БАН: Червено, синьо и зелено в храните са опасни

Три оцветителя в напитките и храните крият риск за здравето на потребителите и най-вече на децата.

Обратно в новината

Коментари - БАН: Червено, синьо и зелено в храните са опасни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

celta na ES ne e da ni predpasi,a da ni trovi,da ni ubiva....

Значи бялата водка е полезна. Наздраве!

Как може да пускате такива "статии"? Съседското дете реши, че повече няма да вкуси нищо червено, зелено... То само заглавието може да прочете, а вие? Нормални ли сте бе хора?

Бан, Бан ... Хората в Китай какви неща правят - синтетични яйца, синтетично месо, а вие оцветителите, та оцветителите. ДНК, ала-бала. Той народът вече измутира, измутира, та се невидя ...

Много ги обичам инерпретациите на неподготвените! БАН не може да забрани нищо! Нормативно нещата стоят така:Това, което е разрешено в България, е разрешено и в Европейския съюз! И там много по-вярно са определили и изследвали кое е вредно и кое не, отколкото БАН, които гледат да се занимават с нещо, та да си изкарат мизерните заплати! И да пускат "кьорфишеци" за техни "велики" открития. Хората на Запад къде са отишли в развитието на науката, а ние къде сме! С трици маймуни ловят в БАН!

mISHO

Както го е казал народа "интереса клати феса" или с други думи щом някой има интерес да си пробутва боклуците към т.нар. "развиващи се пазари" лесно може да изфабрикува едно "достоверно изследване от независима лаборатория по качество на храните". А такива "компетентни" които още вярват, че ракетата и совалката са най-ефективния междузвезден транспорт, щото, видиш ли "великите сили" само тях използват, не му е трудно и да повярва на подобна машинация. Наскоро имаше предаване по една телевизия където госта в прав текст си каза (и го подкрепям напълно), че може и да е доказано, че индивидуално са в някакви рамки безопасни, но никой още не може да докаже какво се получава при продължителна многогодишна употреба и комбинирането на най-различни химии които уж "подобряват" качеството на храните.

виж си само 24-те минуса и нито един плюс и дали ще се усетиш, че ти си само един промит мозък на чуждопоклонник, т.е. дупедавец! Някога информирал ли си се, че БДС беше наистина на "над-световно равнище" по отношение на храните? Да си чувал БДС да позволява слагането на сухо мляко в Българското кисело мляко ? 1990-те години френската ДАНОН купи под масата млекокомбинат Сердика и започна безочливо да слага евтино сухо млеко за да подбива и съсипе българските производители. Когато Жан Виденов директно ги заплаши, че ако не спрат ще им затвори завода , те най0наглио скочиха и с помощта на гренското посолство бяха в първите редици и спонсори на раздуханата срещу Виденов кампания и инфлация за да го махнат от власт, че много опасно им застрашаваше интереса - да хранят българския народ с изкуствени храни, сухо мляко и растителни мазнини . Помните ли колко години ДАНОН беше най-големия производител на млека в Б-я, но понеже хората ги разбраха и започнаха да НЕ купуват техните млека-те просто смениха имената на продуктите : Кисело на Баба, на дядо , купиха и други марки , и т.н. Аз лично НИКОГА НЕ КУПУВАМ ДАНОН! Бойкот на мръсниците ! ТЕ СА И В ОСНОВАТА НА ПРЕЖДЕВРЕМЕННОТО ЗАКРИВАНЕ НА РЕАКТОРИТЕ НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ - французите! Питайте Куневата- нали тя се огъна пред тях като вейка по инструкция на лъжливия дедо Симеон мин-председател и външния му министър от световната еврейска мафия Соломон Паси . Иначе нямаше приемане в Евросъюза - французите се бяха наточили да ни вземат ядрената енергетика- и както се видя ни "таковаха АЕЦ-овете".

Но за храните - нашите плодове и зеленчуци до 1990 г. си миришеха и имаха вкуса си на естествените природни благини. А защо след като изпълняваме "инструкциите и нарежданията" на ЕС / Говорит Брюсел 1 - Милена Милотинова главна продажница ? / днес нито един плод или зеленчук в Б-я не мирише на това, което е?? Българското селско стопанство с родните сортове създадени от същия този БАН , беше унищожено и сега , освен че внасяме боклуци отвън и мизерното "родно" производство е от същите тези семена и сортове, създадени от "Великите" ЕС уЧЕни , които не увяхват със седмици , НО затова пък не миришат на НИЩО, имат ВКУС НА ФУРАЖ , и доматите са сухи, кухи и пълни с "колци" , краставиците и чушките (Болгарский перец - Забрави!) са жилави като гума, картофите блудкави, чесъна опасно лютив, плодовете - ябълки, ягоди, смокини - узряват след напръскване с химикали ,постокали, мандарини/ цитруси боядисвани за цвят - веднаж жълти-друг път оранжеви,.. и издържат на атмосфера по 4-6 месец... преди 3 години през Ноември изядох една турска смокиня без да я измия (българските Никога не съм ги мил!) и за около 10-15 минути почти загубих зрение със силен сърбеж и парене в очите ! Другата я оставих на балкона и тя започна да се спъружва чак през април на следващата година !! Е, как мислите ? Дали това е Природосъобразно , или е Европейско ГМО редактирано !! Така че отворете си очите и не плюйте родното качествено, а го ценете и пазете защото Еврогейците вече почти са ни унищожили !

Ако обаче сте коне с капаци и промити мозъци и търсите БДС за автомобилостроене - ами няма да го намерите, защото просто БАН с това не се е занимавал по ред обективни причини. Но затова пък на Лондонската метална борса имаше термин "Български стандарт за най=висше качество на оловни и цинкови слитъци"! Е, затова сега оловно-цинковите и златни руди / цветните метали на България ги ЦОЦА Дънди прешъс металс , като плаща на България годишна концесионна такса от "един стърчащ уй"! ПП/ Плюнчо, от сега нататък се списвай по форумите с ник-а "Некомпетентен"!

mISHO

Браво на (е)БАН! Отне им "само" 26 години! Само са забравили да споменат, че сегашното "безвредно" червено наре,ено КАРМИН се произвежда от яйцата и коремчетата на ВЪШКИ. Айде сега яжте наденици, салами, кайма и бонбони...

Щом сa опaсни зaбрaнете ги със зaкон, a контролните оргaни дa контрлирaт спaзвaнето нa зaконa.

ти тука колко контролни органа си видял да контролират спазването на закона?

Защо българския производител не иска да спазва Стандарти - нито БДС нито каквито и да било други?!? Това което те правят е да произвеждат отровни боклуци и то на висока цена заблуждавайки ни, че е еко или здравословно, а после реват, че ги задушавал евтиния внос. Не им вярвам!!!

Природен е интереса и на производители и на потребители! Намалете срока, увеличете цената ако се налага. Когато човек се разболее хем ще плаща повече хем няма да може да пие (имаме такъв пример в семейството).

Ами не ги продавйте вредните неща! Нека Бан да ги забрани със закон.Пък и нещо което не вредно и опасно напишете за него или по точно пишете какво да ядем много по лесно ще е

"Нека Бан да ги забрани със закон"- то бива да не разбираш как функционира една парламентарна република, ама чак толкова не бива. Чудя как може да има толкова неуки и елементарни хора като теб