Гай Ричи ще снима екшън трилър за Втората световна война

Той ще бъде адаптация на романа на Деймиън Люис "Министерство на неджентълменската война"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Автора на статията е пропуснал че има инов филм на Гай Ричи като главната роля се изпълнява Джесъм Стейтъм

Като занимаващ се с научни изследвания в областа на природните науки в ОК ми се налага да общувам със студенти. Една значителна част от тях са индийски и пакистански цигани. Та, в разговори с последните , ми направи впечатление , че те масово не са чували за двете световни войни, най -вече за Втората.

Втората Световна Война, световна, а не руско немска, има четири основно фронта с еквивалентна тежест и важност за изхода: източен, западен, адрикански и тихоокеански. Източният е спечелен от СССР, останалите три от САЩ. Та чудно ми е как СССР е баш победител като е свършил 25% от работата, а САЩ и съюзниците им не са като са свършили 75% от работата. Баси промитите мозъци.

Ами това лесно е обяснимо , бе простю! Тия 4 фронта дето ги броиш не са с равна тежест. Това лесно се проверява бе простю, ама си тъп. Сравни жертвите на германската армия по различните фронтове и ще разбереш, сравни броя и състава на немските дивизии по различните фронтове и също ще разбереш.

Сашко, само за операция Барбароса, Германия влиза с 3,9 млн мъже.... Само началото е това.От всичката си загубена унищожена или пленена техника,95% Германия губи на източния фронт.

Да създават специални групи за нещо си, ок, но действията на тези групи /при залавяне/ да бъдат после отричани и нямащи връзка с изпратилата ги страна ми се виждат абсурдни. Това се прави в мирно време, когато имаш диверсии или други актови, противоречащи си с разните му конвенции. По време на война нещата са други - да не би немците да трябва да крият и да казват не сме ние, като торпилират американски кораби, вкл. и товарни. Или пък като хвърлят напалм над Лондон. Не мога да си го обясня това с диверсионните групи в тила, очаквано е 2 воюващи страни да си го правят.

Е , ти не можеш да си го обясниш, но обяснението е елементарно. Подписана е няколко години преди ВСВ т. нар. Женевска конвенция. И в нея е описано какво НЕ МОЖЕ да се прави при война. Великобритания и Германия са подписали тази конвенция. А тия групи явно са правили това дето там е пишело , че не може. Аз като бивш о.з. служил в БНА съм си мислил, пре война ако хвана такъв какво да го правя , ако имам време. Инче при всеки случай умира, но при повече свободно време има нюанси.

Поредната хамериканска боза, направена за хамериканци. Най добрите филми за втората световна са руски. Не всички но повечето. Най много те си доближават до реалността.

Курса на войната и промяната са битките при Сталинград и Курск, авторе не преписвай каквото ти спускат отгоре

Така пише в книгата, нашия преписвач няма потенциал да прави такива изводи.

Ъхъ, ясно. Пак ще ни разправят как запада победил нацизма а не СССР. Гледали сме ги тия, изтъркано е.