Голяма част от наказанията са чиста загуба на време

Наистина ли децата просто не ни чуват, когато правим забележка?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ярък пример на адски разглезено дете, основало движение на децата срещу възрастните, които им убивали бъдещето, е грета климата, която командори вече на ниво оон и парламенти. друг пример са децата, на които им се разрешава на тригодишна възраст да си определят пола - щом детето казало, че иска да е момиче, започваш да го обличаш с роклички и да му връзваш панделки. абе примери на криворазбрана цивилизация - бол. понякога си трябва и някой-друг чембер, за да не пойде коня у реката. превръщате родителите в слуги на децата - лично на мен ми се гади от тая мода.

Атеистите куманяги са скотове, те немът капацитет да схванът както е Бог, божия либоВ, и как работи ценностната система. Цирковете ги разигравъте с побоища, като скотовете в цирка. От скот, какво да научи детето си - на скотщина. Това ви дойде от куманягите, оскотиха ви. Още стискайте еврейския куманизъм и еврейската политическа доктрина насочена срещу християнството - още. На скотове ви обърнаха, а вие също правите скотове от децата си. Нема да има промена докато не се осъзнаете.

и кога са те възпитавали, от началото на прехода ли? а твойте родители са расли в евронива, така ли?

не боят върши истинската работа, а страхът от пердаха. Затова физическото наказание трябва да е съществуваща опция,но да не се използва за щяло и нещяло,а по възможност и никога да не се прилага.

Айде бе, факмамичке, порнхъб те зове !

Като видиш някое 3-годишно да размахва пръчка некоординирано и около него други деца, вместо да си казвате "Къде са родителите на това дете, не им ли минава през ума, че така то може да извади окото на някое от другите деца", вече трябва да си мислите "Какви прекрасни родители има това детенце! Дават му пълна свобода и не го унижават, правейки му забележка."...

И като набучи окото на пръчката, направо да ги обявим за "родители на годината" !

Глупости на търкалета. Не знам боя да " оправя" , но със сигурност изправя кривини в характера. Кой не вярва да прочете " Петър Първи" на Толстой

Тия методи никога не са давали резултат. И сега не сме Петър I.

Едно време нямаше ученици да бият учители. Сега е ежедневие. Изводите сами се налагат.

които да разстрелват съученици и учители.

Това, което простаци кату теби немът ментален капацитет да схванът, е че е въпрос на съзнание. Чувек възпитан в грижа, уважение и ценности, съзнание и разбиране, нема да посегне. Със иле без наказание, нема да посегне. Наказанията затова не работът - при съзнателните просто наказанията са игнорирани, а работи съзнанието. при несъзнателните, дето нема съзнание, и при тех наказанията не работът. Целото възпитание е да възпиташ съзнание и ЧУВЕК. Като оставиш детето си на ниво животно, то тека и ше се държи - като животно. Вие ги третирате на ниво дресировка, като животни. Като се научиш да си третиръш детето като чувек, а не като животно, тогава може и да се сетиш какво ти говорим. И вие сте животни, та не е чудно. Мръсни долни скотове. И от децата си правите скотове. ------------------------------ За неразбралите, съм верваща ристиенка. Атеистите куманяги са скотове, те немът капацитет да схванът както е Бог, божия либоВ, и как работи ценностната система. Цирковете ги разигравъте с побоища, като скотовете в цирка. От скот, какво да научи детето си - на скотщина. Това ви дойде от куманягите, оскотиха ви. Още стискайте еврейския куманизъм и еврейската политическа доктрина насочена срещу християнството - още. На скотове ви обърнаха, а вие също правите скотове от децата си. Нема да има промена докато не се осъзнаете.

Статията е много точна и наистина е така. Объркването сред коментиращите е заради използваната дума “наказание”. По-скоро на децата трябва да се говори за последствия (от техните действия). Това е според моя психолог :)

Твоят психолог е от модерните.Утре ще ти каже , че никак не е добре да не изпълняваш командите на 5 годишното си дете защото така накърняваш Аза му и то не може да си разгърне потенциала.Ще си има двама началници - един на работа и един вкъщи.От първия можеш да напуснеш ама от втория едва ли.Освен ако не те уволни той като се обади на социалните , че за нищо не ставаш и ти го вземат.

В статията въобще НЕ става въпрос за физическо наказание, който отдавна не се практикува у нас. Статията отрича всички останали "наказания"- да не гледа телевизия, без десерт, без интернет ако не ще да учи и го виждаш,че пропада, не му спираш интернета, а го оставяш в другата стая и след 15 минути той щял да получи просветление и да започне сам да си учи уроците и т.н. Или го водите на психолог. Това са тезите на тая патка.

Абе какви ги мрънкяте, какви наказания, какво лишение от сладолед и телевизия? Факт, статията проповедва наказания. Днекса сте писале за лишаване от телевизя, утре ше тръгнете директно да проповедвате шамари, и тука отдоле са се разписале троловете ви, в полза на шамари и побоища. Какво се оправдавате, не се ли виждате колко сте жалки, да проповедвате насилие над деца. БУКЛУЦИ, КОИТО ПРОПОВЕДВЪТ НАСИЛИЕ НАД ДЕЦА, НЕМА ЛИ КОЙ ДА ВИ ОСЪДИ И ПРАТИ В ЗАТВОРА БЕ ИЗРУДИ.

Не го лишавайте от интернет не било ефективно наказание, но ако го пратиш в другата стая само да осъзнаело, щяло да им ефект.....Тая луда ли е? Представям си как вместо да чопли в нета или в телефона, ОСЪЗНАВА САМОСТОЯТЕЛНО ГРЕШКАТА СИ. Интересно при предполага се по- осъзнатите възрастни защо тогава действат наказания за да спазват правилата- всички видове глоби, удържане от заплатата и т.н. Та повечето възрастни биха си правили, каквото си искат ако нямаше наложени ПРАВИЛА И КОРЕКТИВИ. Може би да ги оставяме и да бъркат в контакта, да си пъхат главата в горещата фурна и всякакви други свежи детски идеи, или да го оставим да се налющи с ракия, та само да осъзнаело грешката си. Нали трябва да им предадем опита си, знанията си, да ги възпитаме, не живеем в Каменната ера. Между другото ВНИМАВАЙТЕ С ПРЕПОРЪЧВАНИТЕ ОТ ИНСТИТУЦИИТЕ ПСИХОЛОЗИ АКО НЕ СЕ НАЛАГА, нямате си представа как могата да ви се набъркат в личното пространство и колко са свързани със Закрила на детето, на които на сайта им пише че 500 приемни семейства се нуждаят от деца да изкарат някой лев, но тези от домовете за деца не ги харесват, не им отговарят на критериите. Е познайте откъде ще ги вземат ако се тръгне оттам че наказвате детето си без интернет или някакво друго "нечовешко наказание", те като споделят на "загрижените" лелки как бързо ще си намерят "банкоматчета" от вашето семейство- белички, чистички, възпитани.

Във Франция няма ли нещо доставчици на пица, пощальони, водопроводчици? Като в късните филми...:))))) Та малко да спреш с глупостите, така.

статията, който прочетох и коментирах.

"Грешките, който допускаме" те закачам, щото сигурно няма да се сетиш.

поръчкова статия.Всеки ден ни бомбардират с подобни "компетентни"съвети.Не благодаря!.Ти кой номер родител си 1 или 2 .Джендъри прогнили!!!!!!

"Джендъри прогнили" личи си колко си прост/а и какво "възпитание" може да дадеш на едно дете. Прогнили са вашите закостенели мозъци пълни с предрасзъдъци и омраза. И с тези теории на конспирациите вече е хубаво да ви дадат едни хапчета или направо лоботомия. Кажи сега кой я е поръчал и дай доказателства за поръчката да видим?

Randall_Zwinge

Ваньо, я кажи що така се получава, че съвременният срив във възпитанието и навикът на децата БУКВАЛНО да се избиват едно друго по училищата, следва точно с едно поколение време началото на процеса западната т. нар. култура да ни учи как да си възпитаваме децата? Как така възпитаното в робство поколение успя да възпита деца, които да построят България от нулата и да я възтановят след 10 год. перманентна война и няколко национални катастрофи, предизвикани от управници-европейци? Как така възпитаното в комунистическо робство поколение успя да докара България до челните места в класациите на ООН по стандарт на живот и човешко развитие? Как така в началото на 90те дошлите да ни изследват западни анализатори установиха, че Българското образование, особено средното, са сред най-добрите в света, ама трябвало да го реформираме, в резултат на които реформи днес абитуриентите са полуграмотни. И за да зациклим, да се върнем на първия въпрос - как така се получава, че след като ни приобщиха към западните ценности всичко това се обърна?!

Randall_Zwinge Ми ето тека се получева че откак настъпи куманизма и проимахте семейните прублеми, за които се бореше еврейчето раби 12 покуление Мордехай Леви маркс които мрази славяните и иска да ги изтреби, като ги обърне на скотове и безбожници. Съвсем си е на расистка еврейска основа, да се мъчът да изтребът Христиените и нормалните хора. Прочети си КуманиЗкио Манифесто ,да видиш списъка от съвети, как точно да се разбие семейството и с какви цели да се отпропастът европейските Христиени та да може еврейската раса да заграби властта по целио свет като господари, върху гоите. https://www.bing.com/videos/search?q=marx+wanted+slavs+exterminated&view=detail&mid=C375EF1A9700DF4BA50AC375EF1A9700DF4BA50A&FORM=VIRE https://archive.org/details/youtube-bwuGNfXwTjo - Marx and Engels Wanted to Exterminate the Scots, Basques, Bretons and Slavs

Успях да прочета 1/4 от тая простотия. Да се чуди човек как хората са си възпитавали децата предишните 100 000 години... 1. Белите... Децата правят бели защото правят нещо, което не знаят как ще свърши. Не знаят, защото нямат опит. А го правят, за да придобият опит. Играта (вкл. и с бели, като резултат) е най-добрия метод за учене, защото е единствения метод, който еволюцията е измислила за да накара децата да учат - като им е приятен самия процес на учене. Извод - интелигентните деца правят бели. Ако детето ви, особено ако е момче, е послушно и не прави бели... а, честито - имате редко тъп син. 2. Има един-единствен начин да държите децата си под контрол - като спечелите уважението им. Очаквате детската градина и училището да ги възпитава - ядец, отървахте го. 3. Да се произведе качествен възрастен е важна работа. Хиляди години децата са възпитавани, вкл и с бой. И сега некъф полуграмотен психолог бил казал, че боят не е решение. Не е, ама понякога е. Стига да не е по разписание. Ако дете, което не е бито, изведнъж получи шамар, най-вероятно ще разбере, че е сгафило. Ако го маризиш редовно, на детето се муй тая.

След замисляне от втори род, струва ми се, че в последно време... последно, последно - 20 години поне, ни зариват с подобни олигофренски писания, за да ни втълпят, че не можем да си възпитаваме децата, така че да се примирим с това, че държавата се кани изземе тази функция от родителите, с цел да превърне децата им в удобни взаимо заменяеми бурми, вместо в хора с мнение и достойнство... то други хора и няма, всъщност. От същия род са и разни тв предавания, от рода на оня крокодил гала... как може жена да е хем толкос тъпа, хем толкос грозна, не вдявам... които сека сутрин канят някой да ни обясни колко трудно и невъзможно било за нас да си възпитаваме децата. Това, че въпросният някой, бидейки манекенка или певачка, не може да си напише името без да си прехапе езика, не се афишира, обаче.

Едно перване зад врата върши отлична работа, само ако е приложено в подходящия момент! Иначе сме свидетели на ефекта от затваряне в съседна стая... В Австрия е традиция да си затварят децата по 20 години в мазето...

Значи по логиката на госпожата ако по-голямото дете удари в спор по-малкото то аз трябва чистосърдечно да си го напердаша за да види какво е.А може би като се търкаля в магазина за нещо си трябва да се потъркалям и аз и да направим една шоу програма.

Не, според "логиката" на тая платена патка, след като ви е издебнало и е набило малкото, спокойно го пращате в другата и то само щяло да осъзнае грешката, представяте ли си? Или отивате при психолог задължително, който ако не знаете дали не е свързан с нпо- то с лого голата вещица или мрежата ЗА деца, които само това и чакат, да го пратят в по- подходяща според тях среда, защото вие не можете да се справите според тях. Едни норвежки милиони има за усвояване, затова.

Цвете, личи си, че по тебе никакво време не е загубено, но пък и това не ти е помогнало особено...

Отричането на физическото наказание е абсолютна глупост! Това кара децата (пък и който и да е) да се чувстват недосегаеми! Познаването на чувството за болка , кога и защо се получава, е изключително важна част от възпитанието. Който не познава болката смята, че всичко му е позволено и че винаги ще му се размине със сладки приказки! Говорим причиняване на болка, а не за побой!

Допускаме май също трябва да е в единствено число.

Поредната помия, предназанчена да усили присъствието на капризни, непригодни за реален живот лигочи около нас.

Всичко зависи от дятито! Ей го на, Цецко сипа катран в кацата на татко Биби и хич не му пука! Ама бил наказан! Голяма работа! Важното е, че си джитка с асансьора и хич не му дреме!

"Великата откривателка" в педагогиката Маия Монтесори изоставя собственото си дете, за да започне да дава акъл на другите как да си възпитават децата. Воните силно, ама много силно!

Маия да се чете Мария

Интересна и винаги актуална тема. Смятам, че наказанията при различните деца действат различно. Няма как да са еднакви. Просто трябва да му хванем цаката на лапето.

... методата на адаша от преди 150 години върши работа винаги !

Гледала си го в очите, и си се нааквала, и си го УВАЖАВАЛ и слушала, защото баща ти е имал тежък шамар! Та за това и сте опазили вазата на баба ти толкова време.

Ало, бг мама аре улево с тея глупости

Триете бе путки вмирисани...

Какво възпитание може да се очаква от родители, които псуват на почивки пред децата си, пушат, пият и се държат като каруцари?

Основната нишка в това писание: РОДИТЕЛИТЕ ХАЛ-ХАБЕР СИ НЯМАТ КАК ДА ВЪЗПИТАВАТ ДЕЦАТА СИ! НЯКОЙ ДРУГ ЗНАЕ! Манипулативна, насочваща, зловредна статия.

наистина нямат - ако имаха нямаше да сме на този хал.

дядo_star

И да грешат, трябва да се учат, не да им се изземват родителските права.

глупости колкото си искаш.... най ефективното е да се определят граници. ако детео ги спазва - получава нещо което иска. ако ги наруши - подсетете го като му дадете време за да свърши нещо, след което ще следва наказанието. добре е да го подсещате примерно през час колко време остава до наказанието. номерът е и наградата и наказанието да са достатъчно важни за хлапетата. например прибираш се от работа - домашните за утре не са готови. хлапето виси я на компа, я пред телевизора, я с телефона. питаш небрежно какво има за утре и помежду другото подсещаш, че сте имали сделка - първо домашните - после забавленията. реакция - нулева. след час отиваш и припомняш правилата на играта - ако домашните не бъдат готови за другия ден - отнема се любимата играчка... в името да задържат телефона/компа хлапетата правят чудеса. мо0же да се направи система колко точки носи всяко нещо което трябва да се свърши и колко всяко наказание(може и да не се прилага реално - просто да се знае че ще загуби определо количество точки). в края на месеца се прави проверка - при 90% от максималните точки купувате нова игра, няколко смс за да може хлапето да си купи онлайн желаните екстри в игрите . важно е да знаете какво точно искат децата ви! важно е и да изпълнявате наказанията - ако примерно събере цели 10% - телефонът се прибира, и му връчвате една нокиа с фенерче. като цяло хлапетата от 5-6 годишна възраст вече са наясно какво точно искат в момента - така че лесно може да ги манипулирате. а да - и важен момент. не трябва да се трогвате от разни оравдания "децата ще ми се смеят сега на тоя телефон" "аз имам незнам си кво и заради тва не мога да правя нещо си", рев и целия асортимент с който хлапетата са свикнали да ви се казват на главите. оставяте чуствата и нервите някъде и говорите със спокоен тон и правите сделката която искате. хлапетата като видят, че стандартното мрънкане, рев и тн нямат ефект - ще се принудят да се подчинят.

нова концепция за възпитанието....ТО Е НАПЪЛНО ИЗЛИШНО И САМО РАЗВАЛЯ ДЕЦАТА... Не ми се вярва, но някъде прочетох, че в Норвегия /или Швеция беше/ имат прокет за ИНКРИМИНИРАНЕ на възпитанието на децата... Казваш му да си измие зъбите...то не иска...ти настояваш ....и те привиква прокурорът...

"Грешките, който допускаме"? Моля? Едната дума е в множествено число и я поясняваме с дума в единствено число? Пропуснат втори клас?