Хиляди се събраха край Стоунхендж за лятното слънцестоене

В цяла Великобритания цари оптимизъм, тъй като лятото започва официално

Обратно в новината

Коментари - Хиляди се събраха край Стоунхендж за лятното слънцестоене | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бях на това място в деня на лятното слънцестоене преди 12 години. Незабравимо преживяване. Страхотна организация, песни, танци и смях до зори.

Всичките тия откачалки само задръстват главната пътна артерия А303 към югозападния ъгъл на Англия (Девън и Корнуол), където са най-яките места за почивка - диви плажове, няма толкова много хора, никакви мигранти, сравнително евтино...

Келтите не са строили стоунжендж. Келтите са част от мизите, живеещи в Анатолия. Галата се е намирала на изток от Мизия Анатолийска със столица Троя. Не преди 5000 г а преди 2400 г келтите напускат днешния Близък изток и се отправят в днешна Франция и Британия. Затова има квартал ГАЛАТА в днешен Истамбул. Заселен е с гали. А град Тулово(Туле) е бил тяхно селище. Затова французи и шотландци имат гайди, както траките и подобна музика. Нещо повече, в своята първа написана история от 11-ти век, шотландците явно заявяват, че са SXOTS - скоти-скити от Малка Скития. Днешна Добруджа. Скити са гледайте на домашни животни(скот). От българската дума кът-кутя-скътвам- скот-скит-скитарец. Британската култура я създава Трокийския легион на римсщата армия в Британия. До днес там стоят надгробните паметници на тракийските офицери от ГЕРОЯ- тракийския конник. А кой е ЕН-ьо, ЕН-КИ и защо е свързан с лятното слънцестоене....слушайте народни песни и разгледайте народни носии.

За прародина на келтите се смята централна Европа, с времето те се разпростират първо на запад, после и на изток и малка група достига и до Анатолия. Има много статии за келтите, ако на някой му се чете.

В Уилтшър има бели коне по склоновете на хълмове досущ като Белия кон над Търговище. Но скотите са доста далеч от Уилтшър и Търговище не ке намира в Скития минор.

Cтигa cтe ни зaнивaли c глупocти. Cтoухeндж e CЪВРEМEННA ФAЛШИМEНТO-ВЪЗCТAНOВКA. В мрeжaтa дoри имa дoкумeнтaлни кaдри c изливaнeтo нa бeтoнa oт БEТOНOВOЗИ зa фундaмeнти нa кaмънитe и тяхнoтo мoнтирaнe пo мecтaтa им c КРAНOВE. Гoлям бъзик e тaзи ВЪЗCТAНOВКA. Caмo кaтo cи пoмиcля, чe пo нeя ce прaвят някaкви нaблюдeния нa звeздитe, cлънцeтo и другитe нeбecни тeлa, пишaт ce cтaтии и т.н. - гoлeм cмeх.

Марихуаната е скочила там с 500%!

изразът "Ден, година храни" се използва за ДНИТЕ НА ЖЪТВА. Тогава за няколко дни трябва да се ожъне житото, което ще храни цяла година, след това. Един дъжд, един пожар и реколтата може да бъде унищожена и да настъпи глад.