Египет иска 2 млрд. обезщетение от Netlfix заради филма "Клеопатра"

Настояването на египетски юристи и археолози е заради изопачаването на образа на царица Клеопатра и Древен Египет в игрално-документалната поредица

Обратно в новината

Коментари - Египет иска 2 млрд. обезщетение от Netlfix заради филма "Клеопатра" | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Време е да разберат, че това са исторически факти. Не някоя измислена героиня :)

Да се направи същото и за Орфей и Ахил.

Това е комедиен канал и не трябва да се взима сериозно! Орфей - негър..

в същност си го заслужават. Ако беше просто актрисата черна и филма беше вдъхновен от историята щеше да е ОК. Те обаче тръгват да настояват ,че Клеопатра била черна. Един от доводите е ,че бабата на една от авторките и била казала "Не вярвай какво ти казват в училище , Клеопатра е била черна! ". Измъкнали и някакви псевдо историци които да подкрепят тезата. Естествено ,че ще си съберат гнева на Египет ,все пак Клеопатра е била Гъркиня.

Черните го д… Тея даже имат и брошурки на църквата им, където Исус, Дева Мария и Йосиф са все черни! Смешници!

Нашите да се получат и да не спят. Орфей - негър, в друг филм

Интересно кой Негър ни цъка минуси!

Клеопатра е последния владетел на Египет от рода на Птоломей, наречен впоследствие Първи, македонец от генералите на Александър Велики (Македонски) Майка ѝ също е от бялата раса- египтянка. Има достатъчно исторически сведения за да се знае цвета на кожата ѝ. Добре е, че започна отстояването на историческата достоверност и наследство, макар от от мюсюлманска в момента държава, но пък затова има повече шанс да стане прецедент в либералната каша, която се опитват да ни поднесат като културно разнообразие.

Нека Касиус Клей да бъде изигран от Долф Лунгрен и .... започва нова гражданска расова война в САЩ.

Най-елементарно е да регистрират търговска марка Клеопатра и да ги съдят заради името - ако държат да прожектират филма да махнат всички думи Клеопатра и да карат на намеци и подсещания. Въпросът е дали имат марка и дали някой друг не я е регистрирал вече.

Докато правеха симати исторически личности черни (Орфей, Ахил, Клеопатра, Елизабет, та дори малката русалка и Снежанка), направиха и друг филм... Мулан... :) Дори не им мина през акъла обаче да я направят черна. Защо ли? :)

Мулан и Русалката не спадат в категория "историческа документална поредица". Сравненията са неправилни.

Добре че има хора с разум да им налеят малко акъл на тея уок идиоти.

Е в "Язон и аргонавтите" и Одисей бе негьр. То логиката им е желязна и елеметарна- какво е правил Орфей- свирил и е пеел. Значи явно е негро.

Не, трябва да махнат просто думата "documentary".

Да видим сериозна реакция срещу извращенията с разни чернилки в напълно неподходящи роли. Сега остава Дания да реагира срещу черната малка русалка. Хайде стига толерантност и разни подобни глупости. Да си играят в африкански филми с африкански герои.

Крайно време е някой да ги постави на място тия буклуци в Холивуд!

Дядо Коледа е негър. Подходяща роля за Самюел Джаксън. Снежанка е Наоми Кембъл. Пилат Понтийски ще бъде добре изигран от Дензъл Уошингтън, а Петър Първи - от Морган Фрийман.

Само си представете кога Бг би съдила Нерфликс ако кажт в някой филм че нее имало турско робство или че Кирил и Методи са негри..къде са дупедавците и слугите в Бг или Египет?!

Ако мине, ние ще съдим което там бе студиото, което изкара Орфей негър.

Майка ѝ е от бялата раса, но за баща ѝ не се знае. Древните македонци са толкова древни, че може и с по-тъмна кожа да са били.

ще съдиш 100тината танка, които САЩ, пардон, 'НАТО" имат в окупирана България.

Прави са египтяните. Но защо и Македония не съди Нетфликс? Птолемейте са с такова потекло. А и дали Гай Юлий би сси падал по негърка? Съмнително. Тогава излиза, че Октавиан си е расист. Съмнително. Аман от скапани негърски глупости.

дядо Коледа е американски. може и да е негър, може да е китаец, може да е мексиканец или ирландец. може даже WASP да е. обаче тея се усраха.

Не ОДИСЕЙ (който изобщо не е легендата за Язон и Златното руно), а ОРФЕЙ (в ролята беше Ейдриън Лестър) не допълвайте с изопачени факти и без това изопачените сериали.

Бялата раса да бъде.защитава от Египет! До там я докараха woke-итата! Афроамериканците - новите северновакедонци! Всичко е създадено или от негра, или от макета, ха ха ха

Джон, не всички са имали черен градинар, като майка ти.

Египет са от бялата раса.

и въобще, Северна Африка не значи 'негри'.

Както върви следващата Клеопатра ще е мъж......както се казва "педали сър"

то си личи, че е лапсус. прочети целия коментар.

е базиран на китайската легенда за Фа Мулан. те така наричат древната си история - легенди.

TV1000

Съвременните египтяни в болшинството са араби, т.е. Семити, а не индоевропейци

Ами Пролемеите са гърци, така че няма как да Клеопатра да е била черна, но след като се оказа че Орфей е черен и в двора на крал Артур е имало негър, А Букурещ бил столицата на краля на "ромите", всичко е възможно.

Tия боклуци от Сащ ,като нямат история и изопачават на другите древни държави..Отпадъци..

Един дето е драскал свастики на последния чин в час по история

На янките им се пече яйцето..Негрите ще ги изядат ..Сащ е създадена от африкански роби..29 млн са умрели за ,,Страната на янките..

Белите Хора в Европа са от Египет . Сложна личност си , за образованието де .

А Линкълн кога ще стане черен!?

Може да е ебал някоя циганка?!

Че Клеопатра да не е била от днешните египтяни! На ,,,същото,, основание можем да искаме компенсации и ние.

Днешният Египет със сигурност няма нищо общо с Клеопатра. Там живеят араби, които не са. Съществували тогава.

цвят на кожата има все по-малко значение....

И един друг сайт, но за възрастни имаше документална поредица за Клеопатра. Не беше черна, но имаше много черни актьори. Ако се преборят с нетфлих, мога да ги насоча към други сайтове

Въпросът не в цвет на кожата, а в историческата правда, кретьо

Моля, последните изследвания на Висшия Македонски Експертен Исторически Съвет , показват,че Клеопатра е от македонски произход. Следователно тя е руса, синеока и висока178 см. Тя е със същия вид ,като македонците заселили Скандинвско .

Да и те са се появили от нищото. Няма как да се претопи такова огромно дори за времето си население. По-скоро то ще претопи каквито и да са нови заселници.

Браво! Лошото е, че в лицемерният псевдо либерален свят, пропагандата и дезинформацията са най-силното оръжие на кукловодите. Прокарват се политики, които да разделят и поляризират световното население.

Мосфилм е обявила кастинг в Нигерия и Чад за ролята на Путин. Това е защото се е оказало, че Путин е пряк потомък на Пушкин, чийто дядо е от района на племето балуба чалуба.