Едит Пиаф, която вдъхна смелост на Париж

105 години от рождението на един от символите на Франция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С песните на Пиаф баба ми, Бог да я прости, запали у мен интерес и страст към френския език и култура. Велика, и все още ненадмината!

Велика Пиаф! Талантлива и честна до болка. Част от живота на много от нас. Скоро и ние ще си отидем но поне ще сме чули и видели нещичко красиво от този живот. "И няма да съжаляваме за нищо".

Да бе,ако не беше Пиаф,щеше да си изживееш живота напразно ! Сноб такъв !

За тези,които не знаят какво е представлявала Едит Пиаф,нека да прочетат книгата на сестра и,която е с документална точност написан-"Едит Пиаф за себе си",за да разберат,че тя е била алкохоличка и развратница,която не знае с колко мъже е била. За пеенето,какво да се каже,певица,като всяка друга.

Само да допълня,че и сега в България има една известна певица,която се стреми да подражава на Пиаф и която в пеенето я превъзхожда,но в личния живот и е бледо копие. Особено що се отнася за пиенето .

Само една?????

_stankow

Добре, пишем с възторг за великите френски певци. А колко пъти са пуснати тази година по радиото - националното и претенциозните частни ? Младите изобщо не са ги чували ! Само рап, чернокожи, ланци. Защо се възхищаваме от едно, а слушаме друго ?

Ми не се слушат сега тия вече !

Като певица незнам...,но рядко грозно същество..

Едно време е било важно наистина да пееш много добре , даже и да си грозен .Днес е важно да си красив или красива и полугола , даже направо гола със задните части напред а дали може да пееш е второстепенно - аутотюна може всичко . Та така , приоритети .

С този Химн на Живота трябваше да започнете статията за Един Пиаф. Велика! Имам всичките и песни в уникална колекция от десетки албуми. Меломанска рядкост. А статията е отвратителна. Едит Пиаф не е инфруентърка! Едит Пиаф е Символ на Франция. Както Жана д'Арк. Както Коко Шанел. Едит Пиаф, както и Коко Шанел, са далече от стандартите за външна красота. Но МЪЖКИЯ ЕЛИТ на Франция и Света е в краката им. Защото женската красота е в Душата. Когато Едит Пиаф запее, всички млъкват. Защо няма нито дума за Любовта на Едит Пиаф - боксьора Марсел Сердан? Той е Единственият мъж в животът и. Любовта им е небесна а самолетната катастрофа с Марсел Сердан превръща Гласът на Франция в сянка. Едит Пиаф не успява да преживее смъртта на Марсел Сердан и затова са словоблудствата в статията по адрес на Вечната Едит Пиаф.

За тази песен трябва да се възхвалят текстописеца и композитора ! И аз мога да я изпея !

Всъщност,тя е била една лека жена. Да,на Париж символите са леките жени !

Arcadium

Селското ти мнение, не интересува никого. Убитак.

Пролетарий цигански трол, е.

О, колко добре познавате Париж и Франция! Една тайна, само за вас - .... не всичко е така, както ви го разказва Пешо тираджията, дето мисли, че Плас Пигал е Рая на Земята ;-)))))

Който не е запознат с нейното творчество, да чуе тези песни: A quoi ca sert l'amour Hymne a l'amour L' Accordeoniste La foule La Vie en Rose Milord Mon Dieu (My God) Non, je ne regrette rien Padam Padam Sous le ciel de Paris

Добре,де,разбрахме те ,че говориш френски.

Нико, не се хаби! Не обяснява на невежи да слушат неща, които няма как нито да разберат, нито да ги докоснат по някакъв начин. Не ще разберат музиката, а най-малко съдържанието. Статията е написана глупаво, а глупаците ясно разбрали, че е била развртна. Е, то и българските певачки са развратни, че и по-зле, защото са на заплащане, но к'во ни пука, ходим да ги гледаме и хвърляме гюбеци по кръчмите. Това е класа за много българи, а ти ни пишеш тук разни текстове на френски. Ми, тъй де! Тя е символ, тя е талант! И никой не може да й отнеме това, най-малко някакви български тролове, които могат само да тролят в жалкия си живот, за който явно не съжаляват....

Любима певица! Такива се раждат 1 на 1 000000000!

Много добре подготвен материал! Браво!

_stankow

Материалът е добър, но преводът - дразнещо лош !

Огромна и неподправена! Директна за нещата от живота! Смело пиле!