Глухата актриса Марли Матлин напусна премиера на филм от фестивала "Сънданс" заради липса на субтитри

Въпреки че е част от журито на кинопроявата тя е излязла от залата по време на прожекцията

Обратно в новината

Коментари - Глухата актриса Марли Матлин напусна премиера на филм от фестивала "Сънданс" заради липса на субтитри | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Марли Матлин е страхотнна актриса!

Да приемем че се чувства ощетена. Как би се почувствал човекът, който е правил музиката на филма. Как ще го оцени глухото жури.

да пуснат субтитри с партитурата.;-)

Тя със сигурност няма да даде мнение за музиката на филма но е абсурдно в 21 век да не може да подкараш субтитри и то на подобен форум. Моето мнение е, че трябва да се залага все повече на субтитрите и по малко на дублажа. Истинското преживяване е когато чуваш оригиналния глас на актьора а не някаква интерпретация о дубльор на превода. Може би само при порно филмите субтитрите са излишни :-) .

Голем умник си

Прав си, но просто устройството се е прецакало. Техника, не можеш да й се довериш на 100%. Не може да става дума за дискриминация.

Правилно си е тръгнала жената. То когато нямаш физическата възможност да си свършиш работата, да останеш там само присъствено като дирек у български парламент, си е губене на ценно време. Умните хора ценят времето си.

трябва по всички телевизии да дават филмите и със субтитри. ИМа хора, които не чуват и не могат да гледат телевизия, защото няма субтитри. Крайно време е, законодателите да се погиржат. Поне да ги изпращат в реално време, а през телевизора всеки да си избира дали да ги пуска или не.

Има и много възрастни, които недочуват и пускат ТВ на макс. Това също е проблем.

Крайно време е също, да започнем да прилагаме великата и свещена пишман демокрация в истинската и форма и същност - желанията на мнозинството. Субтитрите са дразнещи надписи по екрана и може би не е ок за 200 човека в залата, за да угодим на един.

Уфф да чадо много си прав не знаеш дори колко. С дядото че се изпотепем - он глух, и като надуе до дупка некоя некой сериал по БНТ и язе не моем изтърпим и викнем намали бре.И он вика , бе не чуем бре, кво съм виновен, а на мен главата ми шемет , шум и какафония от кръвното и като ми викат онея артисте с патосната дикцията от НАТФИЗ и почва чак да ми се вие свят и да ми е дезориентирано и нема, и къде да избегам от глъчката, целата къща кънти..

Да не забравяме, че има и хора, които пък не виждат или не могат да четат бързо не защото са неграмотни. Помнете, че монетата винаги има две страни. Дублажът има други предимства

Значи и там стават гафове и има мърлячи, които не си вършат работата...жалко за престижа на този фестивал...

Joel

Оправете си заглавието, какъв е този фестивал "Сандърс"?!