Факторът, който ускорява стареенето

Изследване установи, че висцералните мазнини, разположени в коремната област, предизвикват слабо хронично възпаление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Междувременно експерти се съгласяват, че пълният човек не е задължително болен. "Има редица добри проучвания, които показват, че е много по-добре да си пълен, но да водиш здравословен начин на живот, отколкото да си слаб и болен", посочва д-р Майк Луузмур, консултант лекар в Института по спорт и здраве.

Абсолютно. По-добре да си дебел и здрав. Примери колкото щеш.

Тия учени забравиха ли за тези мазнини,че са депа за хормони и при гладуване????

Това въобще не е вярно. Всички леко пълнички жени и мъже изглеждат много по-млади за възрастта си от останалите. От години вече всички нови колеги, не само младите, но и тези около моята възраст винаги ми дават над 10 години по-малка възраст. А съм с 20 кг наднормено тегло, което намалих заради преддиабет наполовина и след това си възстанових. Нямам други заболявания, освен леко кръвно около 130/80 и камъни в бъбреците. Тези статии са неточни и неубедителни. Едиственото неудобство на тези мазнини е, че трудно се навеждаш и сгъваш, ако правиш йога или друго. Следващата статия ще твърди точно обратното, че тези мазнини пречат на остаряването и те поддържат млад, само малко променят външния ти вид.

Пропуснах да отбележа, че съм над 60 годишна жена и преди месеци шефката ми реши, че съм по-млада от нея и затова трябва да спортувам повече, а тя е на 50. След кризата с корона вируса при престоя си в къщи, където работя от няколко месеца отново свалих почти 10 кг с намалено хранене и разликата е само в по-лесното сгъване.

За това колко човек е младолик има значение и това колко е интелигентен. Защото активният мозък поддържа жизнените процеси.

Висцерални обаче... Никой не може да знае колко висцерални /вътрешни/ мазнини има, ако не го изследват. Пишеше, че и най-слабите хора могат да имат мазнини около органите, докато за дебелаците няма гаранция, че тлъстината не е изцяло повърхностна, а вътре органите да са наред. Може би представа за висцералните мазнини дава липидния профил на кръвта.

Мълчи бе, свиня. Дебел здрав няма.

Ти например. Много болезнена реакция, издаде се.

Каква изненада! Сланините скъсяват живота и преебавт външния вид! Що не станах и аз един учен на времето...

Затова японците са млади.