има и много други, които си мислят, че ще станат такива ако са на тяхна страна...

Роберт Дениро, както и целият холивуд се превърнаха в някакво отвратително политичски коректно посмешище. Не талантът, а расова и джендърска уравниловка за тях е най-важна сега. Тъпотия!

Евала, пич, страхотна житейска история. Единственото, което ме подразни, е историята с руския. Затова ли счушаме пълни простотии на лош руски в американските филми? Да бяхте намерили някой истински руснак за тая работа или поне за сверка... Иначе поздравления и успех във всичко!

Митака = Джефри Ръш = Кристоф Валц Обидно е, изучени таланти от Витиз да бъдат каствани като източно европейски главорези и то 30години след падането на стената - Башар, Бахаров и т.н. Още по-смайваща е изродската вселена от - вампири, върколаци, Марвъл герои, кръстоски с насекоми, хибриди, зомбита, киборги и прочее творения на болни мозъци. Еле пък анимационните простотии - Спандж боб и други перверзии от този род. Еле пък интерпретациите на и без това макабърните Грим и Андерсен. Кой има интерес от тази промивка на мозъците ? Дайте малко класика бе!

Чудесно интервю, благодарения на честността и откровеността на интерюирания. Това е българин за ПРИМЕР.

Само една грешка е направил, да е интервю в бг вестник. На 55 човек няма много пред себе си в Америка където се разчита на свежа кръв кипяща нормално е човека да помисли и ако има възможност да се върне. Аз от тия дето знам че се върнаха в българия уж да си изкарат там старините, не съм чул мякой да е порокпцал и да е добре. Лично аз няма да се върна и на стари години, ще си седя където са ми децата за къв чеп да се връщам в тази опоскана държава с ориенталки манталитет и чалга певици

Защо влизаш в бг сайтове като не ти пука за България, а?

затова. Много глупав въпрос.

да не мислиш че знае английски?

лично па АЗ ми е през дедовия кво смяташ да правиш

Пич, не се връщай в тази държава дето си израснал,остани си в най-мразената държава,държавата с най-много престъпления, държавата с най-много расова дескриминация ,най-много откачалки, разбирай ненормалници с оръжия дето стрелят навред, държавата с най-големия външен дълг,държавата с население изкарано от инкубатор-прости и невежи, а ...и много бедни,защото American dream не е за тях. За тебе ли българино те умряха.

Статия с текст. С това се изчерпва темата. Хората говорят , говори и той човечеца , но никой от вас не пита що точно неговото говорене да четем , много мъка има по света Санчо ... Терминал(НО)2

Гледах филма. Хареса ми. Този герой обаче има доста минималистична роля, че връщах кадри за да разбера кой точно е. Репликите му се свеждат до 2-3 изречения за целия филм. Очевидно е избран заради акцента - играе руснак, което означава, че има шанс само за етнически роли.

Малка е ролята, но такъв е филма - концентрира се върху двамата главни герои. След тях най-много екранно време има жената на Тони и след нея е Олег (Маринов). Нищо лошо не мога да кажа за играта му. Не са точно две-три изречения, не че 10-20 са много де. Филмът наистина е чудесен. „Джо Пен“ Хахаха. А актьорът, който играе пианиста е онзи с калашника от Хищници. Чудех се откъде ми е познат.

Това е историята на много емигранти. Някои са били по лагери, някои са отишли с деца, без език и т.н. И много от тях са си стъпили на краката, изучили са децата си и помагат на близките си в България. Добра или лоше те не я забравят и не се отказват от нея, а се опитват да допринесат са каквото могат, колкото и да е малко за нейното по-бързо възраждане. Най-лесно е да кажеш - не ми пасва живота там, защото съм свикнал на по-уреден и по-лъскав и да се спасиш. Родината не е само семейството, заради което да се връщаш и да помагаш. Както и да е - всеки си има някаква философия, която му позволява да си живее комфортно и да се оправдава пред себе си и околните.

ей писвате ми с философиите си за Родината - как всички емигранти са неблагодарни, оставили скъпото си Отечество хора. Айде престанете да не правите разлика между Родина и управници. Значи като бягаш от комунистическите управници не си "предател, беглец" а си борец, а когато бягаш от "мутро-демокрацията" си неблагодарник и прочие... Мога да кажа че останалите в БГ които се "борите" с мизерията и живота вместо да бягате като лошите емигранти, сте просто едни престъпници, защото 10г не ви избирам аз от чужбина продажните управници, слагате 10г едни мутри и после ревете че не живеете добре ама се "борите" бе, ами каквото вие си надробите това ще сърбате,а не са ви емигрантите виновни, няма изгледи да се оправите колкото и от чужбина да наливаме пари в кухите ви тикви.

Човече, ти си offoff topic и off от всичко. Самият аз съм емигрант повече от 20 години, обиколил съм десетки страни и мога да ти говоря по темите, които зачекваш с дни. В случая визирам един определен човек и неговото изказване. Ако по някое време влезеш пак в час прочети и ще разбереш. Иначе става въпрос за обикновените хора и за тези борещи се със сегашната ситуация. И няма значение къде си, защото ако работиш само за един по-лъскав живот, не ставаш за нищо. И тук и там. В последните 10 години ти не си избирал управляващите, а преди това? Да не би царя, комунистите или ДПС да бяха по-добри? Малко късогледо гледаш, но явно толкова си можеш. Както и да е. Ако някой иска да направи нещо, ще намери начин, а ако не иска, ще намери оправдание.

Човек, Боко "печели" последните няколко избори с 30-на процента от има-няма 50% гласували. И от тези към 900 000 гласа поне половината са от държавните служитили, назначени от него и семействата им. И като сложиш корпоративния вот, купените и фалшифицирани гласове, сметката излиза. Като знам какви явни фалшификации стават в София, не ми се мисли какви са по забутаните места, каквато в цялата територия без 4-5 по-големи града. Освен това останалите избори са не по-малко отвратителни. БСП, искащи отново да станем руска губерния. Атака и ДПС, служещи на Русия също. Другите "патриоти", търгуващи с българско гражданство, природа и каквото докопат. Ужреформпааторите станаха патерица на Боко и сами се зачеркнаха от политиката. Да не мислиш, че е лесно на обикновения човек да се бори в тази обстановка? Насочваш негативната си енергия не към престъпниците, а към жертвите.

А с репликата "ти нали беше от източна Европа,значи можеш да играеш шах" направо изби рибата Да се смея ли да плача ли. Жорж Ганчев,имаш достоен наследник

Е добре де, успял си с няколко филма, ама това за Де Ниро ми се струва изхвърляне. Какво мисли за Тръмп хич не ме интересува, звяр е, като артист и едва ли е приритал да се снима с теб, така, че по-кротко, а и друго, не знам кога си си идвал в България, но ние тука не ядем доматите с колците.

аха, ам май за де ниро е приказката "никога не е късно да се орезилиш." цял живот работиш за реномете си и накрая с едно идиотско изказване о'сираш всичко. Да, лесно му е че го казва като си е изградил кариерата, а и защото в холивуд като плюеш по тръмп ти носи точки и току виж си се доредил пак до някоя роля и награда, та от чисто лицемерие и лична изгода защо да не поплюем. Та може да има полза за личната му сметка, но на мен ми писна всеки да се "издига" с такива начини или пък минавайки "по принуда" през леглото на определени "светила". Та за повече хора няма как да остане "звяр, като артист", но дребните душици може и да не забелязват простотиите му, особено политически, извън екрана.

Да не излезеш накрая ти дребната душица? Всеки има право, особено в Америка, да си каже политическите пристрастия. Те там от такива скандали живеят, но наш Ганьо да прави такива генерални изказвания, ами не му отива. Представи си утре му предложат по-главна роля, за много пари, но в главната роля е Де Ниро, как смяташ, ще откаже ли? Едва ли.

Чак толкова прости не сме. Хората вече имат интернет, търсят, проверяват, сверяват. Очевидно смята да се връща.

През 1977 г. "Ориент Експрес" спира да пътува до Истанбул... През България също...

През 1983-та, по случай 100 годишнината също има!

Аз имах предвид че по случай 100 годишнината пускат пак до Истанбул който логично минава през България. Това се случва 83-та когато и пише че с приятеля му се качват. Не твърдя дали е истина или поукрасено, просто точно тази година 1983 е имало пак "Ориент Експрес" до Истанбул.

Дали всичко разказано може дори теоретично да е истина - всеки си има глава на раменете, да мисли. Дано да си изработи собствен имидж. Към момента имитира и играе Джефри Ръш. Димитър Мартинов не изглежда така - има стари снимки, гледайте, преценявайте. И да не забравяме, че такъв драматичен и труден живот неизбежно се отразява на психиката.

Звучи като сценарий за филм. Важното е, че човекът е щастлив. Но, има неща за които не смее да говори, вероятно защото все някой трябва да защитава хелиууд. Нищо не казва за Сингър и педофилията. И това, че все повече хора се дистанцират и не гледат филми, намалява приходите. Странно ли е, че в индустрията повечето са евреи, явно са много талантливи!

Да, ок, защото Де Ниро хвърля боб да играе с тебе, много му е зор.

Браво!

Браво, страхотен човек. Не е за България явно - нито желан, нито разбран, нито оценен...

+++ Оценявам деликатната Ви ирония!

гледах филма и тоя скакалец имаше около 1мин. общо сцени хаха

Типично еврейско мушило......спасява се поединично и оставя в най-мизерните години възрастната си осиновителка да бедства сама в тия мътни години, в края на живота си, можеше да я прибере при себе си, но нали е велик актьор старицата ще го изложи на срам и посмешище. Иначе да е жив и здрав, да успява и да спи спокойно нощно време, че се е погрижил за майка си подобаващо....като благодарен син.

Един евреин и един арменец се съдили. Съдили се, съдили се и накрая осъдили съдията на 10 години...

много се ядосвам като прочета подобни проказки за "избягалите" българи и "оставените" бедни роднини пенсионери. Всички в БГ ненормално мислят че идваш в сащ и те посипват с долари, валята, валят. И никой не казва че започваш от 0, от НУЛАТА. Ходиш на училище, имаш дребна работа,големи сметки за наеми, кола по задължение, битови, и гледаш децата си без помощ..И никой не пита как си, имаш ли нужда от нещо. Та освен че 97-ма едва ли е толкова стъпил на краката си, едва ли я е "оставил." И нека видим какво са направили за жената останалите в БГ роднини - ами просто са и присвоили всички имоти и собственост, ограбили са я типично по нашенски там, и после по нашески плюят.

Страхотен! Объркващ и едновременно с това искрен! Думите му ... човек с визия и реално осъзнаващ света! Толкова истини за живота и това, което ни заобикаля, за преврата над качествените хора от тълпата. И не на последно място е късмета, който всеки има, но много от нас го пропускат!

избягал от българските комуноиди, но попаднал на холивудските комуноиди, много от които са педофили - де Ниро беше ползвал същата агенция за проститутки, която беше разследвана за това, че е наемала непълнолетни момичета за компаньонки....

Любо "Чука" Симеонов имаше повече реплики в Непобедимите от тоя шемет. И него да го пишеме успял

не съм харесвала де Ниро - физически ми е противен. Преди години в някакво интервю прочетох, че е дълбоко непочтен и някакси бях удовлетворена за мнението си - не, че това има изобщо някакво значение. Но сега - никога не е късно да ти лъсне........ Много ми хареса приказката - "ти нали си от Източна Европа, значи играеш шах". Е, достатъчно засега. Да е жив и здрав Димитър.

Аз пък харесвам Де Ниро. Вярно, че напоследък му се налага да играе в абсолютни бози. Май от "Жега" не съм го гледала в нищо свястно, а той вече стана архаичен филм. А това момче от статията няма къде да го видя, ама има .. смелост да дава мнение за неща, за които никой не му го иска.

Когато си на топло няма как да разбереш зъзнещите навън. Толкова по темата за културата и кой трябва да я предаде на новите поколения.

Трудно е да успееш сред такава конкуренция в Холивуд. А да станеш суперзвезда е съдба ...

Всеки има право да живее живота си както желае и да има мнение по всеки въпрос... дали е правилно ...всичко е относително...хубавото е че въпреки всичко е имал една идея повече от децата на социалистическото работническо семейство ..и го е използвал....

Този е барабар Петко с мъжете!

... ето ви един успял Българин...!!!!!! Така е в живота, с много труд и мъка, може и да се оцелее прилично...

... И НЕКА СЕ НАМЕРЯТ СПОНСОРИ И ДА НВАПРАВЯТ ФИЛ ЗА ЖИВОТА НА ТОЗИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН И УСПЯЛ БЪЛГАРИН - ДАЙ БОЖЕ...!!!!!!

Прав е човека, то няма как ''толкова прости хора толкова време да управляват държавата'' но пък то е отражение на всички останали, важно е да не се прекъсва контакта и взаимоотношенията със заминалите с техния опит и придобити знания по света.

Забележителен човек с удивителна история. А филмът е очарователен.

Този човек подхвърля имена на известни български актьори, с които е бил състудент. Независимо, че е приеман 2 пъти във ВИТИЗ, реално явно има само 2 семестъра в класа на Азарян. През 1982г. когато е приет с връстниците си Попйорданов и Шопов не е следвал, тъй като по време на казармата е влязал в затвора. Явно в 1989 г. е приет втори път, тъй като е състудент (по неговите думи съученик) с Камен Донев (род.1971г.). Учил е само първи курс, тъй като в 1990 г. остава в САЩ. Там, без да има съответното образование води актьорски курсове, на които се запознава с жена си. Чак на 45 г. (преди 10 г.) реално става актьор. Малко биография ала Жорж Ганчев. Абе, да е жив и здрав.

на теб какъв ти е проблема? ... Знаеш ли колко хора успяват без да си завършат висшето образование. Да спомена само Стийв Джопс...

Джопс - мопс, едва ли има основа за сравнение с този (за Стив Джобс дори аз зная) световно неизвестен момък!

Като гледам състоянието на нашето кино, а и актьорската игра на повечето ни „звезди“ много добре е направил. Само като се сетя за пословично некадърното озвучаване на българските продукции. Или за козела, на когото платиха 70 000 лева заплата...

На 48 49 години става а не на 45

Хвърля-маже, ама ето го по кината до Виго и Али, а наш'те халтураджии световно известни от Силистра до Кулата хаха. На 55 години става известен, а тука съучениците му измират на по 45-6 от алкохолизъм и депресия!

безкрайно съм възхитена как наплю Де Ниро, не мога да повярвам че някой в Холивуд ще посмее да критикува Де Ниро. Аз винаги съм имала симпатии към този гениален артист, но от това изказване за Тръмп толкова ми падна в очите че не искам да гледам нищо с него, отписан е завинаги. А ако в Холивуд надушат нашия човек че има симпатии или толерантност към Тръмп не ми се мисли. Там тия се оказаха откачени либерасто-демократи, объркаха цяла Америка с лавинообразна скорост, това е тумор с метастази вече. Успех на нашия герой, радостно е и че лицемерието на Холивуд не го е заразило.

Е, то е защото Де Ниро не ползва български и едва ли някой ще седне да му превежда мнения на...

Тоя си е пич отвсякъде, че и успял в живота. Жив и здрав!

За мен, да говоря от любезност по 2-3мин, да наричам "приятел", този с когото събеседвам 45мин и да се крия по кьошетата да изпуша една цигара, поражда в мен, същите чувства, каквито са се породили у главния герой на интервюто, при вида на българската действителност. P.S. И когато е дошъл от такова разстояние, след толкова години, не му ли се иска да застане пред една пълна зала от млади артисти и да изнесе лекция, пък била и тя безплатна....... всички знаем, Койна Русева и Стефан Вълдобрев, но него не, в България, все още, по заможния плаща сметката на масата, резспективно, ако Той, пие с Доналд Съдърланд, плаща Доналд, а дали е било така ... ? Оставам със смесени чувства от статията, има разочарование, но и уважение.

Пенчо, бре, учи... български!

Само дето тия филми не се харесват от масовата публика, а от шепа "разбирачи".

Това не е точно така. Страни като Франция, Германия, Скандинавия, Испания, Италия не могат да си ползволят спектакли със 100 милиона финансиране и хората са свикнали с такъв тип филми. Обикновено там такива ценителски продукции жънат голям успех. Азия също е чудесен пазар за тях. А масовата публика е нормално да не ги харесва - тя иска Аквамен и Трансформърс, експлозии и убийства, просто различна целева група. И един такъв филм ще се харса на 90% от хората, които биха го гледали. Един филм като Трансформърс ще се хареса примерно на 50% от тези, които са го гледали, но на продуцентите целта им не е да се хареса, не е и да отвори нещии ощи, не е и да разкаже една история, а просто да обере бокс офиса.

Впеатляваща житейска история, почти готов сценарий за филм. УВАЖАВАМ хора като него, които са се преборили успешно с не малко трудности (и в НРБ, и в САЩ) и са се реализирали. Имал е кофти късмет да го заловят при опит за бягствво и ИР (измяна ха родината-така наричаха през соц'а тези които не желаеха да живеят в соц'рая, и бягаха от него). И аз съм ИР (с 3 годишна задочна присъда, анулирана след прехода). Само че бях достатъчно умен да не рискувам нелегално минаване през българската граница. До 68 г' позволяваха пътуване през Югославия до соц'държавите (Чехословакия, Унгария и Полша). През югославската граница до Италия беше много по лесно.

И след 1968 г. позволявах пътуване през Югославия! Аз лично съм пътувал с влак до ГДР няколко пъти!

Интересно четво ... Трябва да помисля известно време, за да напиша коментар

все с тия глупави въпроси - ще се върнете ли ама кога. че и по няколко пъти ги повтарят. въртят от тук оттам.Ами няма да се върне, за какво, за простотията, порутените сгради,мръсотията, отношенията между хората. И аз не мисля да го правя.

Интересен разказ, макар и доста поукрасен. Харесва ми, че българин е постигнал успех в Холивуд, но не ми харесва типичния за емигрантите ни негативизъм спрямо всичко българско, а и по отношение на страната-приемник. Доста се е борил, явно е чаровник, щом жена му го е издържала 17 години - за американка това е подвиг! Ще гледам филма с интерес. Междувременно оставам със смесени чувства.

Добре, че е Бог Защото, ние, хората, като мухите, имаме много ограничено виждане

къде е Де Ниро ,къде си ти?Сламата по ушите те определя като пич със самочувствие.По полако де.

Всъщност, човека за много неща е прав!

От ден на ден Дир.бг все по тъп и скучен

подобни статии не са за простаци ..чети си за Русат Златка и Николета. Ай бегом марш ...