Дойде време за детските градини. Ами сега?!

Как да не си оскубем косите, когато кандидатстваме за общинско детско заведение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някои, които имат повече точки, се борят за желаната градина. Повечето се молим за някоя приемливо удобна като местоположение

Първо не знам защо се цитира като проблем на майките след като детето има два родителя, второ трябва или за всички да осигурят градини или да ги закрият всички, защото така излиза, че едни плащат децата на други да седят в тези градини.

Може би защото майката е тази, която не знае дали ще може да се върне на работа или ще стои още една година в майчинство. Стигне ли се до частна градина, очевидно и двамата родители ще се включат в плащането на средствата.

Помощник възпитателките имат ли дипломи за средно образование каквото е изискването и дали някой проверява това в провинцията при цялото ни уважение.

За провинцията не знам. В градината на децата помощник възпитателките изглеждат обикновени жени, децата наистина ги обичат. Не бих си помислила, че може да нямат средно образование. То днес освен римляните кой друг няма. (Не че не познавам о такива със средно.)

Пишеш в женски род а си се нарекло мен какво друго да говорим.

И защо смяташ, че нямат? Законите в България са еднакви за всички. Мислиш ли изобщо, че някъде изобщо ще на значат някой, ако няма средно образование. Има дори и такива с висше. Изобщо влизала ли си в детска градина или училище в провинцията? Аз съм влизала в много. Има такива в пъти по-добри от някои столични например. Същото е с качеството на работещите и с децата в тях.

...да му мислим ние - БЪЛГАРИТЕ!!! Циганите са с преоритет!

Хайде другата седмица една фотосесия по жартиери, моля те.

Има я в порнхъб ;)

Виновни за тази ситуация в София са всички досегашни и сегашни управленци (БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!),които раздават строителни разрешителни за жилища на тптан,а никой не се замисля за обслужващи заведения,вкл. и детски!А въпросът може да се реши ударно за 5-6 месеца и да бъде затворен завинаги,ама.....

Нема страшно, после ще дойде време за гимназията, после за университета, после женитба и накрая знаете какво. Важното е да се вдига шум да се шашка народа.

Не се шашка народ. Влизане в ясла в София е адски трудно. В градина една идея по-лесно. За някои райони влизане в кварталното в първи клас е предизвикателство. Влизане в университет е пей сърце.

България има територия от 110 хил. кв. км. ! България е намаляла с близо 1 милион за последните 30 години … Добрич, Шумен, Сливен, Плевен някога бяха градове с над 100 хил. жители, а днес паднаха под тази цифра. И докато в цялата държава населението се топи, то София подобно на тумор не е спирала да расте. Населението на цяла Северна България(половината от територията на държавата ни), вече е колкото това на София. Варна се опитва да повтори "опита" на София, като засмуква населението от Източна България. Докога ще продължава това безобразие ???????????????

И какво ти е виновна София на тебе и съселяните ти, че сте неграмотни и мързеливи алкохолици, от които и чеп за зеле не става ? Кой ще ви вземе на работа ?

Пред 130 години Средец(София) е била 18 хил. жители. Ако предположим, че половината са били жени, то излиза че 9 хил. шопкини са родили 2 мил. днешни "софиАнци" …. или всичките включително и ти/или поне твоите родители/, са от "неграмотни и мързеливи алкохолици" ...

Уточни за кои села говориш, селянино софийски - за Красно село, за село Княжево/Клисура е селото/, за село Надежда, за селата Връбница, Илиянци, Обеля (с махала Модерно предградие), за село Слатина и т.н.

Вие пак измествате нещата. Няма значение кой къде се е родил или кои са родителите му. Значение има какъв си сега. Защо няма заводи по провинцията ? Няма кой да работи, затова. Селяците мислят, че под 4000 заплата е измама и предпочитат да седят по кръчмите. Странно, същите селяци като дойдат в София изведнъж стават трудолюбиви. Затова фирмите са в София - там има кой да работи. А при вас, на село - няма кой, вие ще саботирате работата. Станете дисциплинирани и работливи и фирмите ще дойдат. Кой е луд да се тъпче в задръстванията в София, ако на село е зелено и чисто. Ама само се вайкате, че София била тумор. Вие - мързеливите и мрънкащите, вие сте истинския тумор !

Ай сега ела да ми обясниш в ЦДЗ 100, на ул. В.Търново ще се класираш с тези локуми? като живея на Оборище, и не ползвам нищо? А и другите две заведения или са далече или имат "добра" педагогическа и материална слава!

Живея срещу държавна детска градина в София.Никога няма да си изложа собственото дете на такава злоба и агресия каквато виждам и чувам ден след ден.Проблемът е че и в частните ясли могат да се промъкнат такива пегадози,които мразят себе си и най-много мразят деца.

Не знам защо има толкова минуси- навярно много ги е срам педагожките че е такова положението, но за съжаление по децата се крещи непрекъснато, бутат ги, щипят ги и постоянната вербална агресия е факт.Писах, снимах естествено на никого не му пука, а най-малко на родителите.Дори тези от Бургас на които им показаха записи как децата им ги бият всеки ден - продължиха да си ги пращат в същата градина.Българска майка#най-добрата майка,а?

по лесно, безболезнено и безопясно за детето е, да смени държавата. Така няма да бъде изложено на злобни лелички, на необезопасени детски площадки, на липса на обноски и възпитание, крясъци и бой за който не спи... много по-лесно е

А какво се случва когато някой (новоизлюпилата се директорка) е решила,че няма да има опашка за деца по социален критерии (многодетни семейства)? - ми просто отиваме в друга детска градина - нищо,че живеем на минута пеш от въпросната (и то не само по документи) ,нищо че и двете ни по-големи деца са били в същата градина.

Колко деца има в общата опашка, че да няма в социалната? Защото 30% от всички места са за социални критерии. Това се прави от програмата, не от директорите.

И аз малко късно осъзнах, че детето ми е родено под щастлива звезда, защото не го приеха. Заради това напуснахме страната. Сега ходи на градина с 10 деца в група, извеждат ги по 3 пъти на ден, има 3 учителки и т.н.

И ние сме от чакащите. Големи глупости са. Хем няма деца ама все не достигат детските. В краен случай на частна или кооператив. Успех на всички

Това с детските градини се прави нарочно по либерално демократични подбуди и така хората от сметки и проблеми да нямат време да се огледат и да променят живота си към по добро.Половината българи напуснаха страната и пак няма места в детската държава.Работодателите щели да внасят други хора.

Това кой го написа? Много добре разяснено, но.... нещо местоположение, град, държава? Как не ви е неудобно. Демографска криза, отлив на хора към други държави, а толкова много деца, чакащи за детски градини. Къде бре, ааааа, в София. И защо, защото цяла България се пресели тука. А ние, дето сме родени тука, какво да правим.

Радвайте се, че сте родени в София. А ако живота там не ви харесва, си изберете някое друго място в България или по света и започнете отначало.

Бай Ганьо дойде от село и ме праща да си ходя? Ти сериозен ли си? Продадохте си нивите без пари на олигарси, а сега мрънкате, че нямало работа. Селенджъри прости, има кореняци в София в една детска градина по 3 поколрния и повече, а няма места щото ни нападнахте, като мигранти.

Важното е, че за управляващите има апартаменти. Пък и да се радваме, че с наше пасовно съдействие имат пари да плащат по 40 000 лв. годишни такси за децата си.

Хайде стига вече, цяла България дойде в София и още имате претенции. Всичко Ви е криво на село,

но и ти си от село и всички други които поставят въпроса така

Айде сега върнете българите от чужбина.Или така ви изнася!

Ако в България се получаваха европейски заплати и имаше повече възможности за гъвкаво работно време нямаше да има толкова належаща нужда толкова много деца да бъдат записвани на ясли и детски градини. Особено когато са още на 1година.

Натали аз и много други българи работим за много пари тук в България.Обаче работим наистина, а не си стоим с ръчички в гащите като типичния български професионалист, който не умее нищо,а знае само да лае.За професионалистите работа има.

Ей като някой напише колко много работи пък всички други нищо не правят направо побеснявам.Някак си много лесно обобщи и се похвали че взимаш добри пари ,но знаеш ли на никой не му дреме за такива като теб!!!

Не казвам, че няма работа. Има достатъчно. И за мен има. Казвам, че когато една жена работи 10-15години да кажем за нормална заплата, ще може да спести толкова, че да не е проблем когато стане майка да не работи известно време, а да си гледа пълноценно детето.

Мила Натали, Работя за английска заплата. Държавна детск градина няма. Платено майчинство на 90% е 6 седмици... Частната детска градина е 90% от заплатата ми... И пак детето ми е по-добре от БГ държавна градина! Аман от гледане само на ЕЮ заплати и пренебрегване на ЕЮ разходи!

Тази статия за София ли се отнася или за България?

отнася се за терминал 2