Коментари - Хранителните добавки не са полезни за здравето | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здрасти!

Ние нямаме крави и не пием мляко. Обаче пием айрян.

Правилно "статията" е в графа "лайф". Един човек каза....

Абе джурналя,не разбрахте ли, че тия лакардии с "британските учени са доказали" вече не минават, освен при безнадеждните кукундрели?

Добавките не са полезни, а лекарствата са полезни, нали, професоре? И мойто джи пи така каза.

Добавки е много общо понятие, вкючва в себе си всякакви видове биологично активни вещества, не само базови витамини и минерали. Дори животоспасяващите протеолитични ензими спадат в категория добавки и затова лекарите "нямат морално право" да ви лекуват само с тях. Колкото до ефикасността - Давам за пример котките, защото имат много по-къс жизнен цикъл, и освен това когато видимо се разболеят, наистина е сериозно, преди това крият до последно неразположенията си. От опит знам, че добавките им ускоряват оздравяването, а без такива могат даже да умрат. Второ - всички котешки храни, които са висок клас и допринасят за дълголетие, се различават от ниския клас по включените полезни хранителни добавки като: антиоксиданти, пробиотици, имуностимулиращи вещества и т.н.. Те са разработвани цели десетилетия, с анализи в лаборатории. Изследванията се правят по-опитни професори, отколкото гореизказалия се.

На този сигурно му е убягнало, че и всички растителни екстракти спадат към добавките. Имат съвсем напълно доказано действие.

Професора да каже и каква вода да пием, и колко литра на ден. Защото бутилираната вода в PET пластмаси е вредна, предвид отделящите във водата бисфеноли, фталати, антимон и други химикали, метали и токсини.

А желязо ядете ли?Ще пробвам да сваря малко арматурно...

А сяросъдържащи аминокиселини? Веганите имат много повече липси. И омега-3 предимно от риба.

Фармацефтечната индустрия пратила на този професор да оплюе продуктите на главните им конкуренти - производителите на хранителни добавки, а и натуралната/ холистична медицина, че заради тях бизнеса им спада. Нищо ново:)))

Купен от анти хората тъпак

И защо ти е арматурно желязо, като нашите баби едно време са ползвали чугунени тигани, чувени и т.н. В процеса на приготвяне на храната се е отделяло достатъчно количество усвоимо за тялото желязо.

Вчера получих доставката на сух прах на ацерола, нар, бери бери. Това не са ли добавки ве, "професоре"? А В12 в "храна" за вегани е чиста синтетична химия.

Често има атаки срещу добавките по медиите. Защото като ги взима и човек по-рядко или никога не ходи на лекар. Оттам им спадат печалбите.

това си е директно нападение срещу киро, производителя на добавки от канада.

Стана ми интересно какво е творил този професор. Попаднах на статия, в която препоръчва да преимаме добавки с пробиотици - сега пък ги анатемосва. Лакатуши накъдето духа вятъра...

Човека вероятно има предвид витамини. И затова твърди, че е по добре да се наблегне на храненето първо. Дори и така тезата му не е валидна, защото в храната се съдържа много по-малко хранителни вещества от преди, защото: 1) Ядем много полуфабрикати. 2) Плодовете и зеленчуците са модифицирани и част от последните вещества вече са по-оскъдни. 3) Земята се е изчерпала на минерали, поради изтощаване. Да, може някои витамини да са излишни, но други да има нужда да се приемат. Затова най-добре едно изследване и човек ще си знае от какво има нужда.

Това че хранителните добавки не подлежат на контрол за съдържание и примеси както лекарствените средства трябва да ви говори, че ви грози огромна опастност. То лекарства има гаражно производство без никаква гаранция за състав и ефективност, та добавките ли маде ин чайна. Трябва на опаковките им да има знак черепи и кости.

Това е известно от години…

А хлебарките и скакалците сурови или сготвени се ядат?

ЕДЕОТ!Скакалците и насекомите въобще са в ПЪТИ ПО-ПОЛЕЗНИ от тия химии!!!

вИганите изглеждат 20 години по-дърти от годините си. Единици са тия, дето организма им се справя с идиотската диета

Британско проферасче, като е толкова умен, сигурно и сол не слага в храната. Добавките са излишни. Ай да го видим колко ще изкара без NA, K, Ca и Mg. След 3-4 дни ще вирне петалата

И кой е тоя пън където ще ми определя диетата?