Гай Ричи ще бъде режисьор на екшън шпионски трилър за Втората световна война, съобщи "Hollywood Reporter".

Джери Брукхаймър и Чад Оман ще са продуценти на филма за "Paramoun Pictures", a самият проект е адаптация на романа на Деймиън Люис "Министерство на неджентълменската война" ( Ministry of Ungentlemanly Warfare: How Churchill's Secret Warriors Set Europe Ablaze and Gave Birth to Modern Black Ops). Киностудиото купува правата за книгата през есента на 2015 г. и авторите Араш Амел, Пол Тамаси и Ерик Джонсън работят по сценария.

Продукцията ще прилича отчасти на "Мръсната дузина" и отчасти на "Гадни копилета", пише БТА. В романа се описва как британският премиер Уинстън Чърчил, притиснат от нацисткото настъпление през Втората световна война, създава отряд за тайни операции, който действа по свое усмотрение срещу врага и ако бъде разкрит, Лондон ще отрече всякаква връзка с него.

В отряда влизат престъпници, които вършат "черната работа" срещу врага на различни места в Европа и Африка и променят курса на войната.

Сред последните продукции на Гай Ричи са трилърът "Джентълмените" и римейкът на "Аладин" от 2019 г. Британският режисьор, създал култовите "Две димящи дула" и "Гепи", засне и два филма за Шерлок Холмс с участието на Робърт Дауни младши в главната роля.

Снимка: Getty Images