HBO върна "расисткия" "Отнесени от вихъра", но с пояснително видео

Професорка от Чикагския университет прави разбор на спорните фрагменти в коментарното видео

Обратно в новината

Коментари - HBO върна "расисткия" "Отнесени от вихъра", но с пояснително видео | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А най-най-най смешноте е, че Демократическата партия, която сега се мазни и подрстекава черните, всъщност е гласувала против премахването на робството.

ГлобализъмЪ, е майката на ДебилизъмЪ ...

в НБА е най-големия расизъм. Няма бели почти. Да го спрат или да сложат 50% бели, 50% черни. Може и процент идианци, мексинаци, азиатци...

В Русия са точно на модела на Бразилия. Шепа хора свръх богати, другите едвам оцеляват.

Троле, бъркаш кардинално! България и Русия са с един модел - кой краде е богат. Тук приказки няма.

САШЕЕЕ.... ти си знаеш!!!

Иначе в ислямская ра (* ия се пишат големите анти-фашисти, а забранили Заека Жожо! Сигурно пПутКин се асоциира с малкото нацистче! И той като дете е имал видения с уродите сталин и хитлер! БУХАХАХАХАХАХА

Троле, новината е точно конкретна. Ти като малоумен тролиш за Русия.

В САЩ са точно на модела на Бразилия. Шепа хора свръх богати, другите едвам оцеляват. Но за да се поддържа равновесие в САЩ се лансира приказката ако работиш много, ще станеш и ти богат. В Бразилия на този лаф не вярват, затова там се бълват филми как беднякът или беднячката от улицата се оженва или омъжва за богаташ/ка. Ама като накрая се усетят и купчината от карти ще се срине.

Всеки художествен факт от миналото трябва да се разглежда в неговия исторически контекст. Така е с ВСИЧКО. Съвременните хора не четат история, направо - почти нищо. Изпростяването е всеобхватно. Това пък е съвременният исторически контекст. Резултатът е налице.

В кенефская ра (* ия ако някой си дръпне незаконно Борат и го гледа в комуналката си на пуснати завеси нахлува народната милиция и го закопчава за обида на великия братски казахстански народ!

борат е измислица и няма значение дали някой го е гледал. отнесени от вихъра представя важна част от историята на собствената им държава и те не искат да я знаят. това е разлитката . ти как би се почувдствал ако някой направи подобен филм на борат с български персонаж?

Негър рицар може, Орфей негър може. Филм с 8 Оскара не може. Това е извратено! Черните пищят, че в Холивуд нямало повече черни. Ами Холивуд е направен от бели. Защо трябва въобще да има черни?! Черните да си направят техен Холивуд, както индийците, и да бълват филми с колкото си искат черни. Защо черните все гледат в нещата на белите? Заради тях съсипаха не един филм. Да започнем с Междузвездни войни. Е да си правят там Войните между планетите на маймуните и да не искат от белите нищо. А като говорим за робството едни черни са поробвали други черни и са ги продавали на белите търговци на роби. А същото това поробване го има и сега в Африка.

горките американци отнета им е способността да мислят... Начи гледал съм филма като дете и си спомням, че още тогава грозната картина на робството се е запечатала в главата ми. Това, че американците се захластват по големите къщи и не могат да приемат роли, които не са само положителни или само отрицателни - което обикновено става в техните филми е много жалко. Ако нещо е идеализирано в този филм това е точно Северът - той започва гражданската война, не щото линее толкова за свободата на робите, а защото му трябват нископлатени работници във фабриките на север. Примерно, докато работят като роби на юг хората са имали поне неделята да отидат на църква, защото тогава не се е работило на полето. Това не е така във фабриките - седем дена в седмицата за минимална заплата и накрая ти удържат за спане и храна защото вече си свободен и независим. Четете историята.

Проблемът идва от това, че при тях са свикнали лошите да са някакви изроди на външен вид, а добрите красиви. Но в реалността не е така. При нас, по на изток, лошите също не са по-грозни и затова с мислене различаваме добри от лоши и най-вече по постъпките. От там и разликата във възприятията -големи, хубави къщи - аа добри, а ние мислим...

да точно това казах - персонажите им са напълно негативни - това обхваща поведение, реч, външен вид. Простотията ще ги съсипе.

Ако Джо Байдън стане президент, расизмът ще изчезне като с магическа пръчка. Ама ще се появят едни други работи дето ще вредят по цял свят,.

Тая работа с тоя расизъм малко почна да втръсва на хората. Расизъм почна да се търси във каквото и да е, само и само да покажем - ето на, има го. Има го разбира се.. белита казват на черните "черни", черните ни казват "бели".. какъв е проблема? Някой се бил обидил... много важно, живота продължава и всеки и остава такъв, какъвто е.

Поясненията явно са за все по-задълбочено опростачаващото се население. Ако си достатъчно запознат с историята (на света) - няма да има нужда да ти обясняват по телевизора. Ама се иска четене, а то не е за всеки...

mISHO

Значи когато има насилие и робство - расизъм. Когато се "спестява" - пак расизъм. Е да му €б@ майката, тия чернилки знаят ли кво искат?!?

... негри, сър.

Проблемът не е точно в негрите, а в едни избрани...

Тази истерия омръзна. И не знам защо расизма е насочен само в една посока от топка 8 към бялата !? И аз искам да тичам бързо като БенДжонсън и ЮсеинБолт, но не настоявам за равни квоти на бели и черни в спринта, нито в бокса, нито при маратона. Просто едни хора са добри в едно, други в друго.

mISHO

Да. Белите в стрелбата, а черните в бягането.

Морковете им са много по-големи и дебели!

Ти виж кво става като поискат квоти за плуването.

Сетих се.