Харисън Форд - един приключенец на 77

Най-значимите факти за живота и ролите на актьора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напоследък игра в пълни бози. След "Каубои срещу извънземни" много ми падна в очите.

Междузвезди войни съм ги гледал сигурно 200 пъти, какви филми се правеха преди време. А сега не можеш цяла година на един филм да отидеш, само боклуци.

Индиана Джоунс- класика в кино жанра. Спилбърг, разбира се има голям принос но Харисън е незабравим. Сред най-хубавите спомени от детството са ми когато ходих да ги гледам трите части.

Joe69

Страшен пич! Човек с кеф да гледа филми! А сега - гледаш го и се чудиш мъж ли е жена ли е!

А обецата му на пе...ското ухо ли е или не е на пе...ското ухо? Може би най-компетентен отговор на този въпрос може да даде "Мистър Гей Европа", но как да го попитаме като не ни разрешавате коментари под статиите за него?!

За съжаление вече няма такива актьори като Харисън Форд..Със силно излъчване! Типичен пример е поредицата Междузвездни войни...Дори сега старите серий са 100 пъти по яки от новите епизод 7 и 8 , с краварските гейчета супер герои като Кайло Рен или мъжкараната лесбос Рей, Фин или другия гейски герой Под.......... Новите серии Епизод 7 и 8 където само за малко участваха Харисън Форд и Кери Фишър са си пълня шитня! Виж Роуг Уан си е друга работа! Страхотен филм! Ето така трябваше да бъдат направени филмите от новата поредица! А не расово, етнически и полово толерантни за да са доволни негрите, лесбосите, педалите, гейовете, латиносите, жълтите и кой ли още не! В новите краварски филми просто няма ИСТИНСКИ МЪЖЕ или ИСТИНСКИ ЖЕНИ.... Всичките са политкоректни! Което сама забатачва Холивуд с неговите некоректни послания за равенство на половете и расите!

Бахти пича! Винаги ме е кефил! Ето такива бяха американците едно време, и такава беше американската мечата..А не като сега Америка, една кочина налагащ а педокрация с крилати ракети и бомби за да краде петрола и хероина окопирайки другите страни!

абе калитко си е. що таланти почнали от нищото като него смила живота и ги прави на тор... незнам как е по-щастлив обаче. като актьор или като пилот. без милионите спечелени като актьор обаче може би нямаше и да е пилот...

Не че е важно, но в "Патриотични игри" не играе президент. Героят му е Джак Райън, бивш агент на ЦРУ.

кой твърди че играе президент там? играе президент в друг филм. в "еър форс 1".

Титан! Дано има сили да участва в снимките и на последният Индиана догодина.

Да е жив и здрав! Велик

Да е жив и здрав! Един от любимите ми актьори. А първите Междузвездни войни, които направиха през 1977 г. и гледах по кината в България през далечната, 1980 май беше, оставиха завинаги отпечатък в мен. Тогава, още ученици в гимназията, четяхме фантастичните романи на Артър Кларк, Клифърд Саймък, Айзък Азимов, Джон Уиндъм, разказите на Робърт Шекли, но нямаше фантастични филми по кината, евентуално на видео касета нещо с лошо качество от типа на Нещото и Пришълецът 1. Междузвездни войни IV: Последна надежда беше първият фантастичен филм направен с революционни за времето си технически ефекти и една приказна история за сюжет: вечната битка между Доброто и Злото, магическа смес между наука и паранормално. Още си спомням как гледах зяпнал с отворена уста началната сцена, когато имперският крайцер се изнизваше по екрана в преследване на кораба на принцеса Лея, сниман отдолу, и чудовищното му туловище сякаш нямаше край. Юношеските ми фантазии предизвикани от прочетените фантастични романи най- после бяха намерили визуално покритие. А Харисън Форд - изключителен с ролите, които направи в приключенските филми. Явно понеже е приключенец по душа, затова и ролите на Хан Соло и Индиана Джоунс му паснаха по мярка. Не е от актьорите, които могат да изиграят всичко, т.е. всякаква роля, но в Междузвездни войни и тетралогията за Индиана Джоунс е на висота, която трудно може да бъде достигната от друг. Също добра актьорско игра показа и във филма Беглецът в ролята на доктор Кимбъл. А там си партнира и с един друг мой любимец Томи Лий Джоунз в ролята на ченгето или май беше федерален прокурор, който го преследваше. Винаги съм съм гледал с удоволствие първите 3 заснети серии на Междузвездни войни, всички серии на Индиана Джоунз и Беглецът. Със сигурност съм ги гледал над 10 пъти. И със сигурност винаги ще харесвам човека, който изигра тези роли, колкото и измислени да са героите в тях. Това са филми, които карат хората да мечтаят и определено им дават нещо повече от едно елементарно забавление за 2 часа. Харесва ми и това, че Харисън Форд не се тика непрекъснато под прожекторите да дава интервюта и да се навира в заглавните страници на жълтите медии. Той е един от малкото известни актьори, които не живеят в Малибу, кварталът, който е символ на успелите в Холивуд. Като човек е много сдържан и земен, запазил е човешкото в себе си също като Кану Рийвс, независимо от статута си на кинозвезда.

Обикновенно не се изтъкват филми като Беглецът, с онзи с протезата. Рядко има такова съвпадение на интереси. Едно от големите предимства като актьор на Харисън Форд е, че може да играе различни типажи. Много от актьорите играят еднакъв тип типаж.

Спомням си като гледах първия Междузвездни войни, беше през 1985. След като свърши излязох, взех си пак билет и влязох обратно. Така 3 пъти...

Един истински великан в киното.

а тей късметлия човек