Холандия ликува с новата си кралска двойка

Холандската кралица Беатрикс абдикира днес след точно 33 години на трона. Тя бе наследена от своя син Вилем-Александър и неговата аржентинска съпруга - кралица Максима.

Обратно в новината

Коментари - Холандия ликува с новата си кралска двойка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярно е, че рожденият ден на кралицата или Koninginnedag (Koningsdag ще бъде вече; 30 април е рожденият ден на бившата кралица Юлиана, Беатрикс е родена на 31 януари) е официален празник и холандците обичат да се веселят на този празник. Особено на празненство с такава богата свободна за посещение програма - концерта на Andre Rieu на Museumplein в Амстердам беше фантастичен, а билет за такъв концерт е доста скъп. Но от друга страна това е празник и на държавността и на една традиция (колониална традиция също) и мнозинството хора подкрепят държавността... Но не всички холандци - имаше и един отделен митинг (който също се показа по телевизията) на холандци противници на монархията (според тях това са 22% от холандците) и дори имаше един такъв кротък холандец сред празнуващите, с плакат против против монархията, който беше арестуван от полицията заради този свой протест...

Аз живея в Холандия, вчера бях на коронацията, беше готино, купон, много хора... Тук също се чуват противоречиви мнения относно монархията, че излиза излишно скъпо например, на данъкоплатците и т.н. Но като цяло са си свикнали холандците и си я тачат, но без да парадират. И не всички холандци са отрепки, педофили и наркомани, както и не всички българи са "лош мат'рял.

И аз живея в Амстердам и ходих да махам на кралската лодка вечерта ;-)

Едва ли само монархията е причина за това .Просто холандците са се развивали по друг път и са се борили с отвратителната си природа, като са търсили по добри земи.Надявам се знаете ,че първите заселници на Ню Йорк са били холандци и градът се е казвал Ню Амстердам,А днешната столица на Индонезия е била също холандски град и се е казвал Батавия.Когато холандците кръстосват моретата и създават фламандската школа ,българите са подложени на мюсюлманизиране и децата им се отнемат за еничари.

А руснаците вземани ли са за еничери? румънците? сърбите? македонците? молдовците? китайците? кубинците? севернокорейците? да изброявам ли още, за да разбереш кое е противоположното на монархията и че турското робство не е причината. след турско България се е възстановила и за 25 години е почнала да гради индустрия слд още 25 е била първенец по производство на многоо основни селскостопански стоки и е започнала индустриализация. Я да видим кога се ачупи каруцата? Май като влязоха в икономиката социалистически кадри :-) Има-няма след 70-та започва крахът на четвъртвековният режим, като трае дълго и мъчително и е платено с цената на много национални ресурси. Най-скъпият ресурс от тях са интелектът и духовността на нацията. Така че мани турско робство. дай да видим кога е спадът. През последните 22 години при всяко управление на комунисти за 2 години почва спад. Има ли изключение? - няма. Това не е ли смущаващо за лумпените, които сега се канят да гласуват? Не е ли особено изродско да подлагаш нацията си на изродщини? Не е трското робство, а комунистическото. А европейските монархии са си ок. Даже много ок!

Трябва да си пълен дебил или овца, доброволно да приемеш, че друг човек, който кърви и е смъртен може да е по-важен от теб и от другите. Монархията е порочна като идея, в първобитния строй се е налагала, но нали сме сръвнително интелигентни, как ще признаем, че тези имат синя кръв, нима не е червена, нима рака няма да ги добие. Айде нема нужда, както би казъл шопа. Твърдо против егоистичното и крадливо племе, монарсите. В.Левски е казал на времето, република, а тъпия български народ скача на монарха веднага, че то и султана ни беше монарх, че и сме част от огромна мощна империя.

Няма монархия ,където народа да е зле.Хората са щастливи не са като нас управлявани от пожарникари , калинки, физкултурници

няма я, ако са бедни нали ще дигнат гилотините. Помисли.

Въпросът е дали в управлението има почтени хора - почтен политик или почтен монарх? Има почтени монарси, но и не съвсем почтени такива... Колкото до българската демокрация - въпросът е дали е имало един почтен политик на българската политическа сцена в последните години...

Ами да, ти си срЪвнително интелигентен, вижда се...

Въпросът е по-скоро - кой да представлява страната по света - президент или монарх? Не можем да дадем еднозначен отговор... От една страна - демократично избран президент звучи добре и може да представлява добре страната пред други държави с демокрация... Но дали това е добър избор? Има много други държави с монархия и доживотен монарх и пред тях такъв временен държавен глава няма никаква стойност... Монархическата традиция е силна при страни с голяма бивша колониална система, където монарха е символичен държавен глава и на неоколониалната империя... Съществува силна монархическа система в много други държави и пред такива държави един монарх със семейни връзки с други монарси по целия свят може да бъде много добър представител на страната ... От друга страна един монарх със съответна подготовка би могъл по-добре да изпълнява държавни функции от един временен държавен глава и да обединява хората около държавността, морала почтеността и официалната религия. Но за съжаление монарсите също са хора и не винаги са почтени ...

Не трябва да си дебил, но си. щом не забелязваш, че оня който има по-добри качества от тебе, наистина те превъзхожда. Повечето от тези фамилии са се грижили за генен подбор и за личностното усъвършенстване на фамилните членове с такова усърдие, което целият ти род от маймуна ддо сега не е положил. и са постигнали знания и умения, с които поддържат равновесието в обществата си по начин, който ти изобщо не си в умствено състояние да разбереш. даже да ти ги разкажат, пак няма да разбереш, защото не си на това ниво. На глупака му беше дадено самочувствие през социализма, което не се базира на качества и полезност за обществото. да, труженикът е полезен, но едва ли неговата индивидуална полза е равна на тази на един голям ум или на аристократ с развито съзнание и голямо въздействие върху обществото. това е големият проблем на лумпена болшевик, защото самочувствието му спира и развитието му. Затъпява ддо степен, че е способен само на зомбиране и за жалсот даже на убийства и самоубийства.

А комунистите избиха интелигенцията, с което осъществиха геноцид по интелектуален признак и негативен генен подбор на населението. И после същото население се чуди защо го смятат за глупаво. Ами защото Е глупаво! Интелигенцията, произлязла от работници и селяни не може да стане интелигенция за един социализъм време, което е кратко. Аристократите ливадата си отглеждат 200 години, докато стане ливата, те потуранковците тръгнали интелигенция да правят. Интелигентни потуранковци :-) и десетки пъти по-бедни от потуранковците на монархиите. Е, к'ва ви е файдата от експеримента? Даже не разбрахте, че е неуспешен и за самите вас. Щом един украински съсел успява да ви прибере паричките и така тази партия вече 4 пъти от 4 управления, та се кани и 5-то... представете си каква негативна генна слекция е извършена! Перфектното стадо! БеееееСеПе!

На всички мои фенове предлагам да дойдат в двореца и да ми застанат гърбом, да се хванат за палците. Ще изпитате удоволствието да сте мои поданици.

"Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery." Winston Churchill Не просто красноречиво, а цялото комунистическо евангелие, събрано в дузина думи. 26 народа са предмет на този долен експеримент с човешката природа и всички те са най-бедни в регионите си. За естетическа, етическа и духовна и интелеткуална нищета да не говорим, че е видно. Самообида за човечеството е наличието на такова изродено явление. Полша го обяви за незаконен и вече просперира, дишайки във врата на Запада.

не ми го цитирай тоя дебел профан, че и той беше отрепка от висша класа.

morskiq56

Абе,ще им спретнем и на тия едно подслушвателно компроматче!Айде,де,крал,кралица............

От монарсите повечето го карат леко и меко, а в същото време получат нереални за труда си възнаграждения. Ние, лекарите, които учим по 10+ години, не спим по цели нощи и се борим за човешки живот ,сме с мизерни заплати и недооцени. Има колеги посветили живота си на медицината и изследванията в тази област- без семейства. Също поети, писатели, художници.Трябва достойните хора да се почитат и те да славят страната ни.

Не го карат меко и леко. Посредствено е да го твърдиш. Карат го с мног озадължения, с много учене, работа, ангажименти. Единици са лешперите, но те са на гърба на роднините си, които сериозно работят за обществото. ако се съмняваш, просто сравни сътоянието на монархиите като икономика, социално устройство, наука, изобщо просперитет. Ще откриеш, че са едни отлични държави с богат народ. Аристокрацията дава на обществата мног оповече от 10 години учене и ако си прост, няма как да го разбереш и за 30 години учене. Става дума за ценности и правила, които се учат от майчиното мляко до ковчега и представляват манталитет, дълбоко осъзнати ценности и знания, които не са въпрос на учене и труд, а на всичко това заедно с наследственост и родово учене. Плебеят опростява нещата до собствения си бит. Аристократът е с развита интуиция, която обхваща нацията и света като проблематика, тенденции и политики. Ралзиката е от земята до небето. На комунистическите държавви, в каквато си раснал(а) и ти, голмият проблем е липсата на аристокрация. И гледай как живееш. Не гледай в канчето на другия, а гледай голямата картинка. Ще ти станат ясни повееч неща и за теб, и за монарсите. Вероятно ше ти стане ясно и че обрзованието и усилията не са всичко, а по-скоро талантът и наследствеността, от която редките изключения са само да потвърдят правилото. Комунистите са големи материалисти, държат на Дарвин, но като стан дума за наследственост, веднага го обръщат с хастара наопаки. Еквилибристики по комунистическому :-)

След като болниците станаха търговски молове, а здравето стока, имаш пари имаш здраве то е естествено лекарите да станат търговци, а здравето което раздават- далавера. Къде отиде хипократовата им клетва - на пазара

Монархия не трябва да има в 21век. Трябва култ към учени хора и такива отдали живота си за благото на обществото( лекари и т.н). Политици отдавна нямаме и беше редно като някой не става за политик да си ходи. Не може издънили се да продължават бъдат в политиката. НО ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО В Бг!:-((((

холандската кралица била латинос и то със съмнителен произход. срам за холандците и за цяла европа. традиця е кралските наследници в европа да се женят за жени от техня кралски сои. този крал е очевидно путио маринкин и затова си е купил жена- латинос. . латиносите са като джипситата, независимо какво образование и чар има синиорината, тя е жена трето качество.

Ти на Максима можеш само да и дишаш прахта, та ако ще и брадата да си оплюеш.

холандската кралица била латинос и то със самнителен проижод. срам за холандците и за цяла европа. кралят е очевидно путио. латиносите са като джипситата, независимо какво образование и чар има синиорината. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прави са хората по света, че сме нация от прости, агресивни и злобни, изостанали балканци. Имаме изключително ниска култура, а по комплекси никой не може да ни настигне. Тежко на 10-тината процента интелигентни и честни хора сред преобладаващите дебили. Правилно е, че никъде не ни искат, пръскаме само злоба и простотия, друго нямаме какво да предложим.

това са си твои интерпретации, нямащи нищо общо със истината. А ако сме такива, то е благодарение на тия велики монархии дето ни таковат майката вече повече от 150/200 год.

Super si Morgan5! MNOGO TOCHNO!

VAV VSICHKI SVETOVNI BLOGOVE I FORUMI OBIKNOVENITE HORA POZDRAVIAVAT NOVATA KRALSKA DVOJKA I GOVORIAT S TOLKOVA UVAZHENIE.SAMO TU CHETA UZHASNI KRITIKI I TO OT HORA,KOITO NIAMAT PONIATIE KAKVO E MONARHIA.PROCHETETE SAMO EDNO OT MNOGOBROJNITE MNENIA,KOITO SE IZPISAHA DNES I SADETE SAMI! E Rina LaBelle :The way she represented her country abroad, establishing cultural and economical partnerships with foreign countries. Her compassion for all people in Holland. Laugh and cry with the people in happy and sad times. The way she dealt with the tragedies within her own family. She's a great role model as a wife, mother and grandmother. She had many tasks and responsibilities and executed them all with great dedication and compassion. NIKOI NE GI NASILVA DA GOVORIAT HUBAVI NESHTA I AKO NE SE CHUVSTVAT DOBRE S MONARSITE,KAKTO MNOGO TUK TVARDIAT NE BIHA LIKUVALI! OTVORETE SVETOVNITE NOVINI I BLOGOVE I CHETETE!

How you wrote such a bullshit?

уникално сте прости всичките, без Morgan5

БАТЕ, А ЗАЩО НЕ ПОКАЗАХА НАШЕТО ЦАРЧЕ-ХАСАН СИМЕОН....КЪДЕ СЕ БЕШЕ ПОКРИЛ В КАЛАБАЛЪКА ОТ МОНАРСИ...ДА НЕ БЕ НАВЛЯКЪЛ ЗАВАЛИЯТА И ТОЙ ОНЕЗИ ГОЛЕМИ ЧАРШАФИ И ЧАЛМА-КАТО КРАЛЕТЕ НА КАТАР,САУДИЯ И ЕМИРАТИТЕ?

Еххх тези холандци" наркомани, идиоти, алкохолици, гейове, тъпи монархиси " А ние сме " най-добрите " " най-умните" " най-толерантните" . Жалки български душици , гроздето е кисело нали :)

ТОЧНО ТАКИВА СА! ДАЖЕ И ПЕДОФИЛСКА ПАРТИЯ СИ НАПРАВИХА!

факт, рая на законната педофилия. не цъкайте минуси, а се образовайте, от колко години само като каже родителя и детето може да си ляга с дядото.да, в Холандия.

Така го каза все едно всички холандци са педофили и са се събрали заедно и са си направили педофилска партия. Трима педофили я направиха не знам с каква цел точно ,но е факт ,че партията не е участвала на нито едни избори и не съществува вече от 3 години...

Браво .а бг ще си има отново новите стари диви селяци,крадливи,гадни,продажни.. които от 1944 насам е.баха мамата на една прекрасна държава с прекрасна природа.

ще имаме пак стара мутра за премиер :(

Сигурно имаш предвид тандема Станишев-Маджо?

Не ми ги хвалете тия монархическите режими, че точно те имат най-голяма вина за сегашното състояние на България. Колкото по-бързо се отървем от тях, толкова по-добре. Франсетата го направиха по един достоен начин? Guess how?

Къкъв монархически режими бълнуваш?Холандия е конституционна монархия и тоя крал има по-малко власт и от нашия президент.А в България монархия няма от ок. 70г.(като по време на монархията пак сме си имали парламент и премиер)Ако някой има война за сегашното ни състояние то това са тия ,които дойдаха след монархията...

Zlatni ti usta 123! Kazano tochno i na miasto! koga shte se otvoriat ochite na horata ,za da vidiat che Balgaria strada ot 70 g ,a predi tova e bila prestizhna i uvazhavana v svetoven mashtab strana! Balgaria strada ot upravlenieto na alchni i zlobni selianduri,koito se gavriat s horata.Pone da imahapoteklo ,a te idvat bosi i goli da okradat horata i nikoga ne sa dovolni...Tova li e upravlenie!MONARHIATA E STO PATI POVECHE ZA PREDOCHITANE I TEZI STRANI GO DOKAZVAT BEZ DA SE NADUVAT IZLISHNO!MONARSITE NE GOVORIAT IZLISHNO!

Холандската монархия с какво точно ни е виновна на нас.

Na selianina koj mu e kriv???...Kojto zhivee po-dobre ot nego.Ne e li taka v Balgaria ot 70 g.

кат за рептили биват...

Тия пафкат ли треволяк?

Със заплата 850 000 евро на месец яко си пафкат да ти кажа!

монархята не е паразитна институця,а носи доста облаги на страната си като инвестиции,по-голям и стабилен международен престиж,развитие на туризма,култура,политика,икономика. хората в холндя днес празнуват, а не критикуват! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

пълни глупости са това!

Носи облаги само и единствено на една клика около царското семейство. На балъците им се дават някакви кинти колкото да си покрият разходите, да си купят кола и да отидат на ски и на море (където стоят на басейна). Промиват им мозъците, че имат най-високия стандарт на живот. Зад лъскавите им сгради, спретнати къщурки и окосените ливади се крие лицемерие и скъперничество от висша класа.

A Komunistite kolko ti dadoha?

Опаааа...утре отивам на панаира!Белкем и аз хвана принца за шушлека!

просто една паразитна институция

де да имахме и ние такива ,,паразити,,? сега щяхме да вземаме като холандците по 45 еуро на час.от нашите политици по-паразитна институция няма

Абе защо тоя е с червена мантия? не трябва ли да е синя? червения цвят е за император/цар, а синия за крал...

who cares?

къде беше българският цар симеон-ХАСАН ????????????? защо го нямаше в тези царски редове нашият симеончо?????

нямаше го, наистина

Тия какво работят?

предимно ядене, пиене, и е_ане. балъците са платили обяда.

Направиш ли справка ще се окажат по евтини на държавата си отколкото едно президентство. Дипломацията даже им се удава повече отколкото на разни Гоце-та и компания, расли по селца в провинцията.

Oт новината не става ясно как ликуват холандците.

:D щот не са за гледане !

иди да видиш

друсат се, какво друго да правят. Те холандците са в перманентен делириум.