Gone But Not Forgotten: Една година без Стефан Данаилов

Kолеги и ученици на Мастъра отдават почит към него в социалните мрежи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И това ми заслужава - некъв надпис на английски.

Как Майорът - генералския син Стьопа, става Мастер?!

Да, и? Догодина ще станат две, после три и т.н. Я по-добре си спомнете малко и за Сава Хашъмов, Луна Давидова, Николай Бинев, Домна Ганева, Маргарита Дупаринова, Борис Арабов, Андрей Чапразов, Димитър Буйнозов, Евстати Стратев, Ружа Делчева, Енчо Багаров.......Или според вас не са толкова значими, а? Доре, ще рискувам да ги помня, пък да видим....един ден, след всякакви външни и вътрешни вируси когато запролети и вън, и вътре.........

Не харесвам как се изразяваш. Когато почине някой човек на гроба му се ходи и се отбелязват 9,20,40дни. След това половин година и една година от смъртта му. Кой -кога и за кого ще си спомня е нещо лично- не е необходимо да се излагаш така. В списъка си добави и Надя Тодорова. За нея си спомних в момента. Как му казваше Екиме....

Оставете човека да почива в мир! Просто той беше много добър в професията си.

Като Партиен секретор на артистките бе на правилното си място, което го доведе до депутат. Знаеш ли кой е Илия Минев и защо до днес ДИР.РУ не смее да пише за него?

в коя професия? В арти-фарти - да, А в другата?! 4 мандата депутатин от БСП, че и министър.....

Все друго е да се изкажеш на английски. Звучи някак международному, европейско.

В този случай е глупаво да се пише на английски - отиде си , но незабравим.Стои глупаво и не на място.

Велик артист. Помиярите ще му дишат праха и в отвъдното. За некадърника такива титани са като трън в нещастната им автобиография.

Коста Цонев - изиграл селянина Лазар Дъбака в "Сиромаха радост". Осоценно сцената на надиграват на ръченица между Дъбака и Пенка, когато Пенка му пристава. Тази сцена е феноменална и класика в българското кино, подобно на сцената в "Крадецът на праскови" и целувката между Елисавета и Иво. К. Цонев бе и българския 007 в "Господин Никой" и българския Ален Делон озвучаване гласа на Отец Ередия в "Осъдени души". Само тези роли го поставят на вечния пиедестал. Ня говоря за артисти като Георги Черкелов, Иван Братанов, Гец. Те и колегите им създадоха мъжките образи на българското кино. Докато Стефчо играеше себе си - ебача на чуждите жени. Особенно софтпорносоцреализъмът "Дами канят".

Говориш за плеядата велики артисти на България. Съгласен съм, но не поставям никого пред другите. Всеки имаше своето амплоа и това ги прави незабравими и велики. Данаилов е един от тях без да го фаворизирам. Просто статията е за него. Но ми липсват всичките особено на фона на повечето сегашни попълнения на гилдията.

И горе с е уредил! Партиен Секретар пак!

и пак ударил, чуждото.

Ти, да видиш! Някои знаят английски!

Ако майка му и баща му не се водеха "активни борци против капитълизъмът и фъшизъмът" нямаше да стане партиен секретар на артистките и да ги клати артистично и денонощтно. Ирен Кривошиева и синът и от Майор Деянов, единственото му дете, получиха ли част от червеното наследство? Оказа се, че "Търновската царица" е действителен случай.

Не е лесно да ппоЗд, ГЛУПАВ,ЗЛОБЕН И НЕЩАСТЕН. Да най голямата ГРЕШКА НА СТЕФАН ДАНАИЛОВ беше тая глуповата ИРЕН, но никой не е защитен от жени пиявици и непочтени като нея.

Що бе!? Ирен като млада си беше супер гадже, гледай хотел Централ! Това, че той е решил да кръшка на законната си жена Мария, никой не му е виновен. Серго бонвивана, но за сметка на това има култови комедийни, драматични и исторически роли във филмографията си.

Артистите на България са Апостол Карамитев, Гец, Парцалев. Стефчо игра себе си: Ален Данаилов като Стефан Делон - "Звезди посред бял ден"(Ле зетуаль пандан льо жур)

Човекът, Бог да го прости, беше симпатяга, но дори българския правопис му беше труден....Збогом...

Стефчо беше партиен секретар на комунистките- курви...упссс артистки. ПЕТОЛЪЧКА има на гроба а не Кръст.

Няма я вече мократа мечта на партийната секретарка. Беше и си остана постничко човече.

Ти си едно простичко човече от село.

а не партийни секретари на артистките.

един комуняга по-малко! проф. Чирков помогна на толкова много хора, а за него мисирките си траят, защото направи мутрата и хунтата му за две стотинки!

"Gone But Not Forgotten"? Seriously? Вие къде живеете? Айде малко себеуважение и уважение към аудиторията.

добре че го написаха на английски, че да разберем какво искаха да кажат

Ти какво очакваш от разни недоклатени милениуми? Качествена журналистика. За тия жълти стотинки дето им плащат началниците им и на това са доволни.

С каква идея използвате английски в български сайт, с главно българска аудитория? Още повече, че в статията става въпрос за български актьор? Много сте модерни и космополитни ли вече ? Или сте толкова добри в английския, че чак не може да го сдържате и прелива? Дейбатиянеграмотницидейба!

И аз това попитах. Може би вашият последен коментар обобщава много добре темата.

Този е летописец на Майор Деянов и на сценариста на филма "десидента" Георги Марков. Червен елит....

Курни санитарното цокало няма ли да припомни как се приватизира някое предприятие?

А някой да припомни как ви се подиграва комунистическата МУТРА ПОЖАРНИКАРЧЕ. АМА ВИЕ МУ ДУШКАТЕ ПТЪДНЯТА ВЕЧЕ 10 годинки. Да ти е честит. Май и ти си комунистическо издание,ни ... неуспяли .

Харесвам го и сега, предпочитам филми с негово участие. Грижил се е за студентите си като за свои деца, затова го помнят и обичат. В киното - прекрасни роли! В личния си живот - със свои решения и избор, - който е безгрешен, да хвърли камък! Имаше в него лично достойнство, за което го ценя много!

а ролята му на професионален политик? Нека да гледаме от всички страни!

Аре стига с тоя бе! Проф. Чирков си отиде онзи ден-тихо, за миг, почти не се чу. Много по-велик в областта си, Светило от световна величина! А бай Стефан винаги си е бил регионална звезда. Въпреки това, около смъртта му се вдигна повече шум отколкото от тези на доктор Чирков и Марадона, взети заедно.

Глупак!

Не си живял напразно, ако има хора, които да те помнят с хубаво. Стефан ще си спомнят много хора.

Никой не му гледа смешките на този....

А Стадото не може и един ден без Тиквата,за това пак ще си я избере ,за да си пълни нощните шкафчета .

Ламбо знаеше малко руски? Защо на английски?

Почнахме си малко, но отново майора?

Незабравим!

Оте...л си е човека приживе. Дано сега изклати всичко живо горе :Д

теб бе тлъстгъзест клавиатурнико тъп

Ти за мен не бери грижа - внимавай някой ден акто се качиш горе, Ламбо да не те сгащи зад някое облаче :Д

ЩЩД, разчети кода от Морзова азбука..

6t 6t d si e 6t 6t d , no ako razdeli6 to4kite i tiretata ot wsqka bukva napolovina se polu4ava- mama ti

Златен век за културата на България. За 30 г. евроатлантическа демокрация няма нито един артист на това ниво, да не говорим за певци, режисьори, художници и пр. Чалгаджии, проститутки, наркомани, аферисти и педали

А? 1300 години паметника на България ли?

Как така - няма? А Сашо Нереза от СДС-.то,Преродената преподобна Пастирка, Конят, Крастав Петко, Бакъря... Спирам до тук,но пропуснах най-големия артист - ДраДрагалъфският гърбат Ай дук.

Точно.

Защо пише на английски във великата ви медиа? Да не би да не можете да кажете същото и на български ? Жалка история

Тогава тотално не се интересувах от новини и добре правех.