17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Услуги мультимодальных перевозок, транспортно-логистическая компания Азия-Трейдинг

Академията се объркала вместо за оскар са искали да го удосроят с малинка. Тва е..... и бозата тоя филм съжалявам че го гледах

От наградените иноминирани филми досега съм гледал "1917" , "Джоджо заека", "Имало едно време в Холивуд", "Жокера". Всичките ми харесаха в една или друга степен, най-малко "Имало едно време в Холивуд". Смятам, че това е един от най-слабите филми на Тарантино. "1917" е страхотен филм, макар и подтискащ с показването на ужасити на войната. "Жокера" също е много подтискащ, но изключителна драма. А "Джоджо Заека" е една много закачлива препратка към стила на италианския филм от преди 10-15 години "Животът е прекрасен". Всички, които са гледали "Паразит" много го хвалят, така че смятам да не го пропускам и него. Също мисля да гледам и "Ирландецът" въпрек, че не спечели нищо. Смятам, че ще е наслада за всеки киноман. Общо взето тази година Холивуд се отчете със сравнително добра продукция.

За потеден път на тази церемония не се награждават наистина качествените и интересни филми

За Жокера: Няколко пъти Героя на Де Ниро пита: -Имате ли политически намерения! Жокера и събитията, застрашават ли статуквото(политическо, морално и най-вече икономическо)? Най-накрая бе зададен въпроса-кой, с какви, средства, с какви генетични и придобити възможности, ще се опълчи на ВЛАСТТА?! Какво отглежда обществото-неразбрани самотници или потенциални нейни врагове? Единичния дисонанс с обществото е лесно оборим от властта. Когато подражанието излиза извън контрол, то родоначлника му е ГЕНИЙ! Една власт може да се свали с 200 човека и 7 журналиста. Един филм може да обърне мисленето на 200 милиона и да премахне 700 олигарси! За това е опасен и извергнат! Има един корейски филм десетки нива над Паразит - Плуто, гледайте го! Другите спечелили са срам за киноиндустрията!

Ах, този Брад.....

Четох статията, четох и коментарите ви. Явно нищо не съм пропуснал, като не съм гледал връчването на Оскарите.

Събрале се паразити да награждават паразити заради продукт наречен "паразити"... Паразит до паразит мия моя майнольо. Къ па не скокна един таме с булгарското знаменце на ревера тая година? Да ни отстрами барем малце.ха.ха.ха..

Нещо се замисля срещу Северна Корея.

такъв социализъм ще им извъртят че и шефа на интернационала Станишев няма да може да ги спаси

след като на всички останали награди 1917 спечели за най-добър филм, е направо смешно наградата тук да вземе някакъв паразит... При наличие на филм от такъв мащаб и таква режисура, да вручиш наградата на някаква алтернативна продукция, з акоято вдругиден никой няма да си спомня, е направо подигравка с цялата холивудкса гилдия. И поредното доказателство за угодничеството на "толерантна" америка.

Тази година нямаше филм за спасяването на евреите и за това имаха шанс другите ленти за отличия.

Има, "Джоджо Заека".

Според очакванията, Брад Пит е супер, а "Паразити" беше за мене изненада, въпреки че го предпочитам пред Жокера. Социална драма, животът в Южна Корея не е лесен, героите се борят да получат работа с цената на всичко.

Оскар-ите изцяло промениха смисъла за който са създадени. Те станаха политкоректни в смисъл колко тъмнокожи актьори са номинирани и спечелили Оскар, колко лесбийки, гей, трансексуални, малтретирани и т.н са номинирани и спечелели. Вече не се гледа качественото изкуство, а политкоректността в този си смисъл можем да обявим наградата Оскар за мъртва и изравнена със съдържанието на клозет.

Сред наградените няма такива, нито един, а при номинациите Бандерас в "Болка и слава" е писател хомосексуалист, има и номинирана за най-добра женска роля тъмнокожа артистка, която спасява роби и ги превежда в Северните щати, това е всичко.

От година на година и това шоу изперква. Що не си се обединят там с ония на Балканите? Нерде Оскар, нерде Аскеер, пък и аскера наблизо...И-и, о-о, Мон Дьо, Боже, Боже, прибери си вересиите оттам и от коментаторската им масичка....Всезнайковци, но за беда никой не ги кани. Те пък като са гладни и т.н., защо се вълнуват?!

Да са им честити наградите. Но нас какво ни вълнува, че чак предават на живо, а в студиата дискутират едни хора, които се правят на интелектуалци.

Дано някой ги гледа тия неща, че пари са давани...

Аз ги гледах, всичките, с изключение на македонския и полския филми, номинирани за най-добър чуждестранен филм. Полския не можах да го намеря, а за македонския нямам желание.

Хората по света дискутират оскарите, тук се дискутира Ленин, Путин, народната музика. Злоба, завист, простотия и селения се леят в изобилие.

Тук излагат категорични мнения хора, които очевидно не са гледали филмите. За тях Брад Пит е тъмнокож, а "Паразити" е филм за сегрегацията в САЩ.

Но ние знаем, че ще дойде Ленин на нашата улица - и Русия ще има Оскар!

Русия има вече Оскари, за "Москва отвръща на удара" (1942), "Москва не вярва на сълзи", "Война и мир", "Изпепелени от слънцето".

влака Беглрц

Американското кино отдавна не струва. Гледането на филм там вече не е начин да се по забавляваш, за разпуснеш или да си подбереш терен за совалка. Навряха политиката и разновидностите на толетастията в цялата индустрия и ходещите на кино си губят парите и времето. От сутрин до вечер политкоректни послания и теми в техните филми. Марш оттук.Има значително по - стойностни испански, италиански и френски филми, а също и руски, които много отвориха сюжетите и кесиите си за сериали и филми на голям екран. Европейското кино показва моментите от ежедневието на дребните хора. Истински моменти, а не "актьори", които са наизустили няколко реплики от сценарий, нямат нито талант, нито присъствие, дори за най-обикновените сцени ползват дульори и каскадьори и преди всичко снимат на зелен тапет. Всичко във филмите сега е компютър, а понякога и самите актьори. Е.аз ги такива "творци". Американците горките нали си нямат култура и фолклор, та все краднат тези на другите народи, че даже и тях ги поамериканчват и толерастват. Едно време бяхме жадни за американско кино, защото ни се струваше качествено и различно, а истината е, че те никога не са спирали да втъкават пропагандните мотиви в тях и даже много разчитат на филмчетата си, че да им дават самочувствие и някаква извратена гордост Добрите техни филми за мен са от 70-те и 80-те с Пачино, Де Ниро, Дъстин Хофман, Джийн Хекман и някои други от техните класи. Там няма разни смешни супер герои, чудовища, светлинни мечове и подобни глупости. Стойностни филми. Ако искате качествено, гледайте направеното от режисьори като Скорсезе, Браян де Палма и още няколко. Забравих. Добри са като режисьори понеже не са американци.

Вече и старите им американски филми почти не помня. Разни като "Трите дни на Кондора". Аз гледам основно азиатски сериали. Този "Паразит" не го знам. Филми по-рядко гледам. Помня "The Man from Nowhere", уж почти стандартна мафиотска история, пък много добра драма. При сериали очакваш какъв е нататък. Поглеждаш, не ти харесва, следващият. Има ги онлайн на сумати места. Азиатските са по-различни, а холивудските са ми писнали. Със сериали по 16 сезона и така нататък. При азиатските за първи път гледам сериал 2 сезон - Ever Night 2 - китайски. Само там са сменили актьори и актьорската игра не е много добра. В други е супер изпипана и в синхрон между актьори. Нещо което не може да забележиш на западните. Гледам основно китайски и южнокорейски.

"Паразити" е от Южна Корея.

Коментирам горният, който говори за американски филми от 70-те и 80-те години. Дадох пример с филм от 75 година. Споменатия втори филм е също южнокорейски. Горният коментира, че гледа европейски. И аз коментирам какво гледам. Азиатските сериали по принцип нямат сезони. Правят просто нови. Филми не мога да коментирам толкова точно. Не знам защо е избран този. На сериали корейците правят драми. Китайците са по-добри на приказни фентъзита и много повече. Лично мнение. Правят и много сладникави тинейджърски всичките в източна Азия.

Найсетне! И Врат Немит се сдоби с еврейски бонбон-статуетка. Чиститу!

Щом в БГ масово затварят кина значи на киното му е минало времето.... винаги сме били пионери в затварянето...

Не виждам нищо изненадващо за филма "Паразит". Все пак седмици преди оскарите се спрягаше именно този филм за един от "титаните". Много лошо впечатление обаче направи постоянното натрапване на термина "бели оскари". Та въпросните "бели оскари" са в отговор на предишните "черни оскари", които ни бяха натрапени от разни паразитни "правозащитни" организации според които всички мъже са сексисти и всички бели са расисти

Обичам мляко с шоколад, Обичам мляко с какао, Обичам Кафе с мляко, Обичам кафе със сметана... Обичам наденичка на фурна с кашкавал, Живота не е само черно и бяло, разпусни малко и мини на свободен режим.

Големия носител на " Оскар '' е китайския " коронавирус"

Много сладко държавата Корея е сложена в кавички. Намек.

Киното и телевизията отмират бавно. Аз лично не съм ходил на кино много отдавна. Гледам Нетфликс, Ютюб. Не случайно много от тези актьори се преориентираха към стрийминг продукциите. За театър и опера няма да говорим.... Да се прави кино също е много скъпо и няма явно икономика в цялата работа вече.

Deus Vult

Явно не си много вещ... Виж продукциите на Марвел (Дисни) какви пари опукват от кино продукциите си

Сензация триумфи за филма =Паразит= гръмки дума за един филм просто- Луксозни проблеми на фона на климатичнито промени, кризата с водата която предстой бедността в световен мащаб, търговия с хора, наркотици, убийства и прочие и прочие

Извинявайте, но в "Паразит" няма нито един "луксозен" проблем. ОСновният проблем е човешката деградация - морална, етична... От там идват и глобалните проблеми, изброени от Вас. Филмът е изключително дълбок, за който иска да види и чуе.

Гледах филма много внимателно. Ако това е дълбок филм, то аз няма да съжалявам и грам за унищожението на този свят, което явно скоро ще се случи както изглежда....

Хем не си загрял филма, хем филмът е свързан точно с тия проблеми, които изреждаш така витиевато, хем си побързал въпреки това да си демонстрираш тесничкия мисловен кръгозор, хем си написал "предстой" като последния неграмотник, който едвам пише грамотно, но пък има мнение по всички глобални въпроси.

Хубаво е да се съдят хората от страни- Нито ме познаваш нито познаваш мисловния ми кръгозор нито колко съм грамотна-Никъде не споменавам, че съм гледала филма но ти реши, че съм го гледала- Твоя кръгозор явно не е също много голям освен това предварително си направил погрешни изводи без да си прочел какво съм написала в детайли- Това се отнася и за останалите- Не съм писала никъде, че съм гледала филма- Думата филм тук в случая се отнася като общо понятие- Грамотността ми към учителката по български език освен това не ползвам български език от 20 години защото живея в чужбина-И пиша на латинска клавиатура-

То не ми трябва да те познавам, за да ти прочета и анализирам писанията. Фактът, че даже не си гледала филма, ама въпреки това коментираш така наедро, говори например доста в полза на това, на което вече ти обърнах внимание. ПП. Аз също пиша на латиница (което е доста по-различно от латинска клавиатура), и постоянно ползвам чужд език, но не позволявам това да се отразява на базовата ми българска грамотност на никой от езиците, които ползвам. Пък вие си се разберете с учителката ти по български език кой е виновен за тези твои образователни дефицити.

Лелеее, какви глупости изприказваха, докато си получаваха статуетките

Тия холивудски откачалки са най-големите паразити...

А ти да не си по различен паразит...

Холивуд е в абсолютна криза, отново. Паразит е интересен филм, но в по-нормални обстоятелства, мах му е за чуждестранен филм. Брад Пит... горе-долу, но пък Имало едно време... едва се изтърпя. Жокера, абе каква е тая смехория бе, играл бил луд клоун, кога преди щяха да на градят нещо от филм за комиксов герой, пълна излагация, а че Финикс си играе добре ние сме го гледали и преди още в Гладиатор си изигра супер ролята на луд. За жените няма какво да кажа въобще, Рене си смени лицето, за да се върне в киното, военните филми скучни, Скарлет номинирана 2 пъти, абе ейййй...

Ааз мисля че си в криза на средната възраст който живее в началото на 90те. Киното музиката се променят... Няма какво да го сравняваме с миналото, просто е ненужно, няма да промениш нищо, все пак е минало. Като цяло Имало Едно Време ми хареса особено в края когато вместо тримата убийци да убият Шарън Тейт, биват избити по страхотен начин от Брад и Лео. Все пак ако не знаеш убийството на Шарън Тейт през онова време е било доста брутално и шокиращо за много хора. Затова този филм и направи яко впечатление. Жокерът беше сравнително труден филм, не е за всеки но определено беше паметен и не случайно оценката в IMDB да е 8.5. Та проблемите не са във филмите или Холивуд.. Проблема си ти

Като гледам така,Брад и Лео е трябвало да застрелят теб,оригинале!

Направих си труда да сметна средната възраст на четиримата актьори, спечелили Оскари - 51 години. Всички те са започнали кариерата си преди минимум 25 години. Нещо става с американската филмова индустрия, чувства се остър недостиг на свежа кръв...

и при Пайнер-а е така! (Не знам защо ме триеш, къде е лъжата)

В общи линии предвидимо

Паразит беше най-добрия филм от фаворитите.

Азиатците правят много филми и някой са много добри. Но някой гледал ли е този "Паразит"? Има ли нещо различно от другите или просто е станал популярен на запад, заради нещо друго? Холивудски филми почти не гледам вече, че предъвкват едно и също. И на сериали с 16-и сезон еди-какво-си.

кажете сега един по- хубав от американските филми на мосфилм сега...

Всички. Явно живееш в миналото. Лафът отпреди четвърт век - какъв е филмът - хубав или руски, днес отново е в сила - какъв е филмът - хубав или американски? И преди и сега е имало изключения от правилото, но правилото е в сила.

тука много фенове на Мосфилм има! Не харесват Холиууд, иска т си соца хахаха смешници!

Мисленето на слабоумните типове като теб не спира да ме удивлява.

Рене Зелеуегър е супер мацка.

Има, но американски хубави филми вече няма! Изтъркани от превъртане многократно сюжети... разчитат на гръмките имена на актьорите и това е. Дали има и два свестни филма на година се съмнявам...

Жокерът и Ирландеца не бяха ли хубави филми. Имало едно време в Холивуд също хвана много окото. Джуди... Също доста добър.. Въобще гледал ли си някой от тези филми.

На мен Жокера не ми хареса.Съжалявам, че го гледах и не бих го гледал втори път.

Брад пит, игра много добре и заслужава наградата, обаче оня дето игра луд, че то няма по лесно да играеш луд, справка куркински!

Напълно заслужено от страна на Брад Пит и Хоаким Финикс. Като гледах Паразит, не знам защо инстинктивно си мислех за ролята на българските комунисти / социалисти в живота на България.

Как се казва онази дебелата, безформена, дето пя, модел на американка?

Аз не знам, но искам да напиша: хахахахах

Е тая година как така са минали без Димитър Маринов?

комунисти4еската и русофилска плява са станали рано да оплиуват свободният народ..

Какво друго може да очакваш от идиоти

Е аз съм русофил до някъде но гледам Холивуд. Има тъпи има и много яки филми. Руско кино не гледам, само някой по стари серияли като Бригада, Бандитския Петербург. Не всички в Холивуд са типичните тъпи американци.

Мхм. Старите руски филми масово не струват, за разлика от по-новите. Изобщо азиатското кино, за разлика от американското не е в рецесия. Мъчно ми е чсамо, че китайското започна да се изражда по холивудски.

че сте дали пълния списък, защото не споменавате и една дума за българското име в него. Само превод на чужда статия ли можете?

Кой. Проверих пълния списък на номинациите. Няма нито един българин. Да не си сънувал случайно

Еми явно си кьорав

Много е смешно някой да се хваща за правиписните грешки. Погледни дали има смисъл, в това което е написано и преглътни дълбоката неграмотност да замениш о с у. Като гледам, човекът се е нарекъл “емигрант” - ако е вярно, означава, че не пише, не чете и не говори редовно на български. Нормално е да се правят правописни грешки в този случай, но е дребнаво да се хванеш за тях, а не за това, което коментарът иска да каже. Освен това, отдавна е нелепо всеки да се опита да се скара с някой за нещо... жалко за вас

Аман от нагли неграмотници, за които "е важно какво се казва,а как е написано-дребна подробност."

Докато гледате Оскарите аз слушам народна музика и пия червено вино .

Това говори че си алкохоличка,тъй като "Оскарите" са рано сутринта наше време

Защо се нахвърляте на човека-Всеки е свободен да гледа каквото си иска и да не гледа каквото не иска-Уважавайте правото на хората да живеят както искат-Не всички хора са като вас-Не сте изпуснали много вчера- Не знам защо толкова много шум се вдига как някакви хора мислещи се за божества правят пари на гърба на другите- И как никой нищо не прави за това хората да живеят по-добре и светът да се развива в посоката на човечността-

Сега всички добри актьори са над 40 години. Не се раждат талантливи хора

Пристрастен си. Много при това и явно гледаш само американско кино

Тръмп е по-добър от целия Холивуд и заслужава наградите за актьор, режисьор, продуцент и за най-добър филм

За първа година, хубав и истински филм да спечели. Напълно заслужено, а не холивудска боза. Да не повярва човек.

Холивуд вече е излишен ....

Надути и напудрени филмови величия си раздават награди и благодарности във време на коронавирус, климатични промени, циклони, войни, пожари, наводнения ....

А ти какво правиш по въпроса бе. Пиеш в кръчмата...