Коментари - Джеймс Хетфийлд: Когато съм щастлив, пиша най-тежките рифове | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май отдавна не е бил щастлив..... рифовете му бледнеят ако последните няколко албума.

Металика са истинско явление в съвременната музика и най-вече, в метъла. Изключително талантливи и креативни. Спокойно ги слагам на 1во място в метъла, макар че много други може и да го оспорват. Велики са, концертите им са истинско преживяване. Великани! Нямат слаб албум.

чичо Ози! и Black Sabbath и Led Zeppelin! Disturbed са добри ученици! Metallica- стават!

Мейдън, Джудас и ДиСи нямат слаб албум. Металика има пък само 3 албума дето са яки - 1983-1986. Иначе жив и здрав да е Джеймс!

Изтриха ми коментара за статията,защото смятам че заглавието "Господарят на куклите" на английски "Master of puppets" е лош буквален превод. По правилно е да се преведе "Куклуводът" а във връзка с идеята на албума да изобличи формите на манипулация и контрол над хората като дрога,войни,власт и корупция превода би следвало да е "Този, който дърпа конците" Metallica 1981-1990 R.IP

Металика е явление от Америка и не е коректно да се сравнява с европейският метъл. За мен по отношение на Европа по-добри от Хелоуин няма, а в Америка по-добри от Металика няма. А, ако говорим за рок и хардрок, то Пинк Флойд, които са британци, са най-най от най. Цепелин неме радват, но са фактор, който не мога дажси обясня с моя слух.

Има много групи със собствен стил.. найтуиш примерно са царе на Ре минор скалата...

Ама, все пак са от Европа, ако не се лъжа Финландия.

Deep Purple също са мн.добри,но Меtallica is the best

Мотаех се безцелно на летището в Бостън, Логън докато ми дойде времето за полета, който щеше да ме отведе до летището в което ме очакваше презокеанският полет към Европа. Бях си платил за първа класа, с идеята, че не ми се пътува до тлъста поне 150кг негърка смърдяща на пот и какво ли още не... Качвам се в самолета отивам на мястото си сядам. След малко идва един татуиран сяда на съседната седалка и.... С учудване разпознавам един човек, с чиито песни съм израснал по времето на зрелият комунизъм. Следващият час и половина прекарахме в разговори за музика, значението на тяхната музика за хора като мен имали нещастието да живеят от неправилната страна на стената. Много се смя като му разказах, как тъпите комунисти определяха неговата музика за упадъчна, как албумът Стената на Пинк Флойд беше забранен и т.н. Държеше се като най нормален човек, нямаше и следа от поведението на някой "звезди"... Самолетът кацна, и дойде време всеки да продължи по пътя си. Джеймс подаде ръка за довиждане, благодарих му, че съм имал възможността да пием по едно заедно. Интересен и много интелигентен човек.

Яко !

Смешкооо, толкова са ти ги забранили комунистите, че си ги знаел всички и си ги слушал. Просто имаше ред и западното влияние, което освен благата за малцина, донесе много несгоди за мнозина, включително ежедневни престъпления, беше ограничено. А и не се прави на лорд, това че един път си се качил в първа класа не те прави по-добър от негърката и няма нужда всички да разберат. Ако е бяла дебелана какво? Сигурно и жена ти е като баба Меца.

Партийният секретар се обади... Стой си в дупката другарю, надграждай рубежа и продължавай да се самозалъгваш, че това твоето е живот...

Късметлия!

Това е просто страхотно! Аз само имам честта да съм родена на неговата дата - 3-ти август.

Респект към творчеството им, но не съм съгласен за най-велика група. В чисто музикално професионално творчество вай-добрите банди са Iron Maiden&Judas Priest. Казвам го като човек, който не е бил фен и на трите групи. Halloween също са голяма класа, но предимството на Металика е, че се запазиха през годините, нямаха прекъсвания като другите. В тийн годините ме дразниха нашите фенчета, 80% от които ги слушаха, щото е мода. Същите после бяха с Нирвана, Пърл Джем и т.н. Слушайте качествена музика и не се ограничавяйт

Точно щото не си фен и на трите групи, не се наемай да пишеш. Да кажеш, че Хелоуин е по-голяма група едва ли не граничи със стендъп комедито. Не се излагай човек говориш глупости.

Чисто като влияние и творчество The Rolling Stones и Black Sabbath са великани. Откъм оригиналност и нови движения в жанра Jimmy Hendrix и Iron Maiden са ми фаворити. Ако говорим за най-добрите във всичко тогава титлата отива в Queen, Pink Floyd и Rush. За траш специално Megadeth размазва Metallica всеки ден, по цял ден. Metallica печелят в категорията група която мрази феновете си най-много (сагата Напстър) и дори бият Slipknot в тази категория а те буквално пикаят по феновете си.

Мани го тоя, нашарил са кат некой хулиган и са мисли за голема работа! :)) Иначе серьозно - Металика са изключителна банда, защото за разлика от другите металисти, залагат на мелодичността, а не просто на безсмисленото дране, шум и бързина на свирене. Изключително малко метълбанди докарват свястна музика, която може да се слуша и от зрели хора, не само от пубери на 16, които нямат претенция какво слушат, стига да е шумно и брутално и да се покажат пред съучениците колко са куул. Да, ама не.

Металика приключи с появата на Пантера ;)

Велик Джеймс, велика Metallica.Винаги държат най-високото ниво и след толкова години продължават да свирят с удоволствие. И обичат българската публика!

Аз бих предпочел Megadeth пред Metallica но всяка статия която не е за чалга е положителна макар и за поп група.

Ами то и аз предпочитам статия за Уил Рамос, ама и на Мегадет мога да се дера, докато събирам мръсните чорапи от килима на моя шкембелия:)

Ху дъ фак ис Уил Рамос?

Тези са гей банда.

Гей банда са БХК.

За Металика съм сигурен, че не са, но ти разби всички съмнения за себе си

Респект!!!

Осъмски Ритми-и - Ловеч! Осъмски Ритми-и - Ловеч! Осъмски Митри-и Ловеч!

Най-после някоя и друга статия за нещо стойностно, а не само за простотии.

Преди месец бях на Download фестивал в Англия специално за Металика. 2 невероятни концерта в 2 отделни вечери. Ходил съм на 3 техни концерта преди това. Винаги са били на ниво. Една от няколкото групи които слушам денонощно вече около 35 години.

Тея бяха много вървежни, когато бях чавдарче, но песните им са най-подходящи за слушатели на 10 -11 годишна възраст.

Няма как някой Ганьо, с най-голям успех в живота - изпиването на 6 ракии една след друга, да не се намеси и тук и да плювне малко...

Явно не разбирате текстовете им!

Любимата ми група, от ученическите ми години, до днес!

Да е жив и здрав един съученик, китаристче, който ми отвори очите за тях в далечната 92-а.

На мен пък ми отвориха очите през 95. След това си отрязаха косите и излезе Лоуд. Бех в шок

Е, то и аз на времето си пусках коса, ама след някоя година констатирах, че вече не става и спрях :) Лоуд и Рероуд, също ми харесват, просто нямат много общо със старият им стил.