"Disney" отговори на критиките на Питър Динклидж за "назадничавия" римейк на "Снежанка и седемте джуджета"

От киностудиото заявиха, че ще "избегнат затвърждаването на стереотипите от оригиналния анимационен филм"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво общо има между джуджетата - митични или приказни създания, и реалните хора, имащи нисък ръст поради различни причини, освен ръста? Или този се мисли за джудже от приказка? И филмът очевидно трябва да се казва "Мургавелка и седемте джуджета"

Комплексите са общи.

Този стелиан пише като журналист от Работническо дело. Появява се статия, в която с оплюва запада, нещо случило се там , нещо, вършещо се там , без да ни казват какво ( не че западът е цвете, де). Та и Стелян- - някой казал нещо - но какво става във филма, кое как е било и как не е спазено - ни дума. Предполагам, яе и Стелян не знае, изисква труд да проучи за какво пише. затова директно си преписва.

Много джудже, малко Снежанки...

Идиотията превзе света! И няма излизане от тая помийна яма!

На коментиращите май не им достига умствения капацитет, за да проумеят цялото му изказване. Той буквално нарече Дисни лицемери, защото компанията се прави на много прогресивна като нае латино-американка да играе Снежанка, а пък продължава да представлява джуджетата в лоша светлина(нали уж са прогресивни). И Дисни в момента гледат отново да направята опита да се анаправят на голямата либерална компания.

Викаш, вместо джуджета, да сложат великани ?

Не, казвам да не четете между редовете, а да видите, че по този начин той иска хората да видят лицемерието на Дисни и надявам се, че след провала, който ще е този филм, Дисни се откажат да правят повече римейкове.

Едно време Хитлер и цурквата са горили книгите, които не им харесват. По наше време имаше книги, забранени за четене. Сега просто ги пренаписват.

Още един нарцис и парвеню.Не знам докога ще продължава пробутването на подобни имбецили с мани яза величие и непогрешимост и насаждането им, като нещо велико.

поредният комплексар. интересно ми е защо се върви към това да се срамуваш че си бял, хетеросексуален, работещ и плащаш данъците си човек. ЗАЩО? интересно ми как би реагирала цялата паплач ако се изиграе филм за Мартин Лутър Кинг, само че от бял актьор. заради шепа НПО-та целия свят страда

Расизъм. Снежанка. Бяла и то жена! Срамота! Снежанка трябва да се изиграе от транссексуален гей с азиатски и африкански родители, отгледан от смейство в Швеция, живеещ в Индия с ръст под 1.5 м и омъжен за представител на LGBT.

Остана едната утеха, че Снежанка е все още жена.

Kenn1111

Все си мислех че снега е бял а то...бил бозав поне според Дисни.И тая приказка ще осерът.Добри че авторите не са живи на любимите ни приказки и да гледат тая гавра с творбите им.

Тъпото джудже приказва, докато е джудже. Нищо не може да промени този факт. Също така, това е приказка. Ако се чувства много засегнат, да ходи на майната си. Снежанка може да я сложат някоя от остров Тамбукту а седемте джуджета да са седмината по ниски от нея негър, китаец, мулатка, македонец, Питър и чифт мъде.

Саше, Саше...

2 чифта, иначе не излиза бройката..

Значи джуджетата ще са: арабин, негър, азиатец,два мелеза и още две от непределен пол,снежанка мексиканка а злата мащеха хермафродит,според ДРИСНИ

Не мислиш прогресивно. Естествено, че злата мащеха ще е някой лош, бял, хетеросексуален мъж, който ке иска да отрови Снежанка, а иска да я оноди...

Идеи за следващ римейк: Правите снежанка азиатски трансджендър шимейл. Махате злата мащеха - ето това вече си е назадничаво. Сменяте седемте джуджета с трима великани с големи... боздугани. Може и тях да омешате с цветовете да няма сърдити. Слагате ги би, за да има екшън и готово.

Има вече такъв римейк. В Порнхъб.

А фон ден Лайден като мащеха? Или новата майка, много загрижена?

Аз допуснах, че са избрали цветнокожа Снежанка. Така или иначе, нищо не ми стана ясно от статията.

Злата кралица ще е бяла !

Направете Снежанка мъж ,а джуджетата великани. Да ви ................

да не е единствен, да вземат Путин вместо него, тъкмо ще повишат и интереса.

В приказките джуджета, елфи, гоблини и други приказни създания са отделни раси... а не хора с някакво заболяване, айретен че цветът на кожата на Снежанка е първопричината за името и. Но виж в приказката за Мургавелка... джуджетата може и да са хора, а Динклидж е в правото си да се сърди;)

Тошо, ами щото по негово мнения историята не трябва да се разказва изобщо наново. Защото е джудже и се обижда от приказката явно.

Евати словесния буламач.

Абсолютно... Пърово прочетох статията в Яхууу на английски и не разбрах какво е трябвало да се направи относно джуджетата. После виях тук и от любопитвтво се надявам да ми се разяснят нещата на роден език нооо, все още нямам идея какво толко е казал. Очаквам коментрарите от рода "ми щото си тъп" .

Ама тия проблеми са далеч от проблемите на БГ обществото и не се коментират та затова повечето хора и се чудят ква му е драмата. Драмата му е , че в екраницациите по приказките ,джуджетата (в западните общества е обидно да наречеш някой с нисък ръст или някой с неговото генетично състояние джудже, нещо като да кажеш нигър) са традиционно представени като глупави, леко ментално изостанали, живеещи по пещери , назадничави същества, което се проектира от екранизацията в реалния живот върху хора като него и на тях се слага етикета втора ръка хора, непълноправни членове на обществото. Това му е драмата, че за снежанка , която трябва да е бяла като сняг, са се извъртяли на 180 за да са политкоректни и са турили църна латиноска, а джуджетата са ги оставили със същия стереотип - някакви западнали същества , живеещи по пещерите

Стигнал си неОсъзнато но донякъде. Именно подмяната на същността е причината за изявлението на Големият по Талант актьор. По-горе обясниха: в ЕВРОПЕЙСКАТЕ представи горските същества не са хора а други създания със СВРЪХСПОСОБНОСТИ. Метални и физически. В това се състои силата на приказките на "Братя Грим" - СИЛАТА на ГЕРМАНСКИЯТ ДУХ. Братя Грим творят същото, както Вагнер, но чрез приказки. В Израел Рихард Вагнер е ЗАБРАНЕН за изпълнение....в кибуца САЩ правят по-омерзителното, ПОДМЯНА НА СЪЩТНОСТТА.

което казваш е така по принцип, но забравяш една малка, но много съществена подробност - въпросните адаптациите на Дисни по братя Грим, за които става въпрос, не са правени в Европа за европейците и не са свързани с европейската културна история, а са правени в САЩ, за американското общество и точно в тези филмирани адаптации става въпрос за стериотипизирани образи на джуджетата като малки весели глуповати създания, които нямат нищо общо със силния германски дух, представен от идеализирани свръхестествени същества. Същата работа като Санта Клаус на Кока Кола, който няма нищо общо с германския му или като цяло европейският му първоизточник.

@до "МИ НЕ" (нерегистриран) Вагнер - забранен в Израел?!? БИЛ е НЕФОРМАЛНО забранен, до 2001-ва, когато гостуващият берлински оркестър "Стаатскапеле", с диригент Даниел Барнебойм изпълнява увертюрата към "Тристан и Изолда". Спорове по темата все още има, но след този случай Вагнер вече не е persona non grata в музикалните среди.

Даниел Баренбойм е АРЖЕНТИНЕЦ. По рождение и мъж на Елена БАШКИРОВА. Точно за дирижирането, споменато от Вас, Баренбойм имаше ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ проблеми със Световния Еврейски съвет и за малко да не получи престижната награда на годината давана на деня на Ханука за Принос в еврейската култура. https://detaly.co.il/eto-ya-zapretil-ispolnyat-vagnera-v-izraile/ В Израел има "нагласен обществен консенсус" относно музиката на Вагнер.