Онур и Шехеразада начело на протестите в Турция

Халит Ергенч и съпругата му Бергюзар Корел, известни на българските зрители като Онур и Шехеразада от турския сериал “1001 нощи”, се включиха в първите редици на протестите в Истанбул.

Обратно в новината

Коментари - Онур и Шехеразада начело на протестите в Турция | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Онан талибан и на баба му метлата........

Стига с тази Турция, дайте нещо за Европа бе Дирници. . Ние сме европейци, не анадолци.

Тези които са ми сложили "-", не са съгласни че българите сме европейци. Е, те са свободни да се чувстват анадолци. Ако искат и чалми/фереджета да си сложат. Никой нищо няма да им каже, ние сме свободна страна за разлика от Турция.

Аз пък не харесвам брадата на Онур.....!?!

Да, но това сега е по последната "европейска" мода- нищо, че е на изток от нас в някои отношения Турция е по-модерна и по-близка до Европа отколкото сме ние. Поне в Истанбул не могат да се видят късо подстригани мутроподобни селяни с дебели ланци, които те гледат лошо. А по улиците на "европейска" София все още бъка от такива екземпляри.

Ама тя брадата му не му е пожелание! Човекът три години си я отглежда заради роля! Нашите велики и много талантливи "актЕри" и "секс символи" от рода на деян донков сигурно косъм от носа си няма да изскубнат заради роля, ама на те са "звезди", а тези "анадолци".само,че този анадолец е инжинер, много талантлив певец и превъзходен актьор,който не си седи в палатите, а излиза заедно с обикновените хора на улицата и е граждански ангажиран!

Сега- нешо, което повечето от вас не знаят. Преди може би около 2 години, по една от телевизиите в България, се събираха пари, чрез СМ-еси за възстановяване на църквата Св. Сгефан в Истанбул. Та тези събрани пари, не знам точно колко са били, са присвоени, т.е. откраднати, от двама от събирачите, които са избягали в Канада. Общината на Истанбул, която държи на доброто състояние на града, е дала пари за ремонта на църквата, който миналата година не беше приключил. Сега не знам дали вече е. Това сме ние. Знаем само да крадем, а не да си помагаме...

Как се казват крадците, някой знае ли имената им. Не е проблем да се открият тук и да им се обясни че са сторили нещо много, много лошо.

Аман, заман, Али Баба и четиридесетте разбойници са също на стачката. Чудя се дали и те толкова слагачески и лигаво обсъждат ние какви герои и артисти имаме..

Шапка свалям на съседите.Жалко, че като начин на мислене, като свободни хора, са по напред от нас.Обидно е, но е така.

Абсолютно подкрепям!

В Турция любовта към Родината е издигната в култ.Обикновенните хора не се кланят ни на Америка,ни на Русия,а богатите със свои средства строят училища и създават фондове за обучение на способни,но бедни деца.А нашите богаташи още не можаха явно да забогатеят.

Разликата в манталитета на турската интелигенция и нашата такава произтича от факта,че болшинството от тяхната е получила образование и възпитание в Европа и САЩ,както и това,че от малки са надъхани във вярност към принципите на Ататюрк,един от които гласи"да достигнем най-напредналите цивилизации"

Ти нас за най-големите балъци ли ни имая с тия приказаки бе червен кхмер?

СТРАХОТНИ СА.

Ха - ха - ха ! Направо са ...страшни :))) Тука Българи няма ли ?!

Много умно изказване,браво Ангелов!Хайде спри да пишеш под различни ник-ове !!!!

омръзна ми да чета колко сме зле българите и те ( турците ) колко били готини, какви артисти имали и какви имаме ние, каква интелигенция, каква дъжава.. а бе хора, държавата - това сме ние, докато не започнем да уважаваме артистите и музикантите си, всичките хора на изкуството, никога няма да имаме силна държава и силна и истинска интелигенция. Аре скрийте се най-накрая!!!

Прав си ! Ама сме попаднали на сборище от малцинствата. Ще взема пак да им вдигна адреналина : ) И най- посредствения Бг филм / сериал е в пъти по-як от турските бози. Българите сме на светлинни години по възпитание и светоусещане от анадолския мандалитет. Похвално е , че така яростно подкрепяте протестите там , а що не го направихте тук , а ?!

вярваи си че е така хахахаха

и сега малцинствата ли са ти виновни ами да те просветна малко тогава в турция живеят на чо малцинства

Мишката,адреналина трудно ще го вдигнеш на някой.Само за пореден път показваш,колко си зле .Най-трагичното е,че си вярваш.

Защо винаги намесвате турските сериали? Бози били,а?Aми то добре че ги излъчиха та и ние да започнем да произвеждаме сериали.

Спомням си митингите, шествията 89 90 година когато всички бяха одухотворени, сплотени. И всички бяха интелигентни хора.

Бяха,а сега са озлобени.

Да не намекваш, че интелигентността върви с парите?

Протестите в Турция са отражение и продължение на "Арабската пролет" колкото и да не им се иска на управляващите в Анкара и Истанбул. На всички им е ясно вече, че исляма прилаган по некоректен и удобен за определени кръгове начин не работи за народите в тези страни, и съвсем скоро проблемите могат да "ескалират" и в други държави с такова население. Ние виждаме и чуваме много малко от това което в действителност се случва - но това е пътят н демокрацията и начина на живот в 21 век. Подкрепяме стачкуващите, и наистина в Турция е време доста неща да се променят и преведат по Европейския модел на мислене!!!

Турците нямат икономически проблеми. Те протестират за по-голяма свобода. Ние излязохме на вяли протести, защото не можем да си плащаме сметките. Ние имаме свободата да бъдем подслушвани!Вижте разликите.

Не вървиш!

В голяма грешка си. Ние сме дресирани, имаме свободата да сме послушни. С Партията напред !!!!

Турците имат огромни икономичеси проблеми.Просто са скрити ,а всъщност и заради това са Огромни. Голяма задлъжнялост, социална пропаст между бедни и богати. Да имат образовани доста хора,но ако не се строят държавни проекти - са за никъде. Изкуствени поръчки оправдаващи напечатани пари от целия свят за Турция и раздавни по масонски и други неформално клубове. Лошото е, че дори сега да надделеят образованите среди те също ще са разделени впослдествие на националисти и крайни либерали. Последните по примера на западна Европа и САЩ са същите хора на живота, консумацията и разгула :-(

приятел поне за икономиката и образованието недеи приказва ,в това отношение турция е на светлинни год напред от бг ,разбирам боли та , завиждаш но чак пък толкоз

Всеки народ, който се бори за свободата да се изразява, заслужава подкрепа. Основната разлика между нашите протести и тези в Турция е, че турците възстанаха за най-голямото благо на човека - свободата на избор. Пред тях не стои въпроса "Да имаш или да бъдеш", докато нашите протести бяха свързани с битовите неща, а "Европейците" също не са по-различни от нас. Същите тия "Евпорейци" бяха започнали да считат Турция за модерна и Ердоган хубавичко им замазваше очите, докато обикновените турци най-добре си знаеха колко им струва просперитета през последните 10 години. Турция е пример за това, че нищо не е такова, каквото изглежда и когато Европа захаросва някого трябва хубаво да си отворим очите и да виждаме отвъд пропагандата и лицемерието.

Крайно време беше! Цяла Турция е залята с портрети на Кемал Ататюрк. А правителството водеше държавата назад към тоталната ислямизация.Сегашните действия бяха само въпрос на време!

Нещо компютъпа изневерява,по-горе не излезе целия текст. Искам да кажа,че турците като цяло- интелигенция,младежта и всички останали хора са като един, а ние оставихме на Орлов мост да се ширят деца и пияници и да не знаят какво да кажат на репортерите.

Къде беше нашата интелигенция на митингите? защо я нямаше на орлов мост, а оставиха разни там урция,които да носят храна и кафе на протестиращите. И турците ни задминаха! Тежко на държавата ни!

Уважаема Сара а не допускаш ли че в България може би я няма истинската интелегенция.Такава каквато ние я разбираме.

Що, наш Андрей Слабаков беше на митингите.......за тютюнопушенето....

Умните и интелигентни хора,уважаема Сара,бързо разбраха кой упорочи протеста и каква им беше целта!Ей затова ги нямаше!

Достойни хора!Смели са и чертаят своя собствен път!

застанете в първите редици.....покажете пътя!!!!!!!!!!!!!!!! а не: Попандаво - преди 3-4 г. щеше да взема албанско гражданство Морфов - обиден на чалгата и безобиден към реалноста

....самосъзнание на ХОРА......а ние самосъзнание на РОБИ......без такъв като ердоган робуваме на шепа бандити вече 25г.

Kъм всички ракиено-салатени патриоти със склонност на предателство, учете се от комшиите.

До Вещица... Иди на Женския пазар да видиш нашите хубавци!

Какви възхвали , какъв възторг ! Направо не вярвам на ушите си : )))Все едно съм в анадолски сайт. Като толкова ви харесва турция , никой не ви спира , драги представители на малцинствата. Прекрасна , демократична и светска държава : )))))) Приятно пътуване ! Като ги гледам тия двамата на снимката , май са от 15 век , такава изтънченост и интелект лъха от тях , чак тръпки да те побият ; )))

Bъпросът е не дали ни харесва Tурция или не, а че ние ги подкрепяме в тяхната борба. и те са хора и искат свободно да се изразяват и обличат както си искат. ясно ли е бе мушморок.

поне са единни и в хубавото и в лошото, ти да си видял български интелектуалец да си прекъсне представлението или да си спре бизнеса заради доброто на народа, няма и да видиш, защото българите са продажници, затова...

Не са продажници българите, а разни писачи на глупости!

Невероятно тъп коментар.

Мише ли си или мишка.

Така си мислиш, защото не си гледал филма "Великолепният век". В него актьорът на снимката, с голямата брада играе султан Сюлейман I. А той е сред протестиращите защото има повод: Ердоган оплю филма му и лично него, че представял в лоша светлина Османската империя. Виж, постарай се поне да прочетеш текста на новината. Актьорът е с брадата си (много по-внушителна и от тази на Бин Ладен), защото продължава снимките на филма. А иначе съм го виждал и без брада - както си ходи в личния си живот. Виж, ограмоти се първо преди да коментираш и плюеш.

Забравих само да поясня: Действието на филма се развива именно през 15 век - затова актьорът на снимката ти изглежда така. Такава е била "модата" на брадите по онова време. Ама плюеш без да четеш първо.

Разликата е, че там хората дори и да ти приличат на такива от 15век, живеят в град от 21век, какъвто е Истанбул. А тук сме много модерните от 21век, живеещи в страна отпреди 15век. :) Със здраве.

Уважаеми Годо!Тъкмо се канех да напиша нещо възторжено по темата и видях че ти си ме изпреварил.При това си го направил по добре отколкото аз мога.Рядко пъти съм си признавал превъзходството на някого над мен.Просто истински квалитентите хора са на изчезване.Ти обаче си едно приятно изключение.Поздравления.

не сме народ а мьрша-много правилно определение ни е дал еди истински Бьлгарин мнооооооого отдавна все едно е знаел, че ще си останем рая завинаги нищо не става от нас доказали сме се в времето.Евала на комшийте.

ДО БРАВО НА ТУРЦИТЕ-ТОЧНО ТОВА ЩЯХ ДА ПИША И АЗ.БРАВО.

Разгледах внимателно снимките и забелязвам, че турските мъже са ама наистина много грозни и отблъскващи(вж. снимка 12)- едни такива брадати, космати, зъбати, рогати, мазни и нечистоплътно изглеждащи, с лукаво и мръснишко излъчване и ехидни усмивки. А си мислех, че нашенците са непривлекателни, то направо българите са си едни Брад Питовци, Тейлър Лаутнъровци и Бен Афлеци в сравнение с турците.

Халит Ергенч е на протеста с такава страшна брада - по-голяма от на Бин Ладен заради филма в който се снима като султан Сюлейман I. Иначе съм го виждал и без брада, и с много къса брада.

Онур прилича на изпаднал корабокрушенец, прекарал последните 10 години на самотен остров в Тихия океан, който не се е докосвал до тоалетни и хигиенни принадлежности от първа необходимост - сапун, бръснач, гребен и т.н., а космите, които свободно избуяват от яката на дрехата му, няма да коментирам .

По принцип имаме еднакви антропологични черти с турците,характерни криви крака, големи глави ,силно окосмяване,така че ако се напънеш може да откриеш баща си в тълпата,преди това се огледай в огледалото.

Браво ! Нашите "звезди" не съм ги виждал по протестите. Те до последно правят метани на властимащите.

Време беше,Ердоган малко да се занимава със своите си проблеми ,стига е давал пари за джамий в България.Както се казва в една поговорка - с твойте камъни в твоята градина.

Моля всички, които не са били в Турция през последните 5 години, да не пишат. Хората в Турция в момента нямат нищо общо с това, което са били. Дори в Анадола живеят много по-добре, отколкото у нас в Северозападна България. Градовете и селата им са чисти, подредени, спретнати. Няма я никъде нашата мизерия, която е в малките села и градове!

Мнение на материалиста.

браво на тези хора, достойни бъдещи граждани на своята страна, виждате тъпи български чалгаджий, артисти и тем подобни "великолепия" вземете пример от съседите си, но какво ли се чудя от този български народ останаха само роми и други "малцинства" истинските българи отдавна на говорят български поне от 1944 насам

Току що итартас предаде ,че бесо маринов вече ще пее само за митингуващи и никога за партийци.

Трябва да се засрамим като народ. И турците излезнаха по улиците, за да защитят свободата си, ние дремем с наведена главица, докато ония в парламента си правят каквото си поискат. Кой ни е виновен? Затова винаги ще сме на този хал- бедни и нещастни.

Бях удивен, когато видях лицата на протестите в Турция - млади, одухотворени, цветни, симпатични, мъже, жени, момичета с рокли, цветя, музика, футболни фенове от различни отбори, християнски и мюсюлмански свещеници заедно. Пълна подкрепа от хотели, обикновени хора и т.н.! Браво! Възхищавам се на модерните и интелигентни турци! Който е общувал с новото поколение турци, знае за какво говоря! Това са страхотни хора, отворени към света, без предрасъдъци и задръжки. Защо на нашите протести не видяхме интелектуалците, къде бяха? Защо нито едно популярно лице не застана и не се обяви в защита на някаква кауза?

Имаше - Андрей Слабаков. Бореше се за връщане на тютюнопушенето, защото друго едва ли го интересува толкова живо :)

защото нашите протести бяха организирани и щедро финансирани от комунистическата партия бсп.

Солджъра и флейтиста, броят ли се?

Браво на младотурците.Така трябва.Така се гради държава,с позиция,с акивност,отворени към света.Никога недопускайте религията да управлява държавата.Това се отнася и за Сирия.

Не че нещо, но младотурците избиха 1,5 милиона арменци и 500 хил. гърци и асирийци.

Евала на цялата им интелигенция. Гледах клипчета в нета и видях как се организират и почистват парка и улиците, как възрастни жени ги хранят, разнасят им чай и вода. Дано да успеят да свалят правителството на Ердоган, но се съмнявам че той ще се предаде лесно - явно е решил да измести Ататюрк от сърцата на хората. Прави са американците - два мандата стигат за един управляващ. Задържат ли се повече, вживяват се в ролята на месия.

Евала и от мен. Сериозно съм ги подценявал и си мислех, че цяла Турция си ги кефи да си ердоганстват.

най-прекрасните и интелигентни турски артисти!!!!!!!!

С Турците сме различни религии но сме една кръв,с тях съм израснал и живея,уважавам ги много,има много неща които мисля ,че можем да променим и преодолеем заедно!!

дали е така? Пример - Бареков. "Защитник" на човешките права и българщината....... И др. и др. и др.

Султан Сюлейман ви приветствува подобно на Адриано Челентано едно време.

И какви звезди и интелектуалци са тия. Световно неизвестни, участвали само в глупави сериали, без претенция да са в категорията художестено кино. И най-вероятно са там с цел реклама, много достойно няма що.

Смехурко или Злобарко?

Тези смешни човечета, играещи в още по-смешни филми и сега участват в режисирани протести, на какво трябва да се възхитя. Щом Амнисти интернешънъл ги възхвалява за какво говорим. Тези протести са предупреждение към това правителство, защото не е послушно и не нападна Сирия, за да свърши работата на усарите и да защити частни бизнес-интереси. Така, че и тук става въпрос за едни пари и си тече по сценарий...много възхитително

Драги ми Смехурко, това са артисти от рода на Стефан Данаилов, Любо Нейков, Краси Радков и т.н. - също световно неизвестни, но много обичани в собствената си страна. А това е достатъчно за един средно интелигентен човек (какъвто явно ти още не си) за да го вдъхнови, че нещата в държавата не са наред...

Е, не смей да сравняваш посредствените турски сериали с българските филми в които примерно е играл Стефан Данаилов. Въпросните сериали са просто отвратителни, без грам съдържание и никаква естетическа стойност. Те са като чалгата в българската музика. Щом това са любимците на тоя народ....

"В края на миналата година премиерът Реджеп Ердоган заплаши със съд създателите на сериала "Великолепният век", тъй като той представял изопачен образ на владетеля на Османската империя от средата на XVI." Ето, затова "Великолепният век" е единствения турски филм който гледам с интерес. Защото "представял изопачен образ на владетеля на Османската империя от средата на XVI" според Ердоган, а според мен както предполагам и според много турци представя верния, неидеализиран образ на Османската империя. Леле не ми се мисли какво щеше да каже Ердоган, ако бяха направили сериал за сина на Сюлейман - Селим II известен като "Селим пияницата"

Крушата на пада по-далеч от дървото.

Това с пиенете е от руско-украинската жилка, от майчина страна, от Росколана (Хурем султан), дещеря на алкохолизиран свещенник!

Заради тези тъпи турски сериали не гледам БТВ!Защо не покажат по селата и провинциите им каква е мизерия,ами се фукат с дворците и лимузините!

Това е една от най харизматичните двойки които зная.Тяхното присъстнвие говори много за причините на протеста.Срещал съм много турци по света.И все бяха прекрасни хора и изпитваха приятелски чувства към мен и българите.Време е в нашето примитивно мислене да настъпи обрат.Всеки който иска да се идентифицира като патриот най напред трябва да напсува Турция или турците.Настана друго време-да се учим от тях и да им се възхищаваме.

И от какво трябва да им се възхищаваме по-точно?

Заслужават възхищение за сплотеността, гордостта, безстрашието, принципността и човечността, която проявиха през последната седмица, за това, че са по-европейци от нас. А ние... ние си останахме рая.

Драги чичо!Гражданско общество се изгражда от личности а не от мушмороци.Наличието на такова общество е гаранция че политиците ще следват съветите на това общество а няма да правят каквото си искат.Ето това е разликата между нас и тях.Те го имат а ние не.

нашите интелектуалци да се учат от комшиите как се вземат правилни решеня. дори и турця стана за пример на бг актиори режисиори и т.н. нашите са мишки , чудят се на кого да угодят. нещастници. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нашите смешни звездички гледат да се уредят за евро проекти или за пред изборони кампании.

Много са хубави Халит и Бергюзар. Прекрасно семейство са!

А някои от нашите "звездни" актьори предпочитат да си изтъргуват достойнството в разни реалити простотии от типа на Биг Брадър и Къртицата. Жалко, но факт...

Е това се казва звезди! Обществено ориентирани, активни към процесите на страната и ясно мнение, което демонтрират без страх и със подплатено самочувствие. А не като нашите "звездички", които гледат да вземат някой лев по партийните концерти.

Пожелавам успех на тези хора. Те знаят за какво се борят.