БНТ оттегли ”Кисмет” от Евровизия

БНТ е принудена да изтегли от участие в Евровизия 2013 песента "Кисмет", която беше избрана да представя България чрез прозрачна процедура, с участието на жури от утвърдени музикални професионалисти и зрителски вот, съобщават от телевизията.

Обратно в новината

Коментари - БНТ оттегли ”Кисмет” от Евровизия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

имам чувството, че тук само психопати пишат...

Венко, ми като не я е харесвала, защо въобще я е изпяла първия път ???

Kакво да се залъгваме, след като пак ще спечели песен от държава, която ще има финансовата възможност да организира конкурса. Tака беше с Швеция, Aзърбажджан , Pусия и Германия през последните години на кризата. Oбзалагам се, че тази година е ред на Швейцария да спечели.

КЪМ ДРАГО ЧАЯ ПО ТОЧНО БОЗАТА ХОРА МОЛЯ ВИ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО СПРЕ ТОВА МАЗНО ГОВОРЕЩО НИЩО - ЕВРОВИЗИЯ - С ЧИИ ПАРИ -ЛОГО НА БЪЛГАРИЯ- С ЧИИ ПАРИ- В ГОДИНИ НА КРИЗА МНОГО ЕЛИТНИ ДЪРЖАВИ СЕ ОТКАЗАХА ОТ УЧАСТИЕ - БНТ ОБАЧЕ ИМА ДА ЛАПА ЛИ ЛАПА -ДА СИ РАЗМЪРДА ЗАДНИКА КАКВО СТАВА В ДЪРЖАВАТ И В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ - ПАРИ НЯМА - А ЗА ИЗМИСЛЕНИ КУЛТУРНИ ПРОЯВИ ИМА

На мен песента "Само шампиони" много ми харесва , точно и заради гайдите, супер е! Желая късмет на Елица и Стунжди !

Банан Републик!

Не мога да повярвам, че се случват подобни неща в тази държава... Що за излагация. Срамота. Някой питал ли ни е нас, обикновените хора, дали искаме България да участва на подобен конкурс???? Щом не можем да се представим достойно, да не участваме ИЗОБЩО! Какви са тия посредствени истории. Пак се натискаме там, където не ни искат и никой не се интересува от нас. Нямаме ли достойнство. Тоя конкурс може да мине и без нас.

ами сбъркал си си професията човече, трябвало е да станеш депутат, щом искаш да те питат за всяко решение на държавата :))) не да пишеш тук :))))за друго какво искаш да те питаме ?

тази песен е истинска трагедия! С тези гайди и тъпани за къде са трагнали ? Това е срам за БГ естрада! Залагам на една по-скопусна чалгажийка ..... и съм сигурен в УСПЕХА на евровизията!

залагаш на чалга ? ами то песента само шампиони не е нищо друго освен чалга. за мен чалгата е песен с вулгарен или безсмислен текст. текстът на само шампиони е толкова безсмислен че това е 100% чалга

Положението вместо да се влоши стана трагично

Браво БНТ ! И без тва песента е тъпа

Дзупай ,либе , босо . Това е много яко парче което щеше да спечели

Най яката новина :-) Прекрасен ден!

БАЙ СТОЯНЕ ПИ6А ТИ ОТ ТУК ВАРНИ НА ТАТИ ПАРИТЕ КОИТО ТИ ДАДЕ НА ЗАЕМ ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1999 Г.ИЗМАМНИКОЗАРАДИ ТЕБ ЖИВЕЕМ НА СЕЛО ТАТИ КАЗА ЧЕ АКО ТЕ НАМЕРИМ СЕ ТЕ ПОПИЛЕМ СТОЯНЕ.СЕГА СМЕ ПРИНУДЕНИ С ТАТИ ДА ЛЕТИМ ЗА КИПАР ДА БА4КАМЕ ПО ПЛАЖОВЕТЕ,ВАРНИ ПАРИТЕ БАЙ СТОЯНЕ

Браво на БНТ! Това е възможно най-умното, което можеха да направят!

сещам се за поне 10 по-смислени предложения за наша песен в евровизия. споделям едно от тях: link

клуб Нло да изпеят една песен,те поне са смешни,единия вече не е жив ама ще му намерят заместник и това е....

По-добре. "Само шампиони" поне може да се запее и по-успешно се вписва в целия евровизионен джангър. :)

дългия без това са натиска да отиде на евро визия ,сега му се падна,сега му е шанса.....

човекът глас да дойде да изпее една песен и да приключваме с евро визия)))))

на разбрах като песента е българска що използват арабска дума,и що аржентински продуцент,тука никой ли няма????

не виждам разлика в песните на този дует едно и също звучат пълна излагация на евровизия да се откажат

значи кражба?????!!!!!!! ууууууууууууу.... .. долу..и изпулнителите!!!!!!!!!!!!

автор на песента от аржентина????какъв продуцент ,каква песен, какви 5 лева,каква българска музика,какви простотии.................ууууууууу

тия българи ли са или араби и турци?всичко исляминизираха....пфу....такива хубави български думи има!

И едното и другото боза!!!Второто по- голяма!!!

що е то думата кисмет,отговор а -идва от късмет,отговор б-в религията на исляма ,арабска дума означаваща неизбежност ,съдба ,участ....е и???верния отговор е б честито

Както "Кисмет" и "Само шампиони" е пълен провал. Какви "шампиони ", какво чудо бе , в какво сме шампиони....по далавери и измами ли?Отправям призив: Оттегляне от Евровизия за тази година, а като се намери кой да напише свясна песен за догодина, тогава ще се участва.

Смешници!!! Кошмар за България!

Victoria

Първо, каква е тая насрана дума "кисмет". От уикипедията разбираме, че е оригинала на "късмет" от арабски (и турски също). Що за идиотщина да се представя Бългаия с такова заглавие. Второ: ма те ги убедили... Как тъй ще те убедят бе, ти вчерашен ли си да не работиш с документи а с убеждения ???

pompai

Ако тия двамата допуснат до себе си ,истински барабанист и китари ще се получи.

pompai

БГ-срам от БНТ -това е.Въобще защо им плащаме заплатите на тези Крадци?

pompai

Този път няма да минем даже пресяването.

Припомням Ви ПРАВИЛАТА НА АРИТМЕТИЧНАТА ПРОГРЕСИЯ - А ИМЕННО: Всеки ЧЛЕН е по-голям от предишния!

До " "До "Шарено котле" ( нерегистриран ) 11.03.2013"- Сега разбирате ли, че не само, че няма за какво да Ви се извинявам, но съм Ви поднесла и вярната информация съобразно актуалната редакция на Закон за авторското право и сродните му права? Не съм продавачка в "Плод- зеленчук", а юрист- преди да напиша свое твърдение, свързано с даден закон, ВИНАГИ проверявам текста на този закон и чак след това пиша.

Ти, която ни обвини всички, че не сме Българи, защото не харесваме една песен, нарече ни хора с двойно гражданство, сега какво излиза, че автора не е българи, и че песента е частично българска, защото автора иска "невъзможни" промени! Ти сега разбра ли, че самата БНТ е осъзнала, че песента не е за този фестивал, и използва "правни" измишльотини, за да прикрие гафа! Целувай ръка и искай прошка, от всички, които имаха смелостта да заявят, че песента е ужасна, и от всички, които ти нарече хора без вкус! Всички сме запознати със законит, но явно ти не си запозната със законите на морала и честта! Още повече, тогава се опита да изместиш акцента от нашата лоша песен, като ни насочваше към други държави! Просто се опита да подведеш съда! Да компрометираш процеса, като го насочиш в друга посока! Извини се и няма да те закачаме вече!

Припомням Ви ПРАВИЛАТА НА БНТ- А ИМЕННО:"Ето Ви конкретните изисквания за песните - от чл. 4 до чл. 14 включително от БНТ ПРАВИЛА за провеждане на ПЕСЕНЕН КОНКУРС НА ЕВРОВИЗИЯ .Никъде в тях не се казва, че песента не може да бъде компилация от няколко народни песни- казва се само: Чл. 4. Песните трябва да бъдат български национален продукт - а/текстът, б/музиката или в/ аранжиментът/ т.е. един от 3та компонента/ да са създадени от български гражданин или изпълнителят да е български гражданин. Чл. 5. Песните (текст, музика или аранжимент) не са били публично изпълнявани или комерсиално разпространявани преди 1 септември на годината, преди годината, през която се провежда финал на международната фаза на конкурса."-Песента "Кисмет" ще ни представя на евровизия- 03.03.2013г.- дир.бг sharenokotle ( регистриран ) 04.03.2013 23:01

"...Целувай ръка и искай прошка, от всички, които имаха смелостта да заявят, че песента е ужасна..." НЕ МИСЛЯ , ЧЕ ПЕСЕНТА Е УЖАСНА, НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ИСКАМ "ПРОШКА"; НЕ МИСЛЯ, ЧЕ НЕ СЪМ НАРЕКЛА С ПРАВО "НЕБЪЛГАРИ"ХОРА,КОИТО НЕ ПОЗНАВАТ ТРАДИЦИИТЕ НА СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД! НЕ ИСКАМ ИЗВИНЕНИЕ ОТ НИКОГО ЗА ТОВА, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА И ИМАМ ЧЕСТТА ДА ПОЗНАВАМ ЕТНОСНИТЕ ТРАДИЦИИ НА НАРОДА СИ! Сбъркали сте адреса на посланието си- не съм мутреса или чалгаджийка или политик, който няма принципи,чест и достойнство!

Ей, голяма правистка, голяма работа! Що не си сложиш дипломата в .......

ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА изм. ДВ. бр.25 от 25 Март 2011г. Чл. 4. Не са обект на авторското право: 3. фолклорни творби; 4. новини, факти, сведения и данни.

Непрекъснато вадиш тези и аргументи, само и само да не признаеш, че нито една от песните на двамата не става за поп-конкурс като Евровизия. По мнение на обикновените хора - подаватели на смс-и, ако това е всичко с което можем да се представим по-добре да не ходим.

Личното Ви мнение няма нищо общо със същността на спора, а той е "Песента на Елица е или не е 100% фолклорна песен?" Е- законът казва, че НЕ Е !

До " "До "Шарено котле" ( нерегистриран ) 11.03.2013 21:35 Цитат":"...Това което пишат в момента са пълни глупости, авторски права и тинтири минтири!..."ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА изм. ДВ. бр.25 от 25 Март 2011г.Чл. 3. (1) Обект на авторското право е всяко произведение на литературата, изкуството и науката, което е резултат на творческа дейност и е изразено по какъвто и да е начин и в каквато и да е обективна форма, като:2. музикални произведения;(2) Обект на авторското право са също: 1. преводи и преработки на съществуващи произведения и фолклорни творби; 2. аранжименти на музикални произведения и на фолклорни творби; 3. периодични издания, енциклопедии, сборници, антологии, библиографии, бази данни и други подобни, които включват две или повече произведения или материали. (3) Обект на авторското право може да бъде и част от произведение по ал. 1 и 2, както и подготвителните скици, планове и други подобни.

Досега ми е харесала една единствена песен кандидатстваща за евровизията - на Владо Димов и Светльо Христов . Песента се казва Tider soul. И защо по дяволите като имаме такива изпълнители, трябва да мъчим Елица и Стунджи да се правят на ударници и за един месец да вървят на Евровизия. Вярно е че навремето незабравимият Тоше Проески сам написа няколко песни яви се на конкурс сам срещу себе си и при първото явяване на Македония на Евровизия я отведе на 14 място.

ДО "До "Шарено котле" ( нерегистриран ) 11.03.2013 21:35 "...Просто дивотията е пълна, когато представяш народна песен като авторска!..." Песента "Кисмет" НЕ Е народна песен, СЛЕД като имате "... единия от авторите на песента Джонатан Тисей, музикант и продуцент от Аржентина. ..." Т.е.- имате нова, авторска песен, в която са използвани мотиви от народна/народни песен/ песни! Новата песен, наречена "Кисмет" има поне ДВАМА автори. Единият претендира за промени в нея, но от БНТ казват, че няма време за такива промени. Тогава - какво общо има Вашето твърдение?

когато защитаваше подуенските баби, и ни нарече "не българи", не си била права! Така ли да разбирам сега? Ще се извиниш ли или няма?

Песента "Кисмет" ще ни представя на евровизия- 03.03.2013г.- дир.бг sharenokotle ( регистриран ) 04.03.2013 23:01 "Е, стига де- сега навлизате в моята територия- съдебно решаване на граждански спорове... Ето Ви конкретните изисквания за песните - от чл. 4 до чл. 14 включително от БНТ ПРАВИЛА за провеждане на ПЕСЕНЕН КОНКУРС НА ЕВРОВИЗИЯ .Никъде в тях не се казва, че песента не може да бъде компилация от няколко народни песни- казва се само: Чл. 4. Песните трябва да бъдат български национален продукт - а/текстът, б/музиката или в/ аранжиментът/ т.е. един от 3та компонента/ да са създадени от български гражданин или изпълнителят да е български гражданин. Чл. 5. Песните (текст, музика или аранжимент) не са били публично изпълнявани или комерсиално разпространявани преди 1 септември на годината, преди годината, през която се провежда финал на международната фаза на конкурса.

Коментарът "sharenokotle ( регистриран ) 04.03.2013 23:01" е мой и Ви го цитирах.Сега ми кажете какво точно съм твърдяла и дали написаното съвпада с Вашият спомен или твърдение? Сега ще потърся и коментарът ми за "подуенските баби" - момент!

Ето и коментарът ми, за който вероятно пишете:"sharenokotle ( регистриран ) 04.03.2013 19:32 Питам всички, които не харесват песента- по каква логика не желаете да се смени името на песента с българско име съгласно чл.12 от БНТ ПРАВИЛА и масово твърдите, че тази песен била "СРАМ" за българите, а определяте автентичното шопско 'тресене " като "вой" и зне знаете НИЩО за българските песенни народни традиции?! Вие баби и дядовци - българи нямате ли, те не са ли ви пели песни от своето родно място?! Според вас, шопското "тресене" е автентична небългарска традиция в пеенето в Шоплука, така ли?! КОЛКО СТЕ НЕВЕЖИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ! Слушайте си чалгата на българските граждани азис и софка, НО ДА НЕ СТЕ ПОСМЕЛИ ДА СПОМЕНЕТЕ "МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ" ИЛИ ПЕСНИ- ОБРАБОТКИ НА КЮРКЧИЙСКИ! Българският традиционен фолклор НЕ Е за вас- нямате сетивата и БЪЛГАРСКОТО СЪРЦЕ, за да го почувствате!"

Остави жената да се съвземе от шока пък ти!

твой коментар"Много им здраве на всички, които не харесват българският фолклор, прополяли са живота си само в консуматорство, не са създали абсолютно нищо, освен да критикарстват чуждите творения, и които предпочитат България да се представя от турци и цигани, вместо от българите с техните традиции! Вижте първо гредата в себе си, преди да търсите сламката в чуждото око!"

Като за първи път бяха интересни и различни,но вече си промених мнениетоами те ги карат като на един глас всички.А и от както пяха за БСП....ми паднаха в очите.А как може сами да се състезават?Това е типично по соц. методика. А какво друго да очакваме в Станишевата телевизия? Не е лоша идея да не се харчат пари за Евровизия.

Що така пък те? Тъкмо се бяхме запалили :)

За Стунджи, нямам нищо против, наистина е много добър музикант, но да ме извинява дребосъка, тя просто е музикален инвалид със самочувствие без покритие - SORRY!

елица тодорова е дупе и гащи с фандукова и затова се уреди за пореден пут на евро визя. пак поредното лицемеря от страна на бнт или властта...то е едно и сущо. истинска прозрачност, само не мога да разбера какво толкова харесват в тая криво зуба грозна елица. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Конкурса не е за песен, а за участници! Ето отпада песента, обаче участника остава! Знам, че няма голямо значение какво пиша, но от БНТ са за съд! Обществена поръчка само с един участник и три различни оферти, ама моляви се направо лъха на .........., и безсилие в развлекателния бранш. Никой не писа тука за "великата постановка" на Москов какъв провал е била, и колко пари е изхарчил за нея. От нашите пари! Ричард, крал на Англия с хокеен костюм! Връх на "културатА".

Шарено котле, сигурен съм , че си прочела статията! В момента е редно да се извиниш на всички, които обиди по време на предишния диспут! Това което пишат в момента са пълни глупости, авторски права и тинтири минтири! Както знаем, има и такива процедурни хватки, предварително заложени, пък човека сигурно и хал хабер си няма за това! Просто дивотията е пълна, когато представяш народна песен като авторска! И тези от БНТ как харчат парите ни, направо съм изтрещял от всякъде! Истината е за отпадането на песента е, че Елица не може да я изпее два пъти едно след друго, защото песента е ужасна! И тя действително отказа второ изпълнение!

farmer

Бах ти националната телевизия...

Айде сега и тези не смеят да си признаят грешката! А тя е, че се предовериха на някои и се създаде една слаба песен, която щеше да отпадне веднага от Евровизията! Песента по принцип не е лоша, но определено не е за такъв тип конкурси като Евровизия!!!

Aржентинец си търси авторските права за българска народна песен?! Aма че оправдание си измислиха.

Bчера "Kисмет" , днес"шампиони", май бат Бойко има пръст тук.

Xа ха тексът е убииствен, та направо кърти "...самодиви само шампиони....".Да си призная и трите песни не ме грабват, но като изслушах песните на другите държави, нашата е доста по-различа от останалите.

Ето, ето продължават тъпотийте, да спрат да се излагат и да харчат държавни пари.

А бе тоя Джонатан, не е пооткраднал доста от българския фолклор - та тая песен си е народна музика. Докъде стигнахме, чужденец да краде наша музика и нямаме право ние да си я слушаме.

С кисмета щахме да се на последно място със "шампионите" ще сме на пред последно така, че все тая.