"Disney" отговори на критиките за предстоящия игрален римейк на класическата анимация "Снежанка и седемте джуджета", отправени от актьора Питър Динклидж, познат с участието си в сериала "Игра на тронове". Неотдавна артистът заяви, че новата игрална версия на лентата от 1937 г., базирана на едноименната приказка от Братя Грим, е "назадничава".

От киностудиото заявиха, че ще "избегнат затвърждаването на стереотипите от оригиналния анимационен филм".

По думите на Динклидж от компанията е трябвало да преразгледат проекта.

"Бях малко изненадан от факта, че бяха много горди да изберат латиноамериканска актриса за Снежанка", каза той за подкаста на Марк Марън.

Актьорът с нисък ръст, който участва в предстоящия филм "Сирано", страда от форма на нанизъм, наречена ахондроплазия.

Снимка: Getty Images

"Вие сте прогресивни по един начин, но все още разказвате тази назадничава история за седем джуджета, живеещи в пещера", продължи Динклидж, и допълни: "Те бяха толкова горди с това. С цялата любов и уважение към актрисата и хората, които смятат, че постъпват правилно, но аз просто си казах: "Какви ги вършите?"

В изявление от "Disney" уточниха, че игралният римейк ще бъде актуализирана версия на оригиналната анимация от 1937 г.

"Предприехме различен подход към тези седем персонажа и се консултирахме с членове на общността на хората с нисък ръст", се посочва в изявлението, предава БТА.

"С нетърпение очакваме да споделим повече, когато продукцията влезе в производство след дълъг период на подготовка", казват още от студиото.

Снимка: Getty Images