Хората се страхуват от паяци заради...скорпионите

Учени, търсещи причината за арахнофобията стигнали до този извод след изследване върху 329 доброволци

Обратно в новината

Коментари - Хората се страхуват от паяци заради...скорпионите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мен от скорпиони изобщо не ме страх, защото не съм виждал нит един! Но паяците са гадна работа и изобщо какво общо има между тях?

трие популяризаторските статии. Щото го е таковал скорпион. Кой ли ще е той? Ами Е. Минчев e таковал Стоименов! :) Щом им е драго. Да са живи и здрави.

Са отровните. Големите са много готини за домашно любимци в терариум, а и да ти се разхождат по дланта или навит върху китката да се здрависваш с някой и той да подскочи 10 метра назад. Само дето моя предпочитан домашен Любимец се е развил там където са се развили скорпионите и трепе всичко насекомо на общо основание (котка).

Само като прочетох "хлебарки" и посегнах към чехъла. Добре че отдавна не живея на такива места. Паяците са ми досадни ама ги толерирам в мазето, защото намаляват мухите и комарите. Скорпион в България съм срещал веднъж и не ме нападна, отделно че беше само 2см голям. После прочетох че нашите са не по-отровни от пчела и трябва да си нещо алергичен, за да пострадаш. По широкия свят, разбира се, има всякакви страхотевици.