Камлеш Барвал: Правилното дишане лекува

Здравето не означава просто здраво тяло, а да имаш и щастлива душа, а йогата дава точно това - радостен дух в здраво тяло, каза пред БГНЕС йога инструктурката Камлеш Барвал.

Обратно в новината

Коментари - Камлеш Барвал: Правилното дишане лекува | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

беше наистина прекрасно :)

Колко прекрасно знание :)

Практикувам йогийско дишане вече няколко години и забелязвам голяма промяна в живота си!

Пробвах го този курс и аз и за първи път съм наистина доволен от йога, за първи път учителя да не ми се нерви и да настоява как било най-правилно. И пак бих отишъл на курс с тази учителка, дано да има.

Шри Шри йога е уникален курс, а Камлеш е най-лъчезарната и и внимателна йога учителка, която някога съм виждала. Йога е единство между тялото и дишането, което ни помага да опознаем себе си по-добре, да усещаме тялото си по-добре. Затова си мисля, че йога е з всеки - всички дишаме и всички имаме тяло... тогава защо не?

напълно съм съгласна - практикувам наученото от арт оф ливинг и се чувствам страхотно :) - йога, медитаця, дихателни практики ни дават баланс и удовлетворение в живота. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мисля ,че многото приказки не водят до нищо!Хората ,който са търсещи и умни усещат със сърцето си какво да направят.А Камлеш е невероятна учителка,най доброто което всеки от нас може да си пожелае.С такъв човек няма начин да не намериш себе си и баланса между тяло и дух.Практикувайте йога,не говорете празни приказки.

Много хубаво видео :) чудесно изказване :) обезателно ще го пробвам :)

Уникален човек и съветвам който не се е запознал - да го направи при първа възможност. Има много неща които можете да научите от нея, дори и да си мислите че тези неща сте ги чували вече, чели и ги знаете. Просто опитайте и ще разберете за какво говоря.

Имах честа да бъда за втори път на курс с Камлеш. По-невероятно приятен и забавен начин се научава толкова много за йога.Ако до сега крачех уверено по стъпалата на йога,то последния курс Шри Шри Йога 2 за мен беше,като транплин. За четири дни научих толкова много,колкото никога до сега през живота си,за всичко,за което си заслужава да се живее,като ЙОГИН.БЛАГОДАРЯ ТИ КАМЛЕШ

Йога не е просто практикуване на физически упражнения за хубаво и стегнато тяло. Йога е нещо много повече - единение с нашата истинска същност, с онзи безкраен източник на сила, енергия и ентусиазъм, който е скрит дълбоко вътре в нас. Именно йога ни учи как с помощта на дишането да намерим баланса между тялото, ума и духа. Камлеш е невероятна личност и изключително вдъхновяващ учител. От нея научих, че йога е начин на живот и че щастието е сега, във всеки един момент...животът е СЕГА! Благодарна съм, че я срещнах! Благодарна съм, че съм част от фондация "Изкуството да живееш". Препоръчвам на всеки да се докосне до това знание и да изпита ползите от дихателните и йога практики, преподавани в курсовете на фондацията!

Уникални статии за йога има тук: link

Току що завърших курс по йога при същата учителка - невероятна жена с изключително силно излъчване. Отнасяше се към участниците в курса с много нежност и доброта. От 3 години се занимавам с йога практики и по-специално с дихателните практики преподавани на курсовете на Изкуството да живееш, към която организация е и тази учителка. Въздействието им наистина е много силно - физически съм по-здрава, психически по-стабилна, по-леко се справям със стреса в ежедневието. Отделям около 30 минути на ден за тези дихателни техники. Достъпно е за всеки. И се чувствам много по-млада от колкото преди 3 години.

страхотна учителка. препоръчвам на всички да изкарат курсът изкуството на дишането част 1 към фондацията Изкуството да живееш

йога е единство с реалността, с това което е в нас и около нас, единство с нашата духовна сущност. когато сме свурзани с този беркраен извор на енергя, тогава истинското и дулготраино щастие не е абстрактна идея, а се превруща в наше личностно преживяване. групата от арт оф ливинг е много готина. одобрявам и препоручвам! успех в начинанята, прятели! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Йога е стил на живот ,дисциплина за здраве и щастие. На милиони е помогнала ,помогна и на мен. Какви са тези негативи от хора уж интелегентни.То то такъв си ни е материала.Видим ли нещо по хубаво от нас или непознато и започваме да бълване. Не я познавам тази девоика но има страхотно излъчване и е много естествена. Дано и аз нчкога да изглейдам като неч

Йога е за всички. Щом аз мога да практикувам - йога е за всички.

Съгласна съм с всичко написано. Ако не беше тази йога, аз щях да съм болна пишеща и пиеща развалина още преди да съм станала на 30 г. Радвам се, че съм проявила разума да се докосна до това. Благодарна съм за това, че намерих силите и желанието да променя живота си.

Основателят на Шри Шри Йога технката и Сударшан крия е Шри Шри Рави Шанкар. Той е една уникална личност, която познавам лично. Той няма нищо общо с така наречените шарлатани. Йогата е помогнала на милиони хора да са по-здрави и по-щастливи, включително и на мен.

Абе тоя Шри Шри учи хората че бил бог, като толкова ви е акъла да се връзвате. Йогата е за зарибяване да паднете в лапите на сектата им.

Кога и къде прочете това? Не разпространявай клевети, моля! Толкова е земен, толкова е детински чист и отдаден на мисията си за доброто на хората, но само който го е виждал лично, знае.

Йога не е за всеки! Не бива човек да се впуска през глава в следване на всеки наставник, а трябва да практикува с години система, която му се отразява благотворно. Играта с праните може да доведе до лош изход, като най- лошо е отключването на Кундалини от неподготвени хора - резултатът може да е спонтанно самозапалване.

Не съм чувал за такива случаи, но в историята има документирани случаи на странно самозапалване на хора, за които не пише някога да са практикували йога. Има описан един неотдавнашен в САЩ на красиво младо момиче, което няколко пъти го намират тежко обгоряло в леглото й без да има каквито и да са следи от пожар наоколо. Съответно след третия път се свързват с един от най-известните хипнотерапевти и психолози в САЩ, защото няма никакво разумно и логично обяснение за ставащото, нито пък тя самата можела да го обясни. И се оказва, че момичето преживява отново и отново пожар от свой минал живот, в който са изгорели нейните близки, а тя е тръгнала да ги спасява, но не е успяла!

Всъщност това не е точно самозапалване, а преживяване от душата на отдавна отминали събития. То обаче показва огромната сила на ума, способна да предизвика тежки поражения на тялото без никакви външни влияния.

Да ви имам ноовината! Защо не си наречете рубриката КЛЮКИ? Не изкам комисионна.

Много глупости се изсипали тука повод на най-великата система за човешко самоусъвършенстване. Колкото до дишането, жеата си е съвършено права. Това е наука, която се овладява в продължение на дълги години и влияе най-вече върху функцията на всички жлези с вътрешна секреция, а от там и на тонуса на целия организъм. Както между впрочем и асаните. Но за тази цел е необходимо да се преминат първите две стъпала яма и нияма. Т.е. най-малко толерантност и желание да се вникне в това, което те учат, нещо което не виждам в многобройните писания тука.

Че тук да не е пълно с йоги, та искаш яма и нияма :) Хората си живеят така, както им е кеф и така си и дишат. А някои се правят на много духовни, пък егото им надуто като балон :)

Народа - прост, живота - тежък, скучен.... - Вапцаров Какво му разбират кухите лейки на такъв народ от йога. Тия изобщо не вдяват за какво иде реч....

Таман направих една асана и са сханах, нещо си разтегнах краката. Ся какво да правя ?

вижте тази кака, сега и вижте пламъка в очите. сега вижте очите на нашите политици и откриите десетте разлики :)

Аз бих практикувал с нея Кама сутра.

Явно големи връзки има тази секта след като й отделят първа страница в дир-а. Да му мислят наивниците йога-ентусиасти.

Има голям смисъл в източната философия .Но скоро попаднах на предаване по Неш.Географ. в което вярно че ставаше въпрос за странностите по света ,но това което видях ме потресе .Ставаше въпрос за крайните джаонисти или един вид крайно изповядваши будисти, които оставиха възрастна жена да умре от глад и жажда .Вярно е че жената беше решила сама всичко , но що за религия е тази която не проявява и капка милосърдие и оставя човек да се унишожи по този крайно мъчителен начин .В основата на всяка религия изключаеме сектите стои милосърдието ,всяка религия учи хоратя как да живеят в хармония с себе си и околните .Но такива актове на жестокост може да те накарат да се отречеш от всичко .

неш.географ е безплатна телевизия /доставчиците на ТВ не плащат за нея/. Винаги когато срещна нещо "безплатно", се мъча да разбера ЗАЩО. В страната на бизнеса - безплатни работи няма. Всичко което се излъчва там е платено от НЯКОЙСИ. Защо тоя НЯКОЙСИ ще дава пари на вятъра? А "който плаща - поръчва музиката" беше казал някой.

Да помагаш на някой, който не иска помощта ти по същество е грях. Как би могъл да си сигурен, че реално му помагаш е не му пречиш да се реализира някакъв свой съкровен замисъл? Примерно виждаш едно горко малко котенце, високо на някакво дърво, мяука тъжно и му помагаш да слезе на земята, след малко минава кола и го размазва на асфалта. Или спасяваш птиче от лапите на друга котка, а то се оказва с някаква рядка зооноза, която тръшва всички птици в околността и два пъти повече хора.

Много е лъчезарна наистина. Обикновено йога-гурутата изглеждат едни много мъдри и дистанцирани на снимки. Недостъпни някак си. А на тая й вярвам, че е щастлива.

Такава е. :)

една йога ученичка би влязала в добра употреба :))

Простотията на българЯта ражда ненадминати смешки, му-ха-ха-ха!

ммм...да, такива като теб...му..хаха..

Пишете статии, че дишането не знам си кво си. Водата подмладявала. Да не стане пак виденова зима??? И да караме на прясна вода и чист въздух???

Всичко това, дето го пише Камлеш Барвал го владея и без йога. Някой наричат това автогенен тренинг. Може да бъде и самовнушение. Това е тренировка на начина на мисленето и не виждам нужда от кръстосване на краката. И от учители, който да ме учат на неща, които се подразбират от самосебе си.

Всеки търси начин да бъде щастлив...и очевидно за нея йогата е бил начинът..само не мога да разбера как може да има толкова пишещи тук, които отричат йогата, смятат я за секта и т.н...някога да сте прочели нещо повече за това, да сте я практикували, за да знаете за какво говорите?И да, дишането помага, и това не е само теория...само че то трябва и човек да чете, не само да пише простотии по форумите.

IOGA е нещо изyмително !!! Hооо необходимо е да играеш иога, за да разбереш какво точно означава иога ! иогата е здраве, радост че си жив, щастие и красота ! чрез иога човек се променя в наи-добря смисbл. Hо, за да го yсетиш необходимио е да се задалбочи човек в това велико чyдо ! Kазвам го всичко това от опита, които иMам вече 40 години заниманuя с иога. Oт 1999г cе занимавам с вис6а човешка дyховна иога ! или по-точно "човечество, просветление, лUбов" Bелико yчение !!!

Сега вече, след като разбрахме колко си велик, можеш да почнеш да дишаш нормално. :)

Не е лошо и да се научиш да пишеш правилно ;-)

ам, много дребни дъшици има тък ! когато клавуатърата е само на латиница, така може да се пише! аз нямам проблем ! казват, че добре се справям с англиискя език, дори и с испанскя ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Йога е велика наука, но човек трябва да внимава с гурувците!

Yчителят по иога просто се избира. kогато човек се интересyва винаги намира подходящя Yчител !